Kulturális örökség fej

2018 a Kulturális Örökség Európai Éve

A Magyar Posta 2018 a Kulturális Örökség Európai Éve elnevezésű, szelvényes promóciós forgalmi bélyeget bocsát ki a tematikus év logóváltozataival, amelyek a Belföld feliratú, értékjelzés nélküli Saját bélyegem személyes bélyegív szelvényrészein jelennek meg. Az újdonság a Pénzjegynyomdában készült, 2018. augusztus 1-jén kerül forgalomba, és a megjelenés napjától kezdve megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a 2018 a kulturális örökség európai éve kisív látható

2018 a Kulturális Örökség Európai Éve, amelyet hivatalosan az Európai Kulturális Fórum indított útjára 2017. december 7-én Milánóban. Az Európai Unió 1983-ban vezette be a tematikus éveket azzal a céllal, hogy mindennapi életünk egy-egy adott területére felhívja a figyelmet, párbeszédet ösztönözzön és lehetőséget adjon a vonatkozó értékek jobb megismerésére.
A Kulturális Örökség Európai Évének célja, hogy minél több embert ösztönözzön az egyetemes európai kultúra felfedezésére, felkutatására és megerősítse polgáraiban az európai azonosságtudatot, az európai családhoz való tartozás érzését. Európai kulturális örökségünk közé tartoznak épületek, városképek, emlékművek, könyvek, régészeti leletek ugyanúgy, mint a tájak, állat- és növényvilág, a hagyományok, nyelvek, szakmák, hagyományos tudás és készségek, és már a digitális tartalmak is.

Kulturális Örökség FDC_s

Az év során számos uniós szintű ünnepségen, több ezer tagállami, regionális és helyi rendezvényen vehetünk részt, melyek célja, hogy a megfelelő oktatással kiegészítve azokra a gyerekekre és fiatalokra koncentráljanak, akik megőrzik majd ezt a kulturális örökséget a következő nemzedékek számára.
A megvalósítására európai, nemzeti, regionális és helyi szintű kezdeményezéseken keresztül kerül sor. Nemzeti és regionális szinteken az uniós tagállamok által kijelölt nemzeti koordinátorok döntenek a nemzeti eseménynaptárba bekerülő programokról. Az elfogadott események szabadon használhatják a tematikus év hivatalos logóját, szlogenjét és szóróanyagait.

Forrás: www.europarl.europa.eu; www.europapont.blog.hu; www.koee2018.kormany.hu

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Terméktulajdonságok

 • Megrendelési kód:
  2018252010031 (szelvényes bélyeg)2018253040031 (bélyegív)2018252060032 (FDC)
 • Megjelenés: 2018. augusztus 1.
 • Névérték: Belföld (Megjelenéskor 120 Ft)Belföldi levelezőlap és szabványméretű levél 30 g-ig tarifáknak felel meg.
  Önállóan a szelvény levélpostai küldemények bérmentesítésére nem használható!
 • Nyomdai eljárás: 5 szín ofszet
 • Példányszám:
  105 000 darab (35 bélyeg/ív)
  ívenként 7 db zöld, 7 db lila, 7 db mályva, 7 db világoskék és 7 db okkersárga szelvénnyel
 • A bélyeg perforálásimérete:
  18 mm x 25,2 mm
 • A szelvény perforálási mérete:
  36,25 mm x 25,2 mm
 • Papírfajta:
  Fehér, famentes felületkezelt enyvezett bélyegpapír, optikai fehérítővel
 • Gyártó: Pénzjegynyomda Zrt.
 • Tervezőművész:
  Bélyeg: Benedek ImreBoríték,
  bélyegző: Baticz Barnabás

Linkek