BUDApest 2023 atlétikai világbajnokság

A Magyar Posta Zrt. alkalmi bélyeg kibocsátással köszönti a 2023. évi budapesti atlétikai világbajnokságot. Az újdonság Benedek Imre tervei alapján 40.000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült. 2023. május 12-től kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a Budapest 2023 atlétikai világbajnokság bélyeg látható

2023. augusztus 19-27. között Budapesten rendezik Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét, az atlétikai világbajnokságot. Több mint 200 országból 2000 sportoló, összesen közel 8 ezer akkreditált résztvevő érkezik majd Budapestre, az atlétika csúcseseményére. A verseny fő helyszíne a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központ, amely Budapest déli részén, a Duna bal partján található. Fontos helyszín még a maraton- és gyalogló versenyek rajt- és célterülete, a Hősök tere, valamint a teljes útvonal, amely Budapest legszebb, történelmi városrészein halad át.

Összesen egymilliárdan nézik majd az előzetes várakozások szerint a világbajnokság közvetítéseit és közülük több tízmillióan lesznek azok, akik láthatják, amikor a világ legjobb maratoni futói száguldanak Budapesten, az UNESCO világörökség részét képző történelmi városrészeken.

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság elsősorban azokról a szuperhősökről szól, akik világrekordokat döntenek, folyamatosan feszegetik az ember fizikai teljesítőképességének határait és felülmúlják még az elképzelhetetlent is. Ugyanilyen fontosak viszont, azok a hétköznapi hősök, akik rendszeresen sportolnak, vagy éppen most először felállnak a kanapéról és lefutják az első métereiket. Mindezt azért, mert számít az egészségük, és bár néha nehéz, de ahogy a szuperhősök, úgy ők is át tudják lépni a saját határaikat. A világbajnokság csodája a szuperhősök és hétköznapi hősök találkozása. Forrás: worldathletics.org

Az alkalmi bélyeg, boríték és bélyegző az atlétikai világbajnokság arculati elemeinek ötvözete. A bélyegképen atléták, a borítékon a Nemzeti Atlétikai Központ grafikai átirata, az elsőnapi bélyegzésű alkalmi borítékon (FDC) található bélyegző lenyomatán pedig az esemény hivatalos logója látható, ami a bélyegképen és a borítékon is megtalálható.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Terméktulajdonságok

 • Megrendelési kód:
  2023150010011 (bélyeg)
  2023150060012 (FDC) )
 • Megjelenés:
  2023. május 12.
 • Névérték:
  960 Ft
  (Megjelenéskor Egyéb külföld elsőbbségi levél 50 g-ig, levelezőlap, képes levelezőlap szolgáltatáshoz kapcsolódó címletként használható.)
 • Nyomdai eljárás:
  ofszet
 • Példányszám:
  40.000 db (50 bélyeg/5 vonalkód/ív)
 • Perforálási méret:
  40 x 30 mm
 • Papírfajta:
  Fehér, famentes felületkezelt enyvezett bélyegpapír, optikai fehérítővel
 • Gyártó:
  ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. (bélyeg), Pátria Zrt. (boríték)
 • Tervező:
  Benedek Imre

Linkek: