Ballagás Bélyegem

Ballagás BélyegMMegjelenési időpont: 2007. április 16.

WEBSHOPUNKBAN MEGVÁSÁROLHATÓ!

A Magyar Posta 2007. április 16-án négy különböző Ballagás bélyegem elnevezésű, megszemélyesítésre alkal-mas ívvel bővíti személyes bélyeg kínálatát. Felhasználhatóak a közelgő iskolai ballagásokhoz kapcsolódóan akár a meghívók kiküldéséhez levelezési, akár emlékként ajándékozási célokra. Az újdonságok különlegessége, hogy a bélyegképek értékjelzés nélküliek, vagyis a tarifaváltozáshoz illeszkedően, a rajtuk jelzett kategóriában, kiegészítő bérmentesítés nélkül rugalmasan felhasználhatóak.

Ballagás bélyegem I. - matrózblúz: Az ívben váltakozó két bélyegkép közül az egyiken a ballagás jellemző szimbólu-mai (oklevél, tarisznya, kalap), a másikon egy matrózblúzt viselő, ballagó diáklány látható. Tervező: Baticz Barnabás.

Ballagás bélyegem II. - tintatartó: Az ívben váltakozó két bélyegkép közül az egyiken a ballagáshoz (oklevél, tarisznya, kalap) a másikon a tanuláshoz, oktatáshoz (könyv, tintatartó, lúdtoll) kapcsolódó jellegzetes tárgyak láthatók. Tervező: Baticz Barnabás.

Ballagás bélyegem III. - tarisznya: Az íven belül nyolc különböző bélyegkép váltakozva követi egymást, melyeken a hagyományos ballagási jelenet, az iskolán végigvonuló, összekapaszkodó diákok láthatóak. Tervező: Baticz Barnabás.

Ballagás bélyegem IV. - hőlégballon: A húsz különböző bélyegképet tartalmazó íven a ballagásra, az iskolai éveket követő útkeresésre utaló grafikai kompozíció található, melyben az egyes bélyegképek önálló egységként is érvényesül-nek, és a témához kapcsolódó elemeket tartalmaznak, pl.: talár, tankönyv, oklevél, stb. Tervező: Berky Péter.

Ballagas kep_HELPD_II1

Az egyenként húsz darab szelvényes bélyeget tartalmazó ívek vágási mérete: 297 x 210 mm. A bélyegek perforálási mérete 36,25 x 25,2 mm, a hozzátartozó szelvényé 18 x 25,2 mm. Ofszet nyomtatással a Pénzjegynyomda Zrt. gyártotta. A négy újdonság forgalmi bélyegként 2007. április 27-én jelenik meg. A példányszám a forgalmi igények függvénye

Ballagas Személyes bélyegívek árai (megszemélyesíthető és forgalmi változat)

Ballagás Személyes bélyegívek plakát