Istvan-127_1920x400

A postások láthatták elsőként az István, a király című rockopera 40 éves, jubileumi előadását

A 40 évvel ezelőtt bemutatott Szörényi–Bródy-rockopera, az István, a király jubileumi előadásának előbemutatóját augusztus 18-án, pénteken tekinthették meg a postások a Papp László Budapest Sportarénában, a Magyar Posta és a Postakürt Alapítvány szervezésében. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Novák Katalin köztársasági elnök is.

2023. augusztus 21..

Az 1983 óta számos feldolgozást megélt István, a király rockopera legfrissebb színpadi változata három színpadon zajlott, gyermekkórus és tánckar is közreműködik benne. István királyt Koltai-Nagy Balázs, Saroltot Schell Judit, Gizellát Horányi Juli, Koppányt Baricz Gergő, Rékát Herczku Ágnes, Tordát Köteles Leander, Asztrikot Orosz Ákos, Vecelint Kardos-Horváth János alakította.

A zártkörű előadáson közel 8000 néző - a postás munkatársak és családjaik, valamint a társaság üzleti partnerei a lelátókról, sőt a vállalkozó szellemű kollégák a színpad közvetlen közeléből élvezhették az előadást, együtt táncolhattak a tánckarral.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy a 156 éves Magyar Posta – ugyanúgy, ahogy a 40 éves, kultikus rockopera – meg tudott újulni, és a 21. századi ügyféligényekre szabott szolgáltatás képes nyújtani.

dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója pedig kiemelte, hogy országos hálózattal büszkélkedő cégként fontosnak tartjuk és örömmel rendezünk olyan eseményeket, amelyeken a kollégák nemcsak találkozhatnak, hanem közösen átélt emlékezetes pillanatokban is részük lehet.

A zártkörű bemutató remek alkalom volt a produkciónak, hogy az országos és televíziós közvetítés előtt közönség előtt szerepeljen, egyúttal költséghatékony megoldás a Posta számára, hogy színvonalas kulturális élményhez juttassa a postások közösségét.