2015 a Kecske éve

A Kecske éve 2015

2015, a kínai horoszkópban a Kecske éve, amit a Magyar Posta bélyegkisíven örökít meg. A kínai horoszkóp szerint ez az év a reménység éve lesz, a harmónia és a nyugalom jellemzi. Annak ellenére, hogy a világban számos helyen háborúk és konfliktusok zajlanak, a béke és a kompromisszumok éve vár ránk. A négy bélyegképes kisív kétféle eltérő állású bélyeget tartalmaz, melyeken eltérő színvilágú, de azonos kecske motívumok láthatók. Benedek Imre grafikusművész a kisívvel összhangban alkalmi borítékot és bélyegzőt is tervezett. A bélyegkisívet 65.000 példányban az ANY Biztonsági Nyomdagyártotta. Február 19-től kapható az ország nagyobb postáin, valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Kecske kisív

A Kecske Éve 2015. február 19-én kezdődik és 2016. február 7-ig tart. Minden csillagjegynek jelentős változást, tapasztalatot és új eseményeket ígér az élet minden területén. Általánosságban pozitív változásokra kell számítani ebben az időszakban. A kreatív képességek egy csapásra fejlődni fognak, ez pedig új, innovatív lehetőségeket hoz magával. Ez az év segít megvalósítani a vágyakat, de csak azoknak, akik pozitívan tekintenek az életre, ha pedig ez kreativitással, ambícióval és kitartással társul hihetetlen sikerre lehet számítani. Jó időszak lesz ez az esküvőkre is, mert az esetek legnagyobb részében kedvező és szerencsés házasságok szövődnek. Az egészséget illetően sokan fognak rádöbbenni arra, hogy nem minden a pénz, és az egészség sokszor fontosabb. Sokkal több ember fog odafigyelni az egészségére, sokan kikerülik, illetve megtanulják kezelni a stresszes helyzeteket, egészségesebben fognak étkezni. A sportnak is jelentős szerepe jut most életünkben. A konfliktusok is alábbhagynak.A kínai horoszkópban az egyes jegyek 12 évenként ismétlődnek. Legutóbb 2003-ban volt, legközelebb pedig 2027-ben lesz a Kecske éve. A tavalyi Ló éve alkalmából a Magyar Posta bélyegkisívet bocsátott ki, a tervek szerint a sorozat 2016-ban a Majom éve bélyegkiadással folytatódik. (Forrás: twice.hu).

Kecske FDC

Megrendelési kód: 2015040040011 (kisív); 2015040060012 (FDC)Ÿ
Megjelenés: 2015. február 19.
Össznévérték: 1.140 Ft (A 285 Ft-os bélyeg megjelenéskor pl. az európai országokba szóló levelezőlap és szabványlevél tarifának felel meg.)
Példányszám: 65.000 db kisív Ÿ
Perforálási méret: 26 x 26,44 mm
Vágási méret: 67 x 67,88 mmŸ
Nyomdai eljárás: 3+0 színnel (direktszín)Ÿ
Gyártó: ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.
Tervezőművész: Benedek Imre

Letölthető tájékoztató

Vásárlás (kisív)

Vásárlás (FDC)