24_2017_sajat_belyegem_fej

saját bélyegem

A Magyar Posta 2017-ben új személyes bélyeget bocsát forgalomba Saját bélyegem elnevezéssel. A megújult formátumú, A5-ös méretű bélyegív 6 darab Belföld feliratú értékjelzés nélküli bélyeget tartalmaz. A kiadvány Benedek Imre grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomdában készült, 2017. szeptember 1-től rendelhető meg a Magyar Posta internetes áruházán keresztül, illetve személyesen a Filapostán is. A bélyegek promóciós változata a megjelenés időpontjától kezdve elérhető az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, és szintén megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

24_2017_sajat_belyegem_250 Bélyeget vásárolni érdekes és szórakoztató élmény. Ez talán csak akkor izgalmasabb, ha lehetőségünk van a bélyeg végső formáját és megjelenését ügyfélként meg is választani. A személyes bélyegek 2004-es magyarországi bevezetése óta a bélyegvásárlók- és gyűjtők számára eddig is rendelkezésre állt a lehetőség a bélyegtémák szabad választására és ilyenformán önmaguk megvalósítására, de a most megjelenő személyesbélyeg-újdonság további alkalmat biztosít kreativitásunk kiterjesztésre.

Az újdonság fő ismertetőjegye a bélyegív A5-ös mérete, a bélyegre kért fotó nagyméretű megjelenése az íven, és az az érdekes lehetőség, hogy az általunk kért üzenet is (maximum 40 karakterig) megjelenik a kinagyított fotó felett. A Magyar Posta arra az esetre is gondolt, ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ezzel az újdonsággal másokat is megajándékozhatunk, mert mindegyik bélyegívet hozzá illő, exkluzív mappában adja át vagy küldi meg a vásárlóknak.

A bélyegek Belföld felirattal jelennek meg, ami a következő évek esetleges tarifaváltozásait automatikusan követi, azaz ezek a bélyegek kiegészítő bérmentesítés nélkül, rugalmasan használhatók fel.

Abban az esetben, ha a Saját bélyegemmel postai díjakat szeretnénk leróni, nem szabad elfelejtenünk, hogy a Magyarország és Belföld feliratokat tartalmazó, ornamentikus elemeket tartalmazó bélyeget is mindenképpen a küldeményre kell ragasztanunk! 

Önmagunkat, szeretteinket vagy egy hozzánk közel álló emléket bélyeggyűjtemény részévé tenni vagy küldeményen viszontlátni örömteli érzés, most ezt az új Saját bélyegemmel könnyedén és egyedien tehetjük meg.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Terméktulajdonságok

 • Megrendelési kód:
  2017350040031 (személyes bélyeg)2017352040031 (promóciós bélyeg)2017351060032 (promóciós FDC)
 • Megjelenés:
  2017. szeptember 1.
 • Névérték:
  össznévérték személyes bélyeg/ív: megjelenéskor 720 Ft eladási ár személyes bélyeg/ív:
  megjelenéskor 1298 Ftnévérték promóciós bélyeg:
  Belföld felirat – megjelenéskor:
  120 Ft – belföldi levelezőlap és szabványméretű levél 30 g-ig tarifáknak felel meg
 • Nyomdai eljárás:
  4 szín ofszet
 • Példányszám:
  forgalmi igények szerint
 • Bélyegek perforálási mérete:
  18 x 25,20 mm
 • Szelvény vágási mérete:
  36,25 x 25,20 mm
 • Papírfajta:
  enyvezett bélyegpapír optikai fehérítővel
 • Gyártó:
  Pénzjegynyomda Zrt.
 • Tervezőművész:
  Benedek Imre

Linkek