Női kosárlabda-Európa-bajnokság: Magyarország - Románia

Női kosárlabda-Európa-bajnokság

Magyarország – Románia
2015. június 11-28.

A Magyar Posta Zrt. alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a Női kosárlabda-Európa-bajnokságot. A 390 Ft névértékű alkalmi bélyegen a sportolónők sokszínűségre utalva egy sportcipő és egy tűsarkú cipő, valamint a rendező országok zászlaja látható. Az 50 bélyegképet tartalmazó nyomdai ív ívszélén az Európa-bajnokságon induló húsz ország neve olvasható. Az alkalmi bélyeg Kecseti Zsolt grafikusművész terve alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt-ben készült. Június 4-től kapható a készlet függvényében az első napi postákon, valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Női kosárlabda Európa bajnokság

A 35. női kosárlabda-Európa-bajnokságot 2015. június 11-28. között rendezik Magyarországon és Romániában. A mérkőzéseknek öt magyar, és három román város ad otthont. A sportág kedvelőit és a csapatok rajongóit a Papp László Budapest Sportaréna, a Debreceni Főnix Csarnok, a Győr Városi Egyetemi Csarnok, a kolozsvári Sala Polivalentă, a szombathelyi Savaria Aréna, a soproni MKB Aréna, a nagyváradi Sala Sporturilor „Antonio Alexe” és a temesvári Sala Polivalentă „Politehnica” lelátóin várják a szervezők.
Az Európa-bajnokságon húsz csapat vesz részt, köztük a magyar válogatottal. A győztes csapat kijut a 2016-os olimpiára, a következő négy helyezett pedig az olimpiai selejtező tornára. Magyarország a D-csoportban, helyileg az MKB Aréna Sopron stadionban méri össze tudását és küzd a középdöntőbe jutásért a címvédő Spanyolország mellett Szlovákia, Litvánia és Svédország csapatával. (Forrás: wikipedia.org)

Női kosárlabda Európa bajnokság FDC

Megrendelési kód: 2015160010011 (bélyeg); 2015160060012 (FDC)Ÿ
Megjelenés: 2015. június 4.
Névérték: 390 Ft (A 390 Ft-os bélyeg megjelenéskor belföldi, nem elsőbbségi, szabványméretű 30 g-ig ajánlott levél tarifának felel meg.)
Példányszám: 180.000 db
Perforálási méret: 30x40 mm
Nyomdai eljárás: ofszet
Gyártó: ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.
Tervezőművész: Kecseti Zsolt

Letölthető tájékoztató

Vásárlás/bélyeg

Vásárlás/FDC