27_2017_bg_fej

MAGYAR SZENTEK ÉS BOLDOGOK V.- SPECIÁLIS VÁLTOZAT ÉS BÉLYEGSZETT

A Magyar Szentek és Boldogok V. bélyegkisív Szent Margit, Szent Kinga és Boldog Jolánta bemutatásával a már korábban kibocsátott alapváltozat mellett 2017. október 5-én aranyfóliával és dombornyomással díszített, sorszámozással ellátott speciális változatban és limitált példányszámú, szintén sorszámozott feketenyomatként is megjelenik. Az alapváltozat, a speciális változat és a feketenyomat exkluzív szettben is elérhető, aminek különlegessége – az esztétikai élmény mellett – az, hogy az említett feketenyomat kizárólag a szett részeként kapható. A Benedek Imre grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült kiadványok megvásárolhatók az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából is.

27_2017_szentek spec_bg_250A Magyar Szentek és Boldogok V. alkalmi bélyegkisív alapváltozata is különleges műalkotás, azonban a témakört a Magyar Posta – az előző évekhez hasonlóan – kiemelt figyelemmel kíséri, ezért ezt a bélyeget az alapkiadás grafikájával megegyező speciális és feketenyomat változatban is megjelentette.

A kisíven bemutatott Szent Margitot, Szent Kingát és Boldog Jolántát az kapcsolja össze, hogy mindannyian IV. Béla király, a magyarországi tatárjárás utáni újjáépítés okán második honalapítóként tisztelt uralkodó lányai. Életükre nagy hatással volt a kor szegénység-ideálja és nagynénjük, Szent Erzsébet példája.

A választott ábrázolásmód, továbbá az alkalmazott dombornyomás és aranyfólia-nyomdatechnika is erősíti és kiemeli a személyeket körülvevő glória ragyogását, ezzel is segíti a tisztelet kifejezését, amit a látvány befogadásával minden bélyeggyűjtő átélhet.

A sorszámmal ellátott bélyegszett háromezer példányban készült, ami az alapváltozatot, az 1 és 3000 között sorszámozott speciális változatot és a feketenyomatot tartalmazza. A szett, a speciális változat és a feketenyomat sorszámai azonosak.

(A bélyegszettben található feketenyomat postai díjak lerovására nem használható.)

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Terméktulajdonságok

 • Megrendelési kód:
  2017221040011 (speciális kisív)
  2017221060012 (speciális kisív FDC)
  2017222030011 (szett)
 • Megjelenés: 2017. október 5.
 • Névérték:
  kisív: 3 × 400 Ft (megjelenéskor kiegészítő címlet)
  bélyegszett: 3990 Ft
 • Nyomdai eljárás:
  Speciális változat: 4 szín ofszet aranyfóliával és dombornyomással; Feketenyomat: 2 szín ofszet
 • Példányszám:
  10 000 db speciális változatú kisív,
  ebből 3000-3000 db bélyegszettben.
  3000 db feketenyomat
 • Perforálási méret: 30 × 40 mm
 • Kisív vágási mérete: 110 × 102 mm
 • Papírfajta: Chromo enyvezett bélyegpapír
 • Gyártó:
  ANY Biztonsági Nyomda (kisívek);
  Pátria Nyomda (folder)
 • Tervezőművész:
  Benedek Imre

Linkek