A képen különböző bélyegek és egy bélyegcsipesz látható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÉVES BÉLYEGSZETT 2022

 

A képen az 50 ÉVE SZÜLETETT BENEDEK TIBOR bélyeg látható

2022. október 28.

Az éves kibocsátási program zárultával megjelentetésre került a Magyar Posta 2022. évi bélyegeit magába foglaló Éves Bélyegszett 2022 elnevezésű magyar, angol és német nyelvű exkluzív összeállítás, amely tökéletes ajándék bélyeggyűjtő rokonunknak, ismerősünknek, magyar vagy külföldi üzleti partnerünknek egyaránt. Az újdonságot Baticz Barnabás grafikusművész tervezte és az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta. A kiadvány 2022. október 28-tól kapható a Filapostán, és megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

KARÁCSONY 2022

 

 

A képen a Karácson 2022 bélyeg látható

2022. október 25.

A Magyar Posta a 2022-es karácsonyi jókívánságok postára adásához Belföld értékjelzéssel ellátott, alap- és speciális változatban öntapadós forgalmi bélyeget bocsát ki. Az alapváltozat ötven bélyegképet tartalmazó ívben, a speciális változat öt bélyegképes kisívben készült. Ez év karácsonyán Carlo Maratta: Jézus születése c. alkotása került bélyegre. Az újdonságot Elekes Attila André grafikusművész tervezte és a Codex Értékpapírnyomda Zrt. gyártotta. A kiadványok 2022. október 25-től kaphatók az elsőnapi postákon, a Filapostán, és megrendelhetők a Magyar Posta internetes áruházából is.

ÁRPÁD-HÁZI KIRÁLYOK CÍMEREI

 

A képen az ÁRPÁD-HÁZI KIRÁLYOK CÍMEREI bélyeg látható

2022. október 25.

A Magyar Posta hat bélyegképet tartalmazó bélyegblokkot bocsát ki az Árpád-házi királyok címereinek bemutatása céljával. A bélyegblokk a Magyar Nemzeti Levéltár közreműködésével, Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült. Az újdonság 2022. október 25-én kerül forgalomba. A megjelenés napjától kezdve megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

50 ÉVE SZÜLETETT BENEDEK TIBOR

 

A képen az 50 ÉVE SZÜLETETT BENEDEK TIBOR bélyeg látható

2022. október 12.

A Magyar Posta – születésének ötvenedik évfordulóján – alkalmi bélyeg kibocsátásával ünnepli a háromszoros olimpiai-, Európa- és világbajnok vízilabdázót Benedek Tibort, aki 2013 és 2016 között a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt. Az újdonság Viszlay Márk és Szaka József fotóinak felhasználásával, Kara Orsolya grafikus tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült, és 2022. október 12-től vásárolható meg az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

SZOLNOKI SZIGLIGETI SZÍNHÁZ

 

 

A képen a 150 ÉVE SZÜLETETT RICHTER GEDEON bélyeg látható

2022. szeptember 16.

A Magyar Posta promóciós személyes bélyeg kibocsátásával köszönti a Szolnoki Szigligeti Színházat. A Saját bélyegem személyes bélyeg szelvényrészének megnyomtatásával készült filatéliai újdonságot 35.000 példányban a Pénzjegynyomda gyártotta és 2022. szeptember 16-tól megvásárolható a Filapostán, a kijelölt postahelyeken, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

MAGYAR ROCKKLASSZIKUSOK III.: LORD

 

 

A képen a 150 ÉVE SZÜLETETT RICHTER GEDEON bélyeg látható

2022. szeptember 2.

A Magyar Posta a magyar rockklasszikusokat bemutató sorozatát 2022-ben az alapításának 50. évfordulóját ünneplő Lord együttessel folytatja. A fekete sorszámú, perforált bélyegblokk 50.000, a piros sorszámú vágott változat 4000 példányban Petényi Tibor Z. grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Az újdonság 2022. szeptember 2-ától megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

100 ÉVE ALAPÍTOTTÁK A MAGYAR LÉGIFORGALMI RÉSZVÉNYTÁRSASÁGOT

 

A képen a 200 ÉVE SZÜLETETT GRÓF LÓNYAY MENYHÉRT bélyeg látható

2022. szeptember 2.

A Magyar Posta alkalmi bélyegen örökíti meg a Magyar Légiforgalmi Részvénytársaság alapításának 100. évfordulóját. A bélyeg Kara György grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült 40.000 példányban. Az újdonság 2022. szeptember 2-ától megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, a kijelölt postahelyeken és a www.posta.hu-n.

MESEHŐSÖK IV.: MAZSOLA ÉS TÁDÉ

 

A képen a MESEHŐSÖK IV.: MAZSOLA ÉS TÁDÉ bélyeg látható

2022. szeptember 2.

A Magyar Posta Mesehősök témakörben ezúttal – Bálint Ágnes író, Bródy Vera bábtervező és Lévai Sándor díszlettervező alkotásaként, az MTV stúdiójában készült –Mazsola és Tádé című bábfilm hőseivel bocsát ki sorszámozott alkalmi bélyegblokkot. A bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült 50.000 példányban. Az újdonság 2022. szeptember 2-án kerül forgalomba. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, a kijelölt postahelyeken és a www.posta.hu-n

150 ÉVE SZÜLETETT RICHTER GEDEON

 

A képen a 150 ÉVE SZÜLETETT RICHTER GEDEON bélyeg látható

2022. július 1.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti Richter Gedeon születésének 150. évfordulóját. Az újdonság Czirják-Nagy Zsuzsanna grafikus tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült, és 2022. július 1-jétől vásárolható meg az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

200 ÉVE SZÜLETETT GRÓF LÓNYAY MENYHÉRT

 

A képen a 200 ÉVE SZÜLETETT GRÓF LÓNYAY MENYHÉRT bélyeg látható

2022. július 1.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti gróf Lónyay Menyhért születésének 200. évfordulóját. Az újdonság Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült, és 2022. július 1-jétől vásárolható meg az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

800 ÉVES AZ ARANYBULLA

 

A képen a 800 éves az Aranybulla bélyeg látható

2022. június 24.

A Magyar Posta bélyegkibocsátással köszönti az Aranybulla kihirdetésének 800. évfordulóját. A sorszámozott alkalmi bélyegblokk Baticz Barnabás grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült. Az újdonság 2022. június 24-én kerül forgalomba. Megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A GYSEV ALAPÍTÁSÁNAK 150. ÉVFORDULÓJA

A képen a 150 ÉVE ÁLLT SZOLGÁLATBA AZ S. M. S. LEITHA MONITOR bélyeg látható

2022. június 10.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a GYSEV Zrt. alapításának 150. évfordulóját. Az újdonság Benedek Imre grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült, és 2022. június 10-étől vásárolható meg az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

150 ÉVE ÁLLT SZOLGÁLATBA AZ S. M. S. LEITHA MONITOR

A képen a 150 ÉVE ÁLLT SZOLGÁLATBA AZ S. M. S. LEITHA MONITOR bélyeg látható

2022. május 17.

A Magyar Posta bélyegkibocsátással emlékezik meg az S. M. S. LEITHA MONITOR szolgálatba állításának 150. évfordulójáról. A sorszámozott alkalmi bélyegblokk perforált és vágott változatban, Hefelle Glória grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült. Az újdonság 2022. május 17-én kerül forgalomba.

MAGYARORSZÁGI ARBORÉTUMOK ÉS BOTANIKUS KERTEK I.

A képen a MAGYARORSZÁGI ARBORÉTUMOK ÉS BOTANIKUS KERTEK I. bélyegsor látható

2022. május 16.

A Magyar Posta 2022-ben Magyarországi arborétumok és botanikus kertek címmel új sorozat kibocsátását kezdi meg, az előzetes tervek szerint több évet átölelve, évente más helyszíneket feldolgozva. A 2022-es kibocsátás alkalmával a sorozathoz egy plusz címlet is kapcsolódik, amely az Európai Botanikus Kertek IX. Kongresszusát köszönti. Az öt bélyegből álló sor Petényi Tibor Z. grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült.

ŐSHONOS MAGYAR BAROMFIFAJTÁK I.

A képen az ŐSHONOS MAGYAR BAROMFIFAJTÁK I. bélyeg látható

2022. május 02.

A Magyar Posta 2022-ben Őshonos magyar baromfifajták címmel új sorozat kibocsátását kezdi meg, az előzetes tervek szerint több évet átölelve, évente más baromfifajtákat feldolgozva. 2022-ben a fehér erdélyi kopasznyakú tyúk, a kendermagos erdélyi kopasznyakú tyúk és a fekete erdélyi kopasznyakú tyúk kerül postabélyegre. A három címletből álló bélyegsor Berta Ágnes grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. készült.

EUROPA2022: TÖRTÉNETEK ÉS MÍTOSZOK

A képen a EUROPA2022: TÖRTÉNETEK ÉS MÍTOSZOK bélyeg látható

2022. május 02.

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesületének (PostEurop) tagjai évente bocsátanak ki ugyanabban a témában bélyeget, amivel a tagországok azonos értékeiket mutatják be. Az „EUROPA” bélyeg jelenleg is az egyik legnépszerűbb gyűjtési tematika, és a hivatalos logóval ellátott kiadványok a legkeresettebb bélyegújdonságok közé tartoznak. A tagországok 2022-ben a történetek és mí-toszok témakört jelenítik meg bélyegen. A 2x2 bélyegből álló magyar bélyegkisív Benedek Imre grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt.-ben 20.000 példányban készült.

TEMATIKUS SZEMÉLYES BÉLYEGEK 2022/4.

HUNFILEX 2022 BUDAPEST Bélyeg-világbajnokság – Ifjúsági nap

A képen a HUNFILEX 2022 BUDAPEST Bélyeg-világbajnokság – Ifjúsági nap bélyeg látható

2022. április 02.

A Magyar Posta 2022-ben is folytatja tematikus személyes bélyeg kibocsátását. A tervek szerint ebben az évben is négyféle szelvényes bélyeg jelenik meg, melyből 2022. április 2-án HUNFILEX 2022 BUDAPEST Bélyeg-világbajnokság – Ifjúsági nap címmel az idei sorozat negyedik tagja kerül kibocsátásra.

150 ÉVE SZÜLETETT ROALD AMUNDSEN

A képen a 150 ÉVE SZÜLETETT ROALD AMUNDSEN bélyeg látható

2022. április 01.

A Magyar Posta a neves felfedező, Roald Amundsen születésének 150. évfordulója köszöntésére alkalmi bélyeget bocsát ki. Az újdonság Kara Orsolya grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült.

200 ÉVE SZÜLETETT LOUIS PASTEUR

A képen a 200 ÉVE SZÜLETETT LOUIS PASTEUR bélyeg látható

2022. április 01.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a neves mikrobiológus és kémikus, Louis Pasteur születésének 200. évfordulóját. Az újdonság ifj. Szunyoghy András grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült.

HUNFILEX 2022 BUDAPEST BÉLYEG-VILÁGBAJNOKSÁG 100 ÉVES A MAGYAR BÉLYEGGYŰJTŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

A képen a 100 ÉVES A MAGYAR BÉLYEGGYŰJTŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE bélyeg látható

2022. március 31.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kibocsátásával köszönti az alapításának centenáriumát ünneplő Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségét (Mabéosz). A bélyegblokk és a kapcsolódó filatéliai termékek Kara György grafikusművész tervei alapján készültek. A blokkokat az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. gyártotta.

95. BÉLYEGNAP: 100 ÉVE SZÜLETETT VERTEL JÓZSEF

A képen a 95. BÉLYEGNAP: 100 ÉVE SZÜLETETT VERTEL JÓZSEF bélyeg látható

2022. március 31.

A Magyar Posta kétcímletű alkalmi bélyegsorozat és sorszámozott feláras bélyegblokk kibocsátásával köszönti a 95. Bélyegnapot, amely ezúttal Vertel József bélyegtervező grafikusművész születésének 100. évforduló-ja alkalmából jelenik meg. Az újdonságok Kara György grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készültek.

A FELÚJÍTOTT OPERAHÁZ

A képen a A FELÚJÍTOTT OPERAHÁZ bélyeg látható

2022. március 12.

A Magyar Posta promóciós személyes bélyeg kibocsátásával köszönti a felújított Magyar Állami Operaház épületének átadását. A Saját bélyegem személyes bélyeg szelvényrészének megnyomtatásával készült filatéliai újdonságot 35.000 példányban a Pénzjegynyomda gyártotta.

HÚSVÉT 2022

A képen a Húsvét 2022 bélyeg látható

2022. március 11.

A Magyar Posta forgalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a kereszténység legnagyobb ünnepét, a húsvétot. Az értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyegen és a hozzátartozó borítékon az ünnephez kapcsolódó grafikai kompozíciók láthatók Maros Krisztina grafikusművész tervei alapján. A bélyegújdonság a Codex Értékpapírnyomda Zrt.-ben készült.

SZENT IGNÁC-ÉV

A képen a 100 ÉVE SZÜLETETT GÖNCZ ÁRPÁD bélyeg látható

2022. március 11.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti Loyolai Szent Ignácot, a Jézus Társasága (jezsuita rend) alapítóját szentté avatásának 400. évfordulója tiszteletére. Az alkalmi bélyeg Szabó Ferenc grafikus tervei alapján 50 000 példányban, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült.

100 ÉVE FEDEZTÉK FEL TUTANHAMON SÍRJÁT

A képen a 100 ÉVE FEDEZTÉK FEL TUTANHAMON SÍRJÁT bélyeg látható

2022. március 11.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokkot bocsát ki abból az alkalomból, hogy 100 éve fedezték fel Tutanhamon fáraó sírját. A blokk, Kara György grafikusművész tervei alapján készült. A blokkokat a Pénzjegynyomda Zrt. gyártotta.

HUNFILEX 2022 BUDAPEST BÉLYEG-VILÁGBAJNOKSÁG

A képen a HUNFILEX 2022 BUDAPEST BÉLYEG-VILÁGBAJNOKSÁG bélyeg látható

2022. március 4.

A HUNFILEX 2022 BUDAPEST Bélyeg-világbajnokság népszerűsítésére a Magyar Posta alkalmi bélyegsort bocsát ki, melynek címletein Budapest egyik közismert, a turisták körében népszerű látványossága a Halászbástya látható. Az újdonság Benedek Imre grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült.

IFJÚSÁGÉRT 2022:

PETŐFI SÁNDOR-EMLÉKÉV

A képen a IFJÚSÁGÉRT 2022: PETŐFI SÁNDOR-EMLÉKÉV bélyeg látható

2022. március 4.

A Magyar Posta alkalmi bélyegkisívvel köszönti a Petőfi Sándor-emlékévet, melyet a 2022-23-as tanévben rendeznek meg hazánkban a költő születésének 200. évfordulója tiszteletére. A négy bélyegből álló alkalmi bélyegkisív 10.000 példányban, Benedek Imre grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült.

150 ÉVES A NÉPRAJZI MÚZEUM

A képen a 150 ÉVES A NÉPRAJZI MÚZEUM bélyeg látható

2022. március 4.

A Magyar Posta alkalmi bélyegkisív kibocsátásával köszönti a Néprajzi Múzeum alapításának 150. évfordulóját. A bélyegkisív Domé Eszter grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült.

TEMATIKUS SZEMÉLYES BÉLYEGEK 2022/1-3.

A képen a TEMATIKUS SZEMÉLYES BÉLYEGEK 2022/1-3. bélyeg látható

2022. február 10.

A Magyar Posta 2022-ben is folytatja tematikus személyes bélyeg kibocsátását. A tervek szerint ebben az évben is négyféle szelvényes bélyeg jelenik meg, melyből 2022. február 10-én három kerül kibocsátásra. A szelvényes bélyegek témánként ezúttal 12.250 példányban, Benedek Imre grafikusművész tervei alapján készültek.

100 ÉVE SZÜLETETT GÖNCZ ÁRPÁD

A képen a 100 ÉVE SZÜLETETT GÖNCZ ÁRPÁD bélyeg látható

2022. február 10.

Születésének centenáriumán a Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik Göncz Árpádra. A József Attila-díjas író, műfordító 1990 és 2000 között a III. Magyar Köztársaság első elnöke volt. Az alkalmi bélyeg Benedek Imre grafikus tervei alapján 50 000 példányban, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült.

XXIV. TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK, PEKING

A képen a XXIV. Téli Olimpiai Játékok, Peking bélyeg látható

2022. február 4.

A Magyar Posta bélyegkibocsátással köszönti a sportvilág legjelentősebb 2022. évi téli eseményét, a XXIV. Téli Olimpiai Játékokat. A sorszámozott alkalmi bélyegblokk perforált és vágott változatban, Kara Orsolya grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült.

KÍNAI HOROSZKÓP: 2022 A TIGRIS ÉVE

A képen a Kínai horoszkóp 2022 bélyeg látható

2022. január 25.

A Magyar Posta kilencedik alkalommal jelentet meg alkalmi bélyegkisívet a kínai horoszkóp motívumaival. A soron következő – 2022. február 1. és 2023. január 21. közötti időszak a Víz elemhez tartozó tigris éve. Az újdonság Szajkó Berta Ágnes tervei alapján 20 000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült.

10 ÉVE LÉPETT HATÁLYBA MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE

A képen az Alaptörvény 2022 bélyeg látható

2022. január 10.

A Magyar Posta bélyegblokkot bocsát ki Magyarország Alaptörvénye hatálybalépésének 10. évfordulója alkalmából. Az újdonság Elekes Attila André tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült és 2022. január 10-én kerül forgalomba.