HUNFILEX-bélyegblog-banner-1920x400px

100. szülinapot ünnepel a magyar filatélia a héten kezdődő budapesti HUNFILEX bélyegvilágbajnokságon

1922-ben kezdte meg működését a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége. A legszebb szülinapi ajándék mi más lehetne, mint az, hogy a szervezet a HUNFILEX bélyegvilágkiállítás és -verseny keretében ünnepelhet, ráadásul Budapesten, ahová több ezer látogatót várnak.

2022.március 30.

A világraszóló eseményről számokban:

A négynapos világkiállítás 51 év után március 31-én újra Budapesten, a Groupama Aréna rendezvényközpontban nyitja meg kapuit. A seregszemlén a nemzetközi filatéliai társaság 86 országából 45 képviselteti magát. A bemutatásra szánt válogatásokat 1400 kiállítási kereten tekinthetik meg a nézők .A versenyen a több keretből álló tematikus kollekciókat 40 fős nemzetközi szakértő zsűri pontozza. A záróesemény is impozáns keretek között zajlik majd a Várkert Bazárban, ahol a herendi porcelánból készült arany-, ezüst- és bronzérmeket nyújtják majd át a legjobbaknak.

Az esemény rangját mutatja, hogy a Filatélia Nemzetközi Szövetsége (FIP) évente több világkiállítás megrendezését engedélyezi nagyon komoly szakmai kritériumok előírásával. A budapesti mellett idén május végén Luganóba várják a bélyeggyűjtőket, a londonit pedig február második felében tartották meg.
A bélyegvilágkiállításon természetesen a Magyar Posta is képviselteti magát. Standunkon a magyar filatélia igen sokszínű termékpalettájában gyönyörködhetnek a látogatók, és a rendezvény szinte minden napján egy-egy újabb címlet kibocsátásával örvendeztetjük meg a gyűjtőket.

Lássuk, mi mindenre számíthatnak az elkövetkezendő pár napban a Magyar Postától:

Március 31-én 95. Bélyegnapot köszöntjük alkalmi bélyegekkel, melyeken Vertel József bélyegtervezőre emlékezünk.

Ugyancsak március 31-én sorszámozott alkalmi bélyegblokkal köszöntjük a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségét, annak 100. születésnapján.

Április 1-jén Louis Pasteur születésének 200. évfordulójára emlékezünk alkalmi bélyegkibocsátással.

Szintén április 1-jén a neves felfedező, Roald Amundsen születésének 150. évfordulója köszöntésére is adunk ki alkalmi bélyeget.

Április 2-án, a világbajnokság harmadik napján pedig tematikus személyes bélyeggel köszöntjük a fiatalokat, akiket a szervezők ezen a napon ifjúsági programokkal várnak. A személyes bélyeg a HUNFILEX 2022 BUDAPEST Bélyeg-világbajnokság – Ifjúsági nap nevet kapta.

A bélyeg-világbajnokság népszerűsítésére tervezett alkalmi bélyesor címletein  pedig Budapest egyik közismert, a turisták körében népszerű látványossága a Halászbástya látható.

Érdemes ellátogatni a kiállításra, mert rendkívül izgalmas, színes élményben lesz részünk, és ha már ott vagyunk, személyes bélyeget is csináltassunk.


(forrás: Zalai Hírlap)