Xmas-banner-1920x400px

Fenyőillatba öltözött a Magyar Postai idei karácsonyi bélyege

Igen, jól olvasod, tényleg fenyőillatú az idei karácsonyi bélyegünk. Mielőtt azonban beavatnánk a részletekbe, szeretnénk egy fontos dátumot a figyelmedbe ajánlani: december 20.

2021.november 19.

Ha idén is postán adod fel valamely szerettednek, ismerősödnek a karácsonyi ajándékot, akkor legkésőbb december 20-ig tedd meg. Ha csak levelet, vagy képeslapot küldenél, hogy ezzel lepj meg valakit, akkor is érdemes erre a dátumra figyelni.

De térjünk vissza az illatos bélyegre!

A Magyar Posta idei karácsonyi bélyegén az ünnep legismertebb szimbóluma, a fenyőfa látható.

Tudod-e, mióta és miért éppen fenyőt állítunk karácsony alkalmából?

  • Az örökzöldek tisztelete már az Ókorban a germán, a római, az egyiptomi és a kelta kultúrák hagyományvilágában fellelhető.
  • Középkori szokás volt, hogy egy fiatal fát vágjanak ki, ami az ifjú élet feláldozását jelképezte, hasonlóan Jézushoz, aki fiatalon áldozta fel életét az emberekért.
  • Az első feljegyzés magáról a karácsonyfáról a 15. század végéről, míg az első írásos emlék a fenyőfa árusításáról 1521-ből származik.
  • A feljegyzések szerint Magyarországon az első karácsonyfát 1814-ben állították.

Mitől illatos és csillogó az idei karácsonyi bélyegünk? Hát a mikrokapszulától!

Karácsony2021_FDCalap-500px

A fenyő különleges illatát mikrokapszulákba zárva tartalmazza a különlegesebb kidolgozású, öt bélyeget magába foglaló speciális kisív. Csak dörzsöld meg a bélyeget és máris érezheted a karácsony semmihez sem hasonlító illatát. Ha ez még nem lenne elég, az illatos ívet diszkrét lakkozás és csillogó hópelyhek is ékesítik.

Az alapváltozat - amelyik nem illatos és nem csillog, de a maga egyszerűségében is gyönyörű - ötven bélyegképet tartalmazó ívben kapható, így akár több karácsonyi üdvözlőlapot is postázhatsz vele szeretteidnek, barátaidnak. Az ívet magyar, angol, német és francia nyelvű ünnepi feliratok teszik érdekesebbé.

Az idei karácsonyi bélyeg Daniel Krisztián tervezőgrafikus alkotása és a Codex Értékpapírnyomda Zrt. gyártotta. Kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, és megrendelhetők a Magyar Posta internetes áruházából is., innen.

És ha már bélyeget veszel, érdemes a hozzá illő borítékot is beszerezni, mert az is nagyon csinos:)