Munkaszunet_1920x400px

A munkaruha teszi-e az embert?

Napjaink globalizálódó világában a munkának, mint társadalmi tényezőnek felemás a megítélése. Sokaknál nyűg és kényszer, lélekölő robot, míg azoknak, akik szeretik, amivel foglalkoznak, az önmegvalósítás eszköze. A podcast célja a szórakoztatva tanítás, közös gondolkodás a munkáról, és a miértekről.

2022. október 19.

Bár a társadalom szempontjából minden munka fontos és értékes, mégis különbözik a megítélése a szellemi és a fizikai munkának. A szakmákat és az abban dolgozókat részinformációk, sztereotípiák alapján ítéljük meg, ezért rengeteg tévhit él az emberekben mások munkájáról.
A Magyar Posta 20 részes podcast sorozata a Munkaszünet nem más, mint egy platform, ahol a különböző szakmákról hallható előítéletektől mentesen eszmecsere.

Az egyes epizódokban Tapasztó Orsi, fizikus, mentálhiginés szakember Balatoni Jocó történelem tanárral, íróval beszélget. A podcas-sorozatban szó van a kék-, a fehér- és a rózsaszín galléros szakmákról, ezek népszerűségéről, és arról is, hogy kik, milyen karrierre számíthatnak az egyes foglakozásokban, mely szakmák nőiesek és melyekben dolgoznak inkább férfiak, mennyiben kell diploma a sikerhez, tanuljunk-e, válasszuk a stresszesebb, de több jövedelemmel kecsegtető pályákat vagy döntsük a kétkezi szakmák szabadabb légköre, kézzel fogható eredményei mellett.

A Magyar Posta podcast-sorozata a Spotifyon és az Apple Podcastban érhető el, szerdánként új részekkel.