MAGYARORSZÁGI KISEBBSÉGEK II - NÉMETEK

Megjelenési időpont:2008. május 9.

A Magyar Posta „Magyarországi kisebbségek” elnevezéssel új alkalmi bélyegsorozat kibocsátását kezdte meg.

Az első címlet a magyarországi roma, a második címlet a magyarországi német kisebbséget mutatja be hagyományain és művészetén keresztül.
A németek különböző korszakokban más-más területről kisebb-nagyobb csoportokban vándoroltak be a Kárpát-medencébe, és szórványosan telepedtek le Magyarország területén. Építőmunkájukkal, kultúrájukkal történelmi közvetítő szerepükkel lényegesen hozzájárultak a fejlődéshez. Hazánkban 1995. március 11-én választották meg a német kisebbség "parlamentjét", a Magyar-országi Németek Országos Önkormányzatát. Az önkormányzat többek között azon munkálkodik,  
hogy a német nyelvet és hagyományokat, partneri kapcsolatokat ápolják, illetve a gazdaságot, irodalmat és művészetet támogassák.
Forrás: www.terrasoft.hu/kultura/schwaben/bevez.htm

magyarorszagi_kisebbsegek_nemetek

A bélyegkép bal oldalán egy táncos látható, mellette a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának emblémája található. A háttérben a német építészetet bemutató falurészlet, illetve egy harmonika részlete tűnik elő. A bélyeghez tartozó alkalmi borítékon egy falurészlet, a bélyegzőn a bélyegen is látható embléma stilizált rajza szerepel.

Megrendelési kód:
2008080010011/bélyeg
2008080060012/FDC

Perforálási méret: 30 x 30,77 mm
Bélyegek az ívben: 50 bélyeg/ív
Megjelenési időpont: 2008. május 9.
Példányszám: 300.000 db
Névérték: 275 Ft
Gyártó nyomda: Állami Nyomda
Nyomdai eljárás: ofszet
Tervezőművész: Baticz Barnabás

Kapcsolódó oldalak