Kajla_2022_1920_400

HOL VAGY, KAJLA? – a Magyar Posta idén is támogatja a Kajla és a kalandok nyara programot

Az idei nyári szünetben is díjmentesen utazhatnak a kisdiákok országszerte június 16-tól augusztus 31-ig, ha a Kajla útlevelet használják. A családokat támogató kezdeményezésben a Posta kiemelt támogatóként logisztikai segítséget nyújt.

2022. július 28.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által 2019 nyarán útjára indított, alsó tagozatos gyermekeknek és családjaiknak szóló Kajla program kiváló alkalom és apropó arra, hogy a család vonattal, busszal és hajóval beutazza Magyarországot és feledhetetlen élményeket szerezzen hazánk rejtett és ismertebb csodáinak felfedezése közben. A Kajla útlevéllel a kisdiák utazása ingyenes és ebbe az útlevélbe gyűjthetik a gyerekek a Kajla pecséteket, amelyekkel további kedvezményeket vehet igénybe a család belföldi útjaik során.

A gyerekek már jó előre, a 2021/2022-es tanév októberében kézhez kapták Kajla útleveleiket, ezúttal sárga színben. Újdonság a Veszprémi Kajla kalandfüzet, amely a város ismert és kevésbé ismert látványosságait mutatja be fiataloknak, és továbbra is elérhető az Apródok és a Budapesti kalandok programfüzet. Idén már 40 úgynevezett „Kajla körre” - kisvasutakra, játszóterekre, vadasparkokba, tanösvényekre, körtúrákra – látogathatnak el a családok. Sőt, tíz helyszínen a kedves kutyakölyök, Kajla szobra előtt fotózkodni is lehet.

A Magyar Posta a Kajla program kiemelt támogatója, idén is logisztikai és kézbesítési támogatást nyújt. Ezúttal is a Magyar Posta kézbesítette az iskoláknak a mintegy 20 000 darab Kajla útlevelet, valamint vállalta, hogy a további ajándékokat, órarendet, okleveleket, pecséteket, karácsonyi meglepetéskártyát is díjmentesen juttatja el a gyerekeknek. A Posta gondoskodik az évi közel 150.000 darab Kajla anyag – Apród füzetek, Kajla kör füzet, Budapest és Veszprém füzetek – csomagolásáról és kézbesítéséről is, együttműködve a program ötletgazdáival.

A nyári szünidő és vele a nagy családi utazások végeztével a kalandok nem érnek véget, tovább folytathatók a virtuális térben is. A „Hol vagy Kajla?” applikációt már 150 ezren töltötték le, és a kezdetek óta tartja kiváló, 4,7-es értékelését a felhasználók körében. 2020-ban a karantén idején bővült a játék többszereplős móddal, így a kis barátok már egymástól távol is közösen játszhatnak, miközben tanulnak Magyarországról. A multiplayer módban számos játék közül lehet választani, ahol számít a gyorsaság, a megfigyelés, az emlékezőképesség, és fontos a megszerzett tudás. A játékok között találunk logikai kirakós, építő- vagy memóriajátékot is, és érdemes kipróbálni a nevezetesség torpedót és a körharcokat is.

Az évről évre megújuló és gazdagodó Kajla program a kisgyermekes családok körében egyre népszerűbb. Egy 2020-as felmérés szerint már akkor is 10-ből 7 család hallott róla, vagy már ki is próbálta a program kínálta lehetőségeket és még ennél is többen, közel 90% találta szerethetőnek, ötletesnek, hasznosnak a kezdeményezést.

A nyári utazási kedvezményeket a kisiskolások idén negyedik alkalommal vehetik igénybe. Az idei számok még nem ismertek, de várhatóan a tavalyi 100 ezret is meghaladja az idei részvétel.

A program részletei a kajla.hu oldalon ismerhetőek meg.