29_2017_150_eves_fej

saját bélyegem:
150 éves a magyar posta

A Magyar Posta Saját bélyegem: 150 éves a Magyar Posta elnevezésű, értékjelzés nélküli promóciós forgalmi bélyeget jelentett meg az évforduló tiszteletére készült jubileumi logóval, ami Belföld felirattal, értékjelzés nélkül, 2017. október 9-én került forgalomba. Az újdonság Benedek Imre és Garamszegi Nikolett grafikusművészek tervei alapján a Pénzjegynyomdában készült, és a megjelenés időpontjától kezdve megvásárolható az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

29_2017_MP150_250 2017. október 9. jeles nap a Magyar Posta, a nemzeti postaigazgatások és minden postai dolgozó számra. Az ünnep kettős: az önálló magyar postaigazgatás idén ünnepli létrejöttének 150. évfordulóját, és e napon tartják a Postai Világnapot – a postás dolgozók nemzetközi ünnepét, amikor arra emlékeznek, hogy 1874-ben ezen a napon hozták létre az Egyetemes Postaegyesületet.

Az alapítói konferencián az általános postaegyesületi szerződést aláíró országok kötelezettséget vállaltak a nemzetközi küldemények egységes elvek szerinti kezelésére, azok késedelem nélküli továbbszállítására és kézbesítésére. Azok az elvek, amelyeket az alapítók – köztük a magyar postaigazgatás – akkor elhatároztak, a mai napig érvényben vannak, azonban a szállított küldemények és a kapcsolódó szolgáltatások jelentős mértékben átalakultak.

Ezeket az elveket és a másfél évszázados folyamatos működést fejezi ki a Magyar Posta jubileumi logója, ami a bélyeg szelvényén tekinthető meg.

A logó üzenete – A jövőnek címezve – kifejezi azt az elkötelezettséget, amit a Magyar Posta képvisel és vállal abból a célból, hogy a digitális kor gyorsan változó kihívásaira megtalálja azokat a válaszokat, amelyek a tradíciók megtartása mellett növelik az elégedett ügyfelek számát. A logó választott színe – az arany – a dicsőséget és a bölcsességet fejezi ki, hiszen nem könnyű a Postán kívül olyan másfél évszázados történelemmel bíró szolgáltató céget találni, amelyik Magyarország szinte minden lakosával rendszeres kapcsolatot ápol. A szelvény különlegessége, hogy a logó bizonyos elemei – a levélmotívumok, a postalogóban a 150-es szám, illetve a korona – aranyszínű fóliadíszítéssel készültek. A 150 éves önálló magyar postaigazgatás bélyegei a kezdetektől kísérik vállalatunk működését, részei mindennapi munkánknak és a jövőben is társaságunk értékeit szimbolizálják.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Terméktulajdonságok

 • Megrendelési kód:
  2017353040031 (35-képes bélyegív)
  2017353010031 (szelvényes bélyeg)
  2017353060032 (FDC)
 • Megjelenés: 2017. október 9.
 • Névérték:
  Belföld felirat – megjelenéskor:
  120 Ft – belföldi levelezőlap és szabványméretű levél 30 g-ig tarifáknak felel meg.
 • Nyomdai eljárás:
  ofszet + aranyszínű fóliaprégelés
 • Színek száma:
  2 szín
 • Példányszám:
  forgalmi igények szerint 35 szelvényes bélyeg/ív
 • Bélyegek perforálási mérete:
  18 x 25,20 mm
  Szelvény perforálási mérete:
  36,25 x 25,20 mm

  A szelvény önállóan postai díjak lerovására nem használható!

 • Papírfajta:
  enyvezett bélyegpapír optikai fehérítővel
 • Gyártó:
  Pénzjegynyomda Zrt.
 • Tervezőművész:
  Benedek Imre (bélyeg) és
  Garamszegi Nikolett (szelvény)

Linkek