ujdonsagok_fejleckep

 

ÚJDONSÁGOK

Éves bélyegszett 2020

A képen az Éves bélyegszett 2020 termék látható

2021. január 15.

Elkészült a Magyar Posta 2020. évi bélyegeit magába foglaló Éves Bélyegszett 2020 elnevezésű magyar, angol és német nyelvű exkluzív összeállítás, amely tökéletes ajándék bélyeggyűjtő rokonunknak, ismerősünknek, magyar vagy külföldi üzleti partnerünknek egyaránt.Az újdonságot Baticz Barnabás grafikusművész tervezte és az ANY BiztonságiNyomda gyártotta. A kiadvány 2021. január 15-től kapható a Filapostán, és megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

 

 

 

30 éve szabadon - az első szabadon választott kormány

A bélyegen a 30 éve szabadon - az első szabadon választott kormány  bélyegkisív látható

2020. december 16.

A Magyar Posta a „30 éve szabadon” emlékévhez kapcsolódóan az idei évben az első szabadon választott kormány tagjairól bocsát ki alkalmi bélyegkisívet. Az Elekes Attila André bélyegtervező grafikus tervei alapján készült 10 bélyegből álló kisívet 20 ezer példánybanaz ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. gyártotta. A termékek megvásárolhatók a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

Puskás Aréna Budapest

A képen Puskás bélyegblokk látható

2020. november 20.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokkot bocsát ki a megújult Puskás Aréna tiszteletére. A sorszámozott alkalmi bélyegblokk Hefelle Glória grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 50.000 példányban. Az újdonság 2020. november 20-án kerül forgalomba, a megjelenés napjától kezdve megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Mesehősök II.: Frakk, a macskák réme

A képen a Frakk bélyegblokk látható

2020. november 4.

A Magyar Posta Mesehősök témakörben Süsü, a sárkány után 2020-ban a Frakk, a macskák réme című mese hőseivel bocsát ki sorszámozott alkalmi bélyegblokkot. A bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült 50.000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, kijelölt postahelyeken és a www.posta.hu-n.

Karácsony 2020

A képen a Karácsony bélyeg látható

2020. október 22.

2020-as karácsonyi jókívánságok postára adásához a Magyar Posta – az elmúlt évekhez hasonlóan – értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, alap-, és speciális változatban öntapadós forgalmi bélyeget bocsát ki. Az alapváltozat ötven bélyegképet tartalmazó ívben, a speciális változat öt bélyegképes kisívben készült. Ez év karácsonyán Giovanni Battista Salvi: Mária az alvó gyermek Jézussal c. alkotása került bélyegre. Az újdonságot Baticz Barnabás grafikusművész tervezte és a Pátria Nyomda gyártotta. A kiadványok 2020. október 22-től kaphatók az elsőnapi postákon, a Filapostán, és megrendelhetők a Magyar Posta internetes áruházából is.

A magyar–szingapúri diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulója

A képen A magyar–szingapúri diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulója bélyeg látható

2020. október 22.

2020-ban ünnepeljük a magyar–szingapúri diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulóját. Ez alkalomból a két ország postája, közös kiadásban, Benedek Imregrafikusművész tervei szerint két bélyeget tartalmazó alkalmi bélyegblokkot bocsát ki. A magyar kiadású bélyegblokk az ANY Biztonsági Nyomdában készült 50.000 sorszámozott példányban. Az újdonság 2020. október 22-től megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

125 ÉVES A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG

A képen a 125 éves a Magyar Olimpiai Bizottság bélyegblokk látható

2020. október 9.

A Magyar Olimpiai Bizottság 2020-ban ünnepli alapításának 125. évfordulóját, melyet a Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kibocsátásával köszönt. A sorszámozott alkalmi bélyegblokk Kara Orsolya grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 50.000 példányban. Az újdonság 2020. október 9-én kerül forgalomba, a megjelenés napjától kezdve megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

KASTÉLYOK MAGYARORSZÁGON II.

A képen a Kastélyok Magyarországon bélyeg látható

2020. október 9.

A Magyar Posta a 2018-ban megkezdett kastélyok, várak sorozatát 2020-ban is folytatja, és ezúttal is díszes kastélyépületeket mutat be. A nyolc bélyeget tartalmazó kisív Domé Eszter grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 20.000 példányban. Az újdonság 2020. október 9-én kerül forgalomba, a megjelenés napjától kezdve megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

93. BÉLYEGNAP

A képen a 93 bélyegnap sor látható

2020. október 9.

A Magyar Posta kétcímletű alkalmi bélyegsorozat és sorszámozott feláras bélyegblokk kibocsátásával köszönti a 93. Bélyegnapot, melyre a 19. Temafila és a IV. Aerofila Bélyegkiállítással közös rendezvényként 2020. október 9-11. között kerül sor a MABÉOSZ budapesti székházában. Az újdonságok Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készültek, október 9-től vásárolhatók meg az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhetők a Magyar Posta internetes áruházából. A blokkon található 300 Ft-os felár összegét a Magyar Posta a hazai szervezett bélyeggyűjtés támogatására fordítja.

IV. AEROFILA 2020

A képen IV. Aerofila tematikus bélyeg látható

2020. október 9.

A Magyar Posta tematikus személyes bélyeg kibocsátásával köszönti a IV. Aerofila bélyegkiállítást. A szelvényes bélyeg 8.000 példányban, Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján készült. A légiposta kedvelt bélyeggyűjtési téma, melyből negyedik alkalommal rendeznek Magyarországon kiállítást 2020-ban, a hazai légiposta szolgáltatás megszervezésének 100. évfordulóján.

19. Temafila 2020

A képen a 19. Temafila tematikus bélyeg látható

2020. október 9.

A Magyar Posta tematikus személyes bélyeg kibocsátásával köszönti a 19. Temafila bélyegkiállítást. A szelvényes bélyeg 8.000 példányban, Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján készült. Az Esterházy-kastély Pápán, a városközpontban, a Fő téren, található. A barokk kastély nagyszabású rekonstrukciója 2015-ben fejeződött be. A kastély 17. századi, második világháború idején eltűnt díszes, kovácsoltvas kapujának pontos mását Lehoczky János kovács-iparművész szentendrei műhelyében készítették el, ünnepélyes átadására 2019-ben került sor.

2020 - A Nemzeti Összetartozás Éve

A képen a Nemzeti összetartozás éve bélyegblokk látható

2020. szeptember 29.

A magyar kormány a trianoni békediktátum centenáriuma kapcsán a 2020-as esztendőt a Nemzeti Összetartozás Évének nyilvánította. Ebből az alkalomból a Magyar Posta formalakkal díszített alkalmi bélyegblokkot bocsát ki fekete sorszámos alapváltozatban és piros sorszámos, vágott változatban Takács Tamás Péter grafikusművész tervei szerint. Az ANY Biztonsági Nyomdában gyártott újdonság megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, az egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

Természeti értékeink 2020 bélyegsor

A képen a Természeti értékeink bélyegsor látható

2020. augusztus 5.

A Magyar Posta 2020. évi Természeti értékeink témában megjelenő bélyegsorozatának négy címletén a tavaszi álganéjtúró, a bíbor kasvirág, a tatár juhar és a süllő szerepel. Míg a bélyegképek külön mutatják be az egyes természeti értékeket, a grafikai kompozíció szinte egy térbe helyezi el a különböző elemeket. A bélyegsort Petényi Tibor Z. grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta. A bélyegek vegyes ívekben, fajtánként 30.000 példányban készültek. Az újdonság megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, az egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

magyar szentek és boldogok VIII.

A képen a Magyar szentek és boldogok VIII bélyegkisív látható

2020. augusztus 5.

A Magyar Posta 2020-ban is folytatja a magyar szentek és boldogok bemutatását. A sorszámozott bélyegblokk ezúttal szent életű Erzsébetek alcímmel, Árpád-házi Boldog Erzsébet özvegy, Árpád-házi Boldog Erzsébet szűz és Portugáliai Szent Erzsébet tiszteletére jelenik meg. Az alapváltozattal egy időben dombornyomás alkalmazásával speciális változat és az exkluzív szett részeként, korlátozott példányszámú, szintén sorszámozott feketenyomat is megjelenik. Az újdonság Benedek Imre grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomdában készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

Magyar rockklasszikusok I. Omega: Gyöngyhajú lány

A képen az Omega bélyegblokk látható

2020. augusztus 5.

A Magyar Posta új témasorozatot indít magyar rockklasszikusok címmel. Az elsőként bemutatásra kerülő rockegyüttes az Omega. A fekete sorszámú, perforált bélyegblokk 50.000, a piros sorszámú vágott változat 4000 példányban Pállay-Kovács Szilvia illusztrációinak felhasználásával, Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Az újdonság 2020. augusztus 5-én jelenik meg, megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu–n.

Tájak, városok III. sor - Dombóvár, Kisvárda és Százhalombatta

A képen a tájak városok bélyegsor egyik címlete látható

2020. július 6.

A Magyar Posta 2020. évi Tájak, városok témában megjelenő bélyegsorozatának három címletén a várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Dombóvár, Kisvárda és Százhalombatta szerepel. A bélyegképek nem csupán egy-egy kiemelt látványosságot mutatnak be, hanem a településeket a grafikai kompozíciónak köszönhetően el is helyezik Magyarország térképén. A bélyegsor Benedek Imre grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 50 000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

Ifjúságért 2020: 40 éves volt az első magyar űrrepülés

A képen az Ifjúságért - 50 éves az első magyar ürrepülés bélyegkisív látható

2020. június 3.

Immár 40. éve, hogy sor került az első magyar űrrepülésre, amelyről a Magyar Posta bélyegkibocsátással emlékezik meg. Az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására megjelenő feláras bélyegkisív két címletéhez kapcsolódó felár összegét, összesen 150 Ft-ot a Magyar Posta az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására fordítja. A négy bélyegből álló alkalmi bélyegkisív 15.000 példányban, Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

150 éves a Budavári Sikló

A képen a 150 éves a Budavári sikló látható

2020. május 11.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a Budavári Sikló átadásának 150. évfordulóját. Az alkalmi bélyeg 50.000 példányban, Kara György grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

50 éve adták át a Zugligeti Libegőt

A képen az 50 éve adták át a zugligeti libegőt bélyeg képe látható

2020. május 11.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a Zugligeti Libegő átadásának 50. évfordulóját. Az alkalmi bélyeg 50.000 példányban, Hefelle Glória grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

150 éves az Országos Meteorológiai Szolgálat

A képen az Országos Meteorológiai szolgálat bélyeg látható

2020. május 4.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti az Országos Meteorológiai Szolgálat alapításának 150. évfordulóját. Az alkalmi bélyeg 50.000 példányban, Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

100 éve született Szent II. János Pál pápa

A képen a 100 éve született János Pál pápa bélyeg látható

2020. május 4.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kibocsátásával köszönti Szent II. János Pál pápa születésének 100. évfordulóját. A bélyegblokk, a kapcsolódó speciális változatok és a filatéliai termékek Baticz Barnabás grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készültek. A termékek megvásárolhatók a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken, vagy megrendelhetők a philately@posta.hu e-mail címen illetve a www.posta.hu-n.

EUROPA 2020: Régi postai útvonalak

A képen az Európa bélyegkisív látható

2020. május 4.

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesületének (PostEurop) tagjai évente bocsátanak ki ugyanabban a témában bélyeget, amivel a tagországok azonos értékeiket mutatják be. Az „EUROPA” bélyeg jelenleg is az egyik legnépszerűbb gyűjtési tematika, és a hivatalos logóval ellátott kiadványok a legkeresettebb bélyegújdonságok között találhatók. A tagországok 2020-ban a régi postai útvonalak témakört jelenítik meg. A 2x2 bélyegből álló magyar bélyegkisív Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben 20.000 példányban készült. A Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu–n vásárolható meg.

150 éves a Magyar Tűzoltóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség

A képen a 150 éves a magyar tűzoltóság és a magyar tűzoltó szövetség bélyegsor látható

2020. május 4.

A Magyar Posta alkalmi bélyegsor kibocsátásával emlékezik meg a Magyar Tűzoltóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség alapításának 150. évfordulójáról. A kétcímletű bélyegsorozat címletei 50.000-50.000 példányban Kara Orsolya grafikus tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készültek a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma által biztosított forrásanyagok felhasználásával. Az újdonság 2020. május 4-én jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve megvásárolható az elsőnapi postákon, a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

Postatörténet IV.

A képen a postatörténet IV sor látható

2020. május 4.

A Magyar Posta folytatja a 2017-ben megkezdett postatörténeti forgalmi bélyegsorozat kibocsátását, aminek keretében 2020-ban is hat címlet jelenik meg. A 2.750 Ft össznévértékű, öntapadós sorozat Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján a Pátria Nyomdában készül, a forgalmi igények szerinti példányszámban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

100 éves a Magyar Rendőrség

A képen a 100 éves a magyar rendőrség bélyeg látható

2020. április 24.

A Magyar Posta promóciós személyes bélyeget bocsát ki az egységes magyar Rendőrség létrehozásának 100. évfordulója alkalmából. A Saját bélyegem személyes bélyeg szelvényrészének megnyomtatásával készülő filatéliai újdonság 70.000 példányban a Pénzjegynyomdában készült és 2020. április 24-től megvásárolható a Filapostán, a kijelölt postahelyeken, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

150 éves a képes levelezőlap

A képen a 150 éves a képes levelezőlap tematikus bélyeg látható

2020. április 16.

A Magyar Posta tematikus személyes bélyeg kibocsátásával emlékezik meg a képes levelezőlap 150. évfordulójáról. A szelvényes bélyeg 8.000 példányban, Benedek Imre grafikusművész tervei alapján készült.

Híres filatelisták III. - Dr. Richter Lajos

A képen a híres filatelisták III tematikus bélyeg látható

2020. április 16.

„Híres filatelisták” témában a Magyar Posta harmadszor bocsát ki tematikus személyes bélyeget, mely ezúttal Dr. Richter Lajos neves bélyeggyűjtőt jeleníti meg. A szelvényes bélyeg 8.000 példányban, Benedek Imre grafikusművész tervei alapján készült.

100 éves a Postaigazgatóság Debrecenben

A képen a 100 éves a postaigazgatóság Debrecen bélyeg látható

2020. április 16.

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli 2020-ban a Postaigazgatóság Debrecenben, melyről promóciós személyes bélyeget jelentet meg a Magyar Posta. Az Üzenet IV. Belföld bélyegem személyes bélyeg szelvényrészének megnyomtatásával készülő filatéliai újdonság 70.000 példányban a Pénzjegynyomdában készült és április 16-tól megvásárolható a Filapostán, kijelölt postahelyeken, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

100 éve született Zenthe Ferenc

A képen a 100 éve született Zenthe Ferenc bélyeg látható

2020. április 2.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti Zenthe Ferenc előadóművészt születésének centenáriuma alkalmából. Az alkalmi bélyeg 50.000 példányban, Nagy Péter grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

400 éve született Zrínyi Miklós

A képen a 400 éve születet Zrínyi Miklós bélyeg látható

2020. április 2.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával tiszteleg Zrínyi Miklós költő, hadvezér, politikus, hadtudóselőtt születésének 400. évfordulója alkalmából. Az alkalmi bélyeg 50.000 példányban, Lázár Szilvia grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

250 éves A Semmelweis Egyetem

A képen a 250 éves a Semmelweis egyetem emléklap látható

2020. március 17.

A Magyar Posta emléklap kibocsátásával köszönti a 250 éves Semmelweis Egyetemet. A díszes folder az alkalomra készült emlékív mellett az 1987-ben kibocsátott „Az orvostudomány úttörői” bélyegsor Semmelweis Ignácot ábrázoló címletét is tartalmazza. A folder és az emlékív Baksa Balázs tervei alapján, kétezer példányban az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Az újdonság 2020. március 17-én jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve megvásárolható a Filapostán és a www.posta.hu-n.

HÚSVÉT 2020

A képen a Húsvét 2020 bélyeg látható

2020. március 4.

A Magyar Posta forgalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a kereszténység legnagyobb ünnepét, a húsvétot. Az értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyegen és a hozzátartozó borítékon az idén 20 éves Míves Tojás Gyűjtemény (Zengővárkony) kiállítási anyagából választott hímes tojás szerepel. A bélyeg Nagy Péter grafikusművész tervei alapján, a Pátria Nyomdában készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

250 éve született Ludwig van Beethoven

A képen 250 éve született Ludwig Van Beethoven bélyeg látható

2020. március 4.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával köszönti a neves német zeneszerző, Ludwig van Beethoven (1770-1827) születésének kétszázötvenedik évfordulóját. A bélyeg 50.000 példányban Kara Orsolya grafikus tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Az újdonság 2020. március 4-én jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A bakonyi dinoszaurusz-lelőhely csodálatos világa II.

A képen a Bakonyi dinoszaurus lelőhely csodálatos világa II bélyegbokk látható

2020. március 4.

A Magyar Posta folytatja a bakonyi dinoszaurusz-lelőhely csodálatos világát bemutató bélyegeinek kibocsátását. A sorozat második része – a 2018-ban megkezdett koncepció mentén – további hat ősállatot mutat be. A kiadvány Petényi Tibor Z. grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült. A fekete sorszámozású perforált bélyegblokkból 50.000, míg a piros sorszámozású vágott változatból 4.000 példány jelenik meg 2020. március 4-én. A Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu–n vásárolható meg.

500 éve érte el Ferdinánd Magellán a Csendes-óceánt

A képen a Magellán bélyeg látható

2020. március 4.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik meg arról, hogy Magellán 500 éve érte el a Csendes-óceánt. A bélyeg 50.000 példányban Orosz István Kossuth-díjas grafikus tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Az újdonság 2020. március 4-én jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve megvásárolható az elsőnapi postákon, a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

Viselettörténet III.

A képen a Viselettörténet III bélyegkisív látható

2020. február 12.

A Magyar Posta folytatja Viselettörténet elnevezésű bélyegsorozatát két 18. századi ruha bemutatásával. A kiadvány Weisenburger István grafikusművész tervei szerint, 20.000 példányban, az ANY Biztonsági Nyomdában készült és 2020. február 12-én jelenik meg. A Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu–n vásárolható meg.

Kínai hororszkóp: 2020 a patkány éve

A képen a Kínai horoszkóp-Patkány éve bélyegkisív látható

2020. február 6.

A Magyar Posta hetedik alkalommal jelentet meg 2x2 címletű alkalmi bélyegkisívet a kínai horoszkóp motívumaival. A soron következő – 2020. január 25. és 2021. február 11. közötti – időszak a Fém elembe tartozó patkány éve. Az idei bélyegújdonság ifj. Szunyoghy András tervei alapján 20.000 példányban az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu–n vásárolható meg.

A képen a 34. LEN vizilabda-európa-bajnokság bélyeg látható

34. LEN Vízilabda-Európa-bajnokság

2020. január 10.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával köszönti a Magyarországon megrendezésre kerülő 34. LEN Vízilabda-Európa-bajnokság eseményét. A bélyeg 50.000 példányban a Graphasel Design Studio művészei: Dobos Csaba Attila grafikus és Ördögh László art directortervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Az újdonság 2020. január 10-én jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.