A Duna bizottság székhelye 60 éve Budapesten található

A DUNA BIZOTTSÁG SZÉKHELYE 60 ÉVE BUDAPESTEN TALÁLHATÓ

A Duna bizottság székhelye 60 éve Budapesten található. A Magyar Posta az évfordulót az 1985-ben kibocsátott Duna-hidak elnevezésű bélyegblokk felülnyomásával köszönti. A blokkhoz kapcsolódó alkalmi bélyegzőn a jubileumi logo szerepel. A felülnyomás Weisenburger István tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt-ben készült. Szeptember 22-től vásárolható meg a nagyobb postákon valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Duna-bizottság felülnyomás

A Duna bizottság nemzetközi szervezet, melynek célja a dunai hajózási együttműködés elősegítése. Székhelye Budapesten van, hivatalos nyelvei a német, a francia és az orosz. Tagországai: Ausztria, Bulgária, Horvátország, Magyarország, Moldova, Németország, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Ukrajna.A tagországok vállalják, hogy a Duna országukban elhelyezkedő szakaszát hajózható állapotban tartják folyami és a megfelelő szakaszokon tengeri hajók számára; elvégzik a szükséges karbantartási munkákat és fejlesztéseket a hajózási feltételek biztosítása érdekében és nem akadályozzák a Duna hajózásra alkalmas csatornáin a hajózást. A bizottság a dunai hajózással kapcsolatos ügyekért felelős, ellenőrzi a környezetszennyezést, a biztonságot és a vízi járművek lajstromozását. (Forrás: danubecommission.org)
A Duna bizottság székhelye 60 éve Budapesten található. Ebből az alkalomból a Magyar Posta által, 1985. február 12-én kibocsátott Duna-hidak elnevezésű bélyegblokk felülnyomására került sor. A bélyegblokk új névértéke 300 Ft lett. A bélyegblokk keretrajzának bal alsó részén, a Duna bizottság logoja, körülötte „A Duna bizottság székhelye 60 éve Budapesten található” felirat található.

Megrendelési kód: 2014400030011 (blokk), 2014400060012 (FDC)
Megjelenés: 2014. szeptember 22.
Névérték: 300 Ft
Nyomdai eljárás: magasnyomtatás
Példányszám: 20.000 db
Gyártó: Pénzjegynyomda
Felülnyomás tervező: Weisenburger István

Letöltés