kitolto_blog

Mit tehetek, hogy épségben érkezzen meg a csomagom?

Bosszantó tud lenni, ha sérülten érkezik a csomag. Ilyen esetekben a vásárlók gyakran a futárt teszik felelőssé, pedig sokszor mi magunk is tehetnénk arról, hogy a csomagunk sértetlenül érkezzen meg.

2021. szeptember 30.

torekeny_blog_pici


A feladástól a kézbesítésig a csomagod több helyen szortírozzák, a szállítása is több gépkocsival történik, ezért különösen fontos, hogy a fellépő mechanikai hatásokkal szemben megfelelő legyen a csomagolása.

  • 1. A doboznak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy ha több darabot egymásra raknak vagy rakodáskor egyéb fizikai hatások érik (forgatás, csoportosítás), akkor is megőrizze a küldemény épségét, sértetlenségét. A legjobb, ha úgynevezett merev falú, háromrétegű kartondobozt használsz csomagolásra, ez különösen fontos, ha a csomag súlya meghaladja az átlagos 2 kilogrammot.
  • 2. Ha több darabból áll a feladni kívánt termék, akkor javasoljuk, hogy egyenként csomagold be és úgy tedd a kartondobozba.
  • 3. A csomagban tartalmának épségét úgy lehet megőrizni, ha a feladott tárgyak a dobozban nem mozognak és nem érnek egymáshoz. Ehhez használj térkitöltő anyagot, így biztonságosabb. A tapasztalatok szerint leggyakrabban a helytelen belső csomagolás miatt sérül a küldemény. A térkitöltő anyag lehet légpárnás fólia, habfólia, vagy hungarocell is. Sokan még mindig újságpapírt használnak, ami sok esetben szintén megfelelő, de óvatosan, mert a nagyon törékeny tartalmat a tapasztalatok szerint az újsággalacsinok nem védik meg.
  • 4. Ne akarj túlzásba esni: annyi terméket tegyél a dobozba, amennyi belefér. Ha túl pakolod, azzal is kárt tudsz okozni, mert könnyebben sérülhet.
  • 5. A lezáráshoz erős ragasztószalagot használj.
  • 6. Mire kell figyelni, ha törékeny tárgyat akarunk feladni? Javasoljuk, hogy kérj TÖRÉKENY többletszolgáltatást, ez a legbiztosabb. Emellett jelezd egyértelműen a csomagláson, jól látható helyen, olvashatóan, hogy TÖRÉKENY.
  • 7. A legfontosabb a címzés! A címzett adatait a legnagyobb felületre olvashatóan írd fel. Megtévesztő tud lenni a postai feldolgozásban, ha a dobozon egyéb feliratok, régi címzésmaradványok vannak, ezért ezeket, ha lehet, távolítsd el.
  • +1 Ha mindent megtettél a sikerért, akkor nincs más dolgod, mint csomagod nyomkövetése. Ezt a posta.hu nyomkövetési oldalon a csomagazonosító megadásával megteheted.