ujdonsagok_fejleckep

 

2019 ARCHÍVUM

 

 

 

A képen a 2019-es Éves bélyegszett képe látható

Éves Bélyegszett 2019

2019. december 19.

Elkészült a Magyar Posta 2019. évi bélyegeit magába foglaló Éves Bélyegszett 2019 elnevezésű magyar, angol és német nyelvű exkluzív összeállítás, amely tökéletes ajándék bélyeggyűjtő rokonunknak, ismerősünknek, magyar vagy külföldi üzleti partnerünknek egyaránt.Az újdonságot Baticz Barnabás grafikusművész tervezte és az ANY BiztonságiNyomda gyártotta. A kiadvány december 19-től kapható a Filapostán, és megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

 

 

 

A képen a 30 éve szabadon - rendszerváltoztatók bélyegkisív látható

30 éve szabadon - rendszerváltoztatók

2019. december 16.

A magyar kormány az 1989-90-es rendszerváltoztatás harmincadik évfordulója alkalmából meghirdette a 30 éve szabadon című emlékévet, melyhez kapcsolódóan aMagyar Posta 8 bélyegből álló alkalmi bélyegkisívet bocsát ki. Az Elekes Attila André bélyegtervező grafikus tervei alapján készült kisívet 20.000 példánybanaz ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. gyártotta. A termék megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A képen a Megújul a postai levélkézbesítés bélyeg látható

Megújul a postai levélkézbesítés

2019. december 9.

A Magyar Posta „Megújul a postai levélkézbesítés” elnevezésű, szelvényes promóciós forgalmi bélyeget bocsát forgalomba. Az Üzenet IV. Belföld személyes bélyeg szelvényrészének megnyomtatásával készülő filatéliai újdonság 175.000 példányban a Pénzjegynyomdában készült és december 9-től megvásárolható a Filapostán, kijelölt postahelyeken, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a Híres filatelisták II. bélyeg látható

Híres filatelisták II.

2019. november 6.

A „Híres filatelisták” című tematikus személyes bélyeg sorozat újabb darabja Gróf Dessewffy Miklós után most Payer Béláról emlékezik meg. A szelvényes bélyeg 8.000 példányban, Benedek Imre grafikusművész tervei alapján készült.

A képen a Karácsony 2019 bélyeg látható

Karácsony 2019

2019. november 5.

A 2019-es karácsonyi jókívánságok postára adásához a Magyar Posta – az elmúlt évekhez hasonlóan – értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, alap-, és speciális változatban öntapadós forgalmi bélyeget bocsát ki. Az alapváltozat ötven bélyegképet tartalmazó ívben, a speciális változat öt bélyegképes kisívben készült. Az ünnepi hangulatú bélyegképen a háromkirályok, a borítékon a szent család, míg a bélyegzőn egy gyertya motívuma látható. Az újdonságot Maros Krisztina grafikusművész tervezte és a Pátria Nyomda gyártotta. A kiadványok 2019. november 5-től kaphatók az elsőnapi postákon, a Filapostán, és megrendelhetők a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen A magyar-japán diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulója kisív látható

A magyar-japán diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulója

2019. október 15.

A magyar-japán diplomáciai kapcsolatfelvétel 150. évfordulójának alkalmából a Japán és a Magyar Posta 10-10 bélyegből álló bélyegkisívet bocsát ki, melyből 2 bélyeg közös kiadású, tervezője: YAMADA Yasuko (JAMADA Jaszuko). A további 8, azonos témájú bélyeget mindkét Posta saját tervezésben készíttette el. A magyar bélyegek Berta Ágnes tervei alapján készültek. A kisívet 35.000 példánybanaz ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben gyártotta, a termék megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A képen a Budapest víz világtalálkozó 2019 blokk látható

BUDAPESTI VÍZ VILÁGTALÁLKOZÓ 2019

2019. október 7.

2019. október 15-17. között, immár harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten a Víz Világtalálkozót (Budapest Water Summit 2019), melyhez kapcsolódóan a Magyar Posta – a korábbiakhoz hasonlóan – ismét bélyegblokkot bocsát ki. A bélyegblokk Nagy Nándor grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült 60.000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, a kijelölt postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A képen a 92. Bélyegnap blokk látható

92. Bélyegnap

2019. október 4.

A Magyar Posta kétcímletű alkalmi bélyegsorozat és feláras bélyegblokk kibocsátásával köszönti a 92. Bélyegnapot, melyre a HUNFILA 2019 Nemzetközi Bélyegkiállítással közös rendezvényként 2019. október 4. és 6. között kerül sor a budapesti Stefánia Palotában. Az újdonságok Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készültek, október 4-től vásárolhatók meg a rendezvényen, az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából is megrendelhetők.

A képen a ITU Telecom World 2019 bélyeg látható

ITU Telecom World 2019

2019. szeptember 9.

A Magyar Posta ITU Telecom World 2019 elnevezésű, szelvényes promóciós forgalmi bélyeget bocsát ki a 2019. szeptember 9-12. között, Budapesten megrendezésre kerülő konferencia tiszteletére. A Saját bélyegem személyes bélyeg szelvényrészének megnyomtatásával készülő filatéliai újdonság 175.000 példányban a Pénzjegynyomdában készült és szeptember 9-től megvásárolható a Filapostán, kijelölt postahelyeken, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a Mesehősök - Süsü, a sárkány blokklátható

Mesehősök - Süsü, a sárkány

2019. szeptember 2.

A Magyar Posta Mesehősök témakörben három címletű alkalmi bélyegblokkot bocsát ki a „Süsü, a sárkány” c. bábfilm-sorozatról. A bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült 60.000 példányban.
Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, kijelölt postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A képen a Várak magyarországon kisív látható

Várak magyarországon

2019. szeptember 2.

A Magyar Posta Várak Magyarországon elnevezéssel bocsátja ki a 2017-ben megkezdett Kastélyok, várak sorozat következő elemét. A nyolc bélyeget tartalmazó kisív Domé Eszter grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 40.000 példányban. Az újdonság 2019. szeptember 2-től kapható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, a kijelölt postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A képen a 100 éves A Pécsi Bélyeggyűjtők Egyesülete bélyeg látható

100 éves A Pécsi Bélyeggyűjtők Egyesülete

2019. augusztus 21.

A Magyar Posta tematikus személyes bélyeg kibocsátásával köszönti az idén 100 éves Pécsi Bélyeggyűjtők Egyesületét. A szelvényes bélyeg 8.000 példányban, Huczek Boglárka tervei alapján készült.

A képen a Híres filatelisták I.Gróf Dessewffy Miklós bélyeg látható

Híres filatelisták I.

Gróf Dessewffy Miklós

2019. augusztus 21.

A Magyar Posta új tematikus személyes bélyeg sorozatot indít Híres filatelisták címmel, melyen a magyar filatéliai élet emblematikus személyiségeiről emlékezik meg. A sorozat első tagja Gróf Dessewffy Miklósnak állít emléket. A szelvényes bélyeg 8.000 példányban, Benedek Imre grafikusművész tervei alapján készült.

A képen a Magyar szentek és boldogok VII. blokk látható

Magyar szentek és boldogok VII.

2019. augusztus 1.

A Magyar Posta 2019-ben is folytatja a magyar szentek és boldogok bemutatását. A sorszámozott bélyegblokk ezúttal a kassai vértanúkra: Szent Márkra, Szent Menyhértre és Szent Istvánra emlékezik. Az alapváltozattal egy időben arany és ezüst festék alkalmazásával speciális változat és korlátozott példányszámú, szintén sorszámozott feketenyomat is megjelenik. Az újdonság Benedek Imre grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A képen a Tusványos - Egy a tábor! bélyeg látható

Tusványos - Egy a tábor!

2019. július 23.

A Magyar Posta szelvényes bélyeget jelentet meg a Tusnádfürdőn megrendezésre kerülő Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor 30. évfordulójára. Az Üzenet IV. személyes bélyeg szelvényrészének megnyomtatásával készülő filatéliai újdonság 10.000 példányban készült.

A képen a SEUSO-KINCS II. blokk látható

SEUSO-KINCS II.

2019. július 8.

A Seuso-kincs a legjelentősebb késő római ezüst kincsleletek egyike. A Magyar Posta a kincs első hét tagjáról 2014-ben már bocsátott ki bélyeget. A 2019-ben kibocsátásra kerülő bélyegblokk a második ütemben hazaszállított hét tárgyat mutatja be, amely Benedek Imre grafikusművész tervei alapján, 44.000 db perforált és 6.000 db vágott változatban a Pénzjegynyomdában készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A képen az 50 éve lépett először ember a holdaa blokk látható

50 ÉVE LÉPETT ELŐSZÖR EMBER A HOLDRA

2019. július 8.

A Magyar Posta sorszámozott alkalmi bélyegblokkal emlékezik meg arról, hogy 1969. július 21-én először lépett ember a Holdra. A bélyegblokk Kara György grafikusművész tervei alapján, 60 000 db perforált és 4 000 db vágott változatban az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A képen a MUNKAKUTYÁK kisív látható

MUNKAKUTYÁK

2019. július 8.

A Magyar Posta négycímletű alkalmi bélyegkisíven mutat be híres munkakutyákat.A bélyegkisív Benedek Imre grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült 40.000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A képen a ÖTTUSA-VILÁGBAJNOKSÁG bélyeg látható

ÖTTUSA-VILÁGBAJNOKSÁG

2019. július 8.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával köszönti a 2019-ben Magyarországon megrendezésre kerülő öttusa-világbajnokságot. A bélyeg 120.000 példányban Széki András grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában. Az újdonság 2019. július 8-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A képen a A magyar Országgyűlés 130 éve az Interparlamentáris Unióban blokk látható

A magyar Országgyűlés 130 éve az Interparlamentáris Unióban

2019. június 3.

A Magyar Posta két bélyegképet tartalmazó alkalmi bélyegblokkal emlékezik meg arról, hogy a magyar Országgyűlés az alapítás óta, 130 éve tagja az Interparlamentáris Uniónak. A bélyegblokk Domé Eszter grafikusművész tervei alapján, 60.000 db perforált és 4.000 db vágott változatban az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A képen a 150 éve alapították a Magyar Kirélyi földtani intézetet bélyeg látható

150 éve alapították A MAGYAR KIRÁLYI FÖLDTANI INTÉZETET

2019. június 3.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a Magyar Királyi Földtani Intézetet alapításának 150. évfordulóján. A bélyeg Benedek Imre grafikusművész tervei alapján 120.000 példányban, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

A képen a ICF KAJAK-KENU VILÁGBAJNOKSÁG, SZEGED bélyeg látható

ICF KAJAK-KENU VILÁGBAJNOKSÁG, SZEGED

2019. június 3.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával köszönti a Magyarországon megrendezésre kerülő kajak-kenu világbajnokság 2019-es eseményét. A bélyeg 150.000 példányban Mandel Ármin Benjámin grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Az újdonság 2019. június 3-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

A képen a 150 éve alkotta meg Dmitrij Ivanovics Mengyelejev a kémiai elemek periódusos rendszerét bélyeg látható

150 éve alkotta meg Dmitrij Ivanovics Mengyelejev a kémiai elemek periódusos rendszerét

2019. június 3.

A Magyar Posta alkalmi bélyeget bocsát ki annak tiszteletére, hogy Dmitrij Ivanovics Mengyelejev 150 éve megalkotta a kémiai elemek periódusos rendszerét. A bélyeg Horváth Nóra grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 100.000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

A képen a  GERVAY MIHÁLY SPECIÁLIS véltozatok és bélyegszett blokk látható

GERVAY MIHÁLY SPECIÁLIS VÁLTOZATOK ÉS BÉLYEGSZETT

2019. június 3.

A Magyar Posta Gervay Mihály születésének 200. és a világ első hivatalos levelezőlapja megjelenésének 150. évfordulója tiszteletére 2019. május 9-én megjelentetett sorszámozott blokkját limitált nyomdatechnikai változatokban, valamint reprezentatív bélyegszett formájában is kiadja. Az újdonságok Elekes Attila André grafikusművész tervei alapján készültek és 2019. június 3-tól kaphatók a készlet erejéig a Filapostán, és megrendelhetők a philately@posta.hu e-mail címen is.

A képen a A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulója bélyeg látható

A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulója

2019. május 23.

A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulójának alkalmából a Magyar Posta kétféle megszemélyesített bélyegívet bocsát ki, melyek közül az egyik egy magyar, Máté Alexandra, a másik egy kínai tervezőgrafikus, Zhao Wenjie munkája. A termék a készletek erejéig megrendelhető weboldalunkon: a www.posta.hu-n, személyesen pedig megvásárolható a Filapostán.

A képen a EUROPA 2019: Nemzeti madarak blokk látható

EUROPA 2019: Nemzeti madarak

2019. május 9.

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesületének (PostEurop) tagjai évente bocsátanak ki ugyanabban a témában bélyeget, amivel a tagországok azonos értékeit is bemutatják. Az „EUROPA” bélyeg jelenleg is az egyik legnépszerűbb gyűjtési tematika, és a hivatalos logóval ellátott kiadványok a legkeresettebb bélyegújdonságok között találhatók. A tagországok 2019-ben a nemzeti madarak témakört jelenítik meg bélyegeiken. A 2x2 bélyegből álló magyar bélyegkisív Berta Ágnes grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt.-ben 40.000 példányban készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu–n.

A képen a Postatörténet III. bélyegsorozat látható

Postatörténet III.

2019. május 9.

A Magyar Posta folytatja a 2017-ben megkezdett postatörténeti forgalmi bélyegsorozat kibocsátását, aminek keretében 2019-ben is hat címlet jelenik meg. A 2.850 Ft össznévértékű, öntapadós sorozat Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján a Pátria Nyomdában készül, a forgalmi igények szerinti példányszámban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

A képen a Tájak-városok II.: Kapuvár, Mátészalka bélyegsor látható

Tájak-városok II.: Kapuvár, Mátészalka

2019. május 9.

A Magyar Posta 2019. évi Tájak, városok témában megjelenő bélyegsorozatának két címletén a várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Mátészalka és Kapuvár szerepel. A bélyegképek nem csupán egy-egy kiemelt látványosságot mutatnak be, hanem a településeket a grafikai kompozíciónak köszönhetően el is helyezik Magyarország térképén. A bélyegsor Benedek Imre grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 120 000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

A képen a 200 éve született Gervay Mihály – 150 éve jelent meg a világ első hivatalos postai levelezőlapja látható

200 éve született Gervay Mihály – 150 éve jelent meg a világ első hivatalos postai levelezőlapja

2019. május 9.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kibocsátásával emlékezik meg az 1867-ben függetlenné vált magyar postaszolgálat első főigazgatója, Gervay Mihály születésének 200., és az első levelezőlap kibocsátásának 150. évfordulójáról. A bélyegblokk Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 50.000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

A képen a Zrínyi 2026 – Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program blokk látható

Zrínyi 2026 – Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program

2019. május 9.

A Magyar Posta hat címletű alkalmi bélyegblokkon keresztül hívja fel a figyelmet a ZRÍNYI 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programra és mutatja be az annak keretében megvalósuló eszközök korszerűsítését.A sorszámozott bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 60.000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

A képen a Jeles magyarok: Eötvös Loránd bélyeg látható

Jeles magyarok: Eötvös Loránd

2019. április 8.

A Magyar Posta – jeles magyarok bélyegsorozatának részeként – alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti Eötvös Loránd fizikus, geofizikus és a felsőoktatás megújítójának munkásságát. A bélyeg 150.000 példányban, Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A képen a 50 éve indult el a Magyar Televízió színes kísérleti adása bélyeg látható

50 éve indult el a Magyar Televízió színes kísérleti adása

2019. április 5.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik meg a Magyar Televízió színes kísérleti adásáról, amely 50 évvel ezelőtt indult el. A bélyeg 150.000 példányban, ifj. Szunyoghy András grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A képen a Ifjúságért 2019: Jules Verne: Nemo Kapitány kisív látható

Ifjúságért 2019: Jules Verne: Nemo Kapitány

2019. április 5.

2019-ben az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására megjelenő feláras bélyegkisív témája Jules Verne: Nemo kapitány c. műve. Az újdonság két címletéhez kapcsolódó felár összegét, összesen 150 Ft-ot a Magyar Posta az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására fordítja. A bélyegújdonság Vidák Zsolt tervei alapján 20.000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon és a www.posta.hu-n.

A képen a HÚSVÉT 2019 bélyeg látható

HÚSVÉT 2019

2019. március 11.

A Magyar Posta forgalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a kereszténység legnagyobb ünnepét, a húsvétot. Az értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyegen és a hozzátartozó alkalmi borítékon El Greco: Feltámadás c. festménye látható. A bélyeg Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján, a Pátria Nyomdában készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

A képen a 100 éve született Bessenyei Ferenc, Komlós Juci és Gábor Miklós bélyegsor látható

100 éve született Bessenyei Ferenc, Komlós Juci és Gábor Miklós

2019. március 11.

A Magyar Posta alkalmi bélyegsorozaton köszönti születésének centenáriuma alkalmából Bessenyei Ferenc, Komlós Juci és Gábor Miklós előadóművészeket. A bélyegsorozat címletei egyenként 100.000 példányban, Nagy Péter grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készültek. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

A képen a A Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnoka blokk látható

A Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnoka

2019. március 11.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokkon örökíti meg a Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnokát. A bélyegblokkból 70.000 darab perforált és 4.000 darab vágott változat készült Kara György grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A képen a 100 éve született Sir Edmund Percival Hillary bélyeg látható

100 éve született Sir Edmund Percival Hillary

2019. március 11.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik meg Sir Edmund Percival Hillary születésének 100. évfordulójáról. A bélyeg 150.000 példányban, ifj. Szunyoghy András grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

A képen a 25 Éves A Magyar Olimpiai És Sport Filatelisták Társasága bélyeg látható

25 Éves A Magyar Olimpiai És Sport Filatelisták Társasága

2019. március 7.

A Magyar Posta tematikus személyes bélyeg kibocsátásával köszönti az idén 25 éves Magyar Olimpiai és Sport Filatelisták Társaságát (MOSFIT). A szelvényes bélyeg 5.000 példányban, Weisenburger István grafikusművész tervei alapján készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon és egyes postahelyeken.

A képen a 150 éve született Mahátma bélyeg látható

150 éve született Mahátma Gandhi

2019. február 21.

A Magyar Posta alkalmi bélyegkisív kibocsátásával emlékezik meg Mahátma Gandhiról születésének 150 éves évfordulóján. A bélyegkisív 40.000 példányban, Domé Eszter grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

A képen a Kínai horoszkóp: 2019, a DISZNÓ éve kisív látható

Kínai horoszkóp: 2019, a DISZNÓ éve

2019. január 25.

A Magyar Posta bélyegkisívet jelentet meg a Disznó évéről, mely a kínai horoszkóp szerint a 2019. február 5. és 2020. január 24. közötti időszak. A bélyegújdonság Elekes Attila André tervei alapján 50.000 példányban a Pénzjegynyomda Zrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu–n.