Jeles magyarok: 200 éve született Ybl Miklós - speciális változatok és bélyegszett

JELES MAGYAROK: 200 ÉVE SZÜLETETT YBL MIKLÓS SPECIÁL VÁLTOZATOK ÉS YBL-BÉLYEGSZETT

Ybl piros Ybl zöld

A Magyar Posta – a Magyar Építészet Évében az április 4-én kibocsátott alkalmi bélyegblokk mellett – speciális alkalmi bélyegblokkok és reprezentatív bélyegszett kibocsátásával is köszönti Ybl Miklós magyar építész, a 19. század egyik legnagyobb magyar mestere, a historizmus európai jelentőségű képviselője születésének kétszázadik évfordulóját.A piros sorszámozású vágott és a zöld sorszámozású különlegesen perforált bélyegblokkokon – az alapváltozattal megegyezően – Ybl Miklós tervei alapján készült szabadkígyósi Wenckheim-kastély épülete látható, az alnyomatot a kastély alaprajzának terve díszíti. A szett az alap- és a speciál változatok mellett tartalmaz egy limitált és mindösszesen 500 példányban készült egyszínnyomatot is. A speciál változatok korlátozott ideig, mindössze 2014. augusztus 31-ig vásárolhatók meg névértéken! A bélyegblokk és a folder Borbély Ferenc Gusztáv tervei alapján készült. Az újdonságok július 18-tól kaphatók a kijelölt postákon valamint a Filapostán, de megrendelhetők a Magyar Posta internetes áruházából is.
Az YBL bélyegszetthez A6-os méretű, sorszámozott, magyar és angol nyelvű „Tanúsítvány” tartozik, mely eredetiségét postai szárazbélyegző igazolja. Visszazárható fóliatasakban kerül árusításra. A csomagolásként szolgáló folder címoldalán Ybl Miklós portréja és aláírása látható. A kiadvány további oldalain magyar és angol nyelven Ybl Miklós önéletrajza, a Wenckheim-kastély bemutatása, és ismertető szöveg, valamint alkotásainak kivonatolt listája olvasható. A bélyegblokkokat és az egyszínnyomatot ún. filacsík védi.

Ybl szett

YBLSPECIÁL&SZETT:
Megrendelési kód: 2014091030011 (piros sorszámozású blokk),2014092030011 (zöld sorszámozású blokk), 2014093030011 (szett)
Megjelenés: 2014. július 18.
A blokkok névértéke 1000 Ft. A szett eladási ára 20000 Ft.
Nyomdai eljárás: 4 szín ofszet
2000 db piros és 5000 db zöld sorszámozású blokk illetve 500 db szett készült.
A bélyeg perforálási mérete: 30x40 mm
A blokk vágási mérete: 90x65 mm
A bélyegblokkok a Pénzjegynyomdában, míg a folder a Keskeny Nyomdában készült. Forrásanyagot Budapest Főváros Levéltára és a Magyar Nemzeti Múzeum biztosított.
Fotó: Hajdú József
Tervező: Borbély Ferenc Gusztáv
Az egyszínnyomat levélpostai küldemények bérmentesítésére nem használható!

Letölthető dokumentum