2018 Kari fej

Karácsony 2018

A Magyar Posta a 2018-as karácsonyi ünnepeket forgalmi bélyeg kiadásával köszönti. A jókívánságok postára adásához használható újdonság – az elmúlt évekhez hasonlóan – értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyeg, ami alap- és speciális változatban is megjelenik. Az alapváltozat ötven bélyegképet tartalmazó ívben, a speciális változat öt bélyegképes kisívben készült. Az ünnepi hangulatú bélyegképen hóember, az elsőnapi borítékon a karácsonyfát közösen díszítő gyerekek és állatok, a bélyegzőn pedig egy mesebeli rénszarvas motívuma látható. Az újdonságot Szalma Edit grafikusművész tervezte és a Pátria Nyomda gyártotta. A kiadványok november 5-től kaphatók az elsőnapi postákon, a Filapostán, és megrendelhetők a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a karácsony 2018 bélyeg látható

Karácsonykor a természet is ünnepel: a fehér lepel jótékonyan fedi el a tájak sebeit és a városok téli szürkeségét, a fehér karácsonyi éjszaka varázsa mindenkit megérint. A forgalom leáll, a táj elcsendesedik – mindannyian ilyen ünnepre vágyunk. Ez idő tájt arra is adódhat lehetőség, hogy a családtagok, rokonok és barátok közösen hóembert építsenek. A hóembert, aminek fehér színe a tisztaságot, a fiatalságot és az ártatlanságot idézi fel bennünk, mindazokat a tulajdonságokat, amelyek Jézus Krisztus születését is jellemezték. Ez az a keresztény ünnep, melynek valódi tartalma a legelevenebben él ma is, és ennek az időszaknak egyik gyakori szimbóluma a hóember, amelyet most a bélyeget megvásárlók másokkal is megoszthatnak.

Az 50 bélyegképet tartalmazó nyomdai ívet az ívszélen és a vonalkódon elhelyezett képi elemek, valamint magyar, angol, német és francia nyelvű ünnepi feliratok teszik érdekesebbé. A bélyegek ívből való kivételét a nyomdailag előzetesen eltávolított vonalháló segíti.

A kisív esetében a flexo nyomdai eljárást csillogófesték-nyomtatással ötvözték, melynek eredményeképpen a bélyegeken ragyogó fényben tündöklő hópelyhek láthatók.

Advent és karácsony idején, 2018. december 2-26. között, idén is lehetőséget biztosítunk ügyfeleinknek arra, hogy – a szolgáltatási díj megfizetése mellett – ünnepi bélyegzéssel küldjék üdvözleteiket távol élő szeretteik számára. A Karácsonyi Posta szolgáltatás valamennyi postán igényelhető. A zöld színű bélyegzőfestékkel használt bélyegzők alapváltozatainak, valamint a „Karácsonyi Posta” jelző képe jobb oldalon fent látható.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Terméktulajdonságok

 • Megrendelési kód:
  alapváltozat:
  2018340010031 (bélyeg)
  2018342040031 (ív)
  2018340060032 (FDC)
  speciális változat:
  2018341040031 (kisív)
  2018341060032 (FDC)
 • Megjelenés: 2018. november 5.
 • Névérték: Belföld (Megjelenéskor 120 Ft -tal egyenlő és belföldi nem elsőbbségi szabványlevél és levelezőlap bérmentesítési díjának felel meg.)
 • Nyomdai eljárás: alapváltozat: flexo 4 színspeciális változat: flexo 4 szín + 1 direkt szín + lakk
 • Példányszám: a forgalmi igények függvényében
 • Bélyegek perforálási mérete: 26 × 33 mm
 • Kisív vágási mérete: 29 × 220 mm
 • Papír: öntapadós bélyegpapír
 • Gyártó: Pátria Nyomda Zrt.
 • Tervezőművész: Szalma Edit

Linkek