MAGYAR ROCKKLASSZIKUSOK IV.: P.MOBIL

A Magyar Posta a magyar rockklasszikusokat bemutató sorozatát 2023-ban az alapításának 50. évfordulóját ünneplő P.Mobil együttessel folytatja. A fekete sorszámú, perforált bélyegblokk 50.000, a piros sorszámú vágott változat 4000 példányban Petényi Tibor Z. grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Az újdonság 2023. március 3-ától megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A képen a Húsvét bélyeg látható

A P.Mobil (Perpetuum Mobile, vagyis Örökmozgó), az 1969-ben alakult Gesarol együttes kényszerű névváltoztatását követően jött létre 1973. május 1-jén. Első komoly fellépésük nem sokkal az alakulás után, a legendás Diósgyőri Popfesztiválon volt, ahol a slágervonal és a progresszív rock képviselői között egyedüliként játszottak hard rockot. 1974 őszére kialakult a P.Mobil első klasszikus felállása: Bencsik Sándor, Kékesi Bajnok László, Pálmai Zoltán, Schuster Lóránt és Vikidál Gyula. Sorra írták a lemezanyagokat, és fokozatosan beépültek a magyar zenei vérkeringésbe. Rádiófelvétel, TV szereplés és lemezfelvétel hiányában csak az élő bemutatkozásban és a szájhagyományban bízhattak, de zenéjük, mondanivalójuk, előadásmódjuk nem hagyott kérdéseket, hamar a közönség kedvencei lettek. A zenekar szépen lassan jelenséggé vált és komoly rajongóbázisuk alakult ki.
A P.Mobil zenéje egy olyan sajátos elegye a legjobb fajta angolszász rockzenének, az értelmes gondolatoknak, a játékos, de egyszerű zenei fordulatoknak, poénos kiszólásoknak, csípős kritikának és a magyar nyelvnek, ami megkülönbözteti és semmivel össze nem téveszthetővé teszi. Ezek az értékek az ötven év során mit sem koptak, sőt az idővel csak nemesedtek, és megmutatták időtállóságukat. A zenekar a mai napig szakadatlanul ad koncerteket a rajongók legnagyobb örömére. Forrás: pmobil.hu
Az alkalmi bélyegblokkon egy klubkoncert hangulatát idéző grafikai kompozíció látható. A keretrajz jobb oldalán az Örökmozgó c. dal szövegrészlete olvasható. Az alkalmi borítékon a rajongók által énekelt „Móóóbil” és annak kottázása található. Az elsőnapi bélyegzésű alkalmi borítékon (FDC) levő bélyegző lenyomatán az együttes logója szerepel.


Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Terméktulajdonságok

 • Megrendelési kód:
  2023120030011 (blokk)
  2023120060012 (FDC)
  2023121030011 (vágott blokk)
 • Megjelenés:
  2023. március 3
 • Névérték: 1050 Ft
  (Megjelenéskor kiegészítő címletként használható.)
 • Nyomdai eljárás:
  ofszet
 • Példányszám:
  50.000 db perforált (fekete színű sorszámmal) és 4000 db vágott (piros színű sorszámmal) bélyegblokk
 • A bélyeg perforálási mérete:
  kör alakú, 37 mm átmérő
 • A blokk külső vágási mérete:
  76 x 50 mm
 • Papírfajta:
  Fehér, famentes felületkezelt enyvezett bélyegpapír, optikai fehérítővelr
 • Gyártó:
  ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. (blokk), Pátria Zrt. (boríték)
 • Tervező:
  Petényi Tibor Z.

Linkek: