ujdonsagok_fejleckep

 

2018 ARCHÍVUM

 

A képen a éves bélyegszett 2018 bélyeg látható

ÉVES BÉLYEGSZETT 2018

2018. december 5.

Elkészült a Magyar Posta 2018. évi bélyegeit magába foglaló Éves Bélyegszett 2018 elnevezésű magyar, angol és német nyelvű exkluzív összeállítás, amely tökéletes ajándék bélyeggyűjtő rokonunknak, ismerősünknek, magyar vagy külföldi üzleti partnerünknek egyaránt. Az újdonságot Baticz Barnabás grafikusművész tervezte és az ANY BiztonságiNyomda gyártotta. A kiadvány december 5-től kapható a Filapostán, és megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

 

A képen a karácsony 2018 kisív látható

Karácsony 2018

2018. november 5.

A Magyar Posta a 2018-as karácsonyi ünnepeket forgalmi bélyeg kiadásával köszönti. A jókívánságok postára adásához használható újdonság – az elmúlt évekhez hasonlóan – értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyeg, ami alap- és speciális változatban is megjelenik. Az alapváltozat ötven bélyegképet tartalmazó ívben, a speciális változat öt bélyegképes kisívben készült.

A képen a katonák és bélyeggyűjtés bélyeg látható

Katonák és bélyeggyűjtés

2018. november 5.

Idén 2018. november 5-én kerül sor a Katonák és bélyeggyűjtés bélyegkiállításra Budapesten, a Stefánia Palotában. Ennek tiszteletére a Magyar Posta tematikus személyes bélyeget bocsát forgalomba, mely november 5-től a rendezvényen, a Filapostán és a Magyar Posta internetes áruházából vásárolható meg.

A képen a az első világháború hősei blokk látható

Az első világháború hősei

2018. október 25.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kiadásával tiszteleg az első világháború hősei előtt. A sorszámozott blokk Hefelle Glória grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült 40.000 példányban. A kiadvány 2018. október 25-én jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható a filatéliai szakszolgálatokon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a móri bornapok bélyeg látható

Móri bornapok

2018. október 4.

2018. október 04-07. között, a Móri Bornapok ideje alatt kerül megrendezésre az Országos II. rangú Regionális Tematikus Bélyegkiállítás. Ennek tiszteletére tematikus személyes bélyeget bocsát forgalomba a Magyar Posta, mely október 4-től a rendezvényen, a Filapostán és a Magyar Posta internetes áruházából vásárolható meg.

A képen a a mosonmagyaróvári széchenyi istván egyetem mezőgazdaság- és élelmiszertudományi kara bélyeg látható

A MOSONMAGYARÓVÁRI SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM MEZŐGAZDASÁG- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KARa

2018. október 2.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik meg a mosonmagyaróvári
Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar alapításának bicentenáriumáról. A bélyeg Andor András grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 150 000 példányban. Az újdonság október 2-tól kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a 150 éve indult a magyar királyi mozgóposta bélyeg látható

150 éve indult a Magyar Királyi Mozgóposta

2018. szeptember 7.

150 éve indult a Magyar Királyi Mozgóposta, erről emlékezik meg a Magyar Posta tematikus személyes bélyegével, mely először a 150 éves a MÁV Nemzetközi Járműparádé elnevezésű rendezvényen, a Vasúttörténeti Parkban vásárolható meg. Az újdonság szeptember 7-től kapható a Filapostán, valamint megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a a bakonyi dinoszauruszok világa kisív látható

A bakonyi dinoszauruszok világa

2018. szeptember 3.

A Magyar Posta a földi bioszférát egykor uraló dinoszauruszok világáról jelentet meg bélyegkisívet. A Petényi Tibor Zoltán grafikusművész tervei szerint készült kiadvány alapváltozatát 50 000, míg a sorszámozott feketenyomatot 2000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta. Az újdonság 2018. szeptember 3-án kerül forgalomba, a megjelenés napjától kezdve megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a kastélyok magyarországon kisív látható

Kastélyok magyarországon

2018. szeptember 3.

A Magyar Posta a 2017-ben megkezdett kastélyok, várak sorozatát 2018-ban is folytatja Kastélyok Magyarországon elnevezéssel, melynek keretében hazánk ismert és kevésbé ismert díszes épületeit mutatjuk be. A nyolc bélyeget tartalmazó kisív Domé Eszter grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 40 000 példányban. Az újdonság 2018. szeptember 3-án kerül forgalomba, a megjelenés napjától kezdve megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a 450 éves a vallásszabadság emléklap látható

450 éves a vallásszabadság

2018. augusztus 31.

A Magyar Posta emléklap kibocsátásával köszönti az erdélyi vallásszabadság törvényi kihirdetésének 450. évfordulóját. A kiadvány Benedek Imre grafikusművész tervei szerint a Pátria Nyomdában készült, és 2018. augusztus 31-től vásárolható meg a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a magyar szentek és boldogok vi. blokk látható

Magyar Szentek És Boldogok VI.

2018. augusztus 1.

A Magyar Posta 2018-ban is folytatja a magyar szentek és boldogok bemutatását. A Magyar Szentek és Boldogok VI. sorszámozott bélyegblokk Szent Zoerard-Andrásra, Szent Benedekre és Boldog Mórra emlékezik. Benedek Imre grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült kiadvány 2018. augusztus 1-jétől vásárolható meg az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a magyar szentek és boldogok vi. speciális változat és bélyegszett látható

Magyar Szentek És Boldogok VI. speciális változat és bélyegszett

2018. augusztus 1.

A Magyar Szentek és Boldogok VI. bélyegblokk Szent Zoerard-András, Szent Benedek és Boldog Mór ábrázolásával, az alapváltozattal egy időben 2018. augusztus 1-jén, diffrakciós nyomdai eljárással készült, piros sorszámozással ellátott speciális változatban és korlátozott példányszámú, szintén sorszámozott feketenyomatként is megjelenik. A speciális változat és a feketenyomat exkluzív szettben is elérhető – az említett feketenyomat azonban kizárólag a szett részeként kapható. A Benedek Imre grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült kiadványok megvásárolhatók az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából is megrendelhetők.

A képen a 2018 a kulturális örökség európai éve bélyeg látható

2018 A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG EURÓPAI ÉVE

2018. augusztus 1.

A Magyar Posta 2018 a Kulturális Örökség Európai Éve elnevezésű, szelvényes promóciós forgalmi bélyeget bocsát ki a tematikus év logóváltozataival, amelyek a Belföld feliratú, értékjelzés nélküli Saját bélyegem személyes bélyegív szelvényrészein jelennek meg. Az újdonság a Pénzjegynyomdában készült, 2018. augusztus 1-jén kerül forgalomba, és a megjelenés napjától kezdve megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a 150 éves a magyar államvasutak blokk látható

150 ÉVES A MAGYAR ÁLLAMVASUTAK

2018. július 6.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kibocsátásával köszönti a Magyar Államvasutak (MÁV Zrt.) megalapításának 150. évfordulóját. A blokk Kara György grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 70 000 darab, fekete sorszámos perforált, és 2000 darab, piros sorszámos vágott példányban. Az újdonság július 6-től kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a wwf magyarország: földünk ikonikus állatai bélyegsor látható

WWF MAGYARORSZÁG: FÖLDÜNK IKONIKUS ÁLLATAI

2018. július 2.

A Magyar Posta a WWF Magyarország Alapítvánnyal történő együttműködés keretében alkalmi bélyegsorozat kiadásával hívja fel a figyelmet a veszélyeztetett és védett állatok helyzetére és védelmük fontosságára. A WWF logóját is megjelenítő bélyegek Benedek Imre grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készültek. A kiadványok 2018. július 2-án jelennek meg, és ettől az időponttól kaphatók az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhetők a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a 200 éve született semmelweis ignác bélyeg látható

200 ÉVE SZÜLETETT SEMMELWEIS IGNÁC

2018. június 30.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával köszönti Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulóját. A bélyeg 200 000 példányban, ifj. Szunyoghy András grafikusművész tervei szerint, az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A bélyeg 2018. június 30-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházában is.

A képen a 91. bélyegnap bélyegsor látható

91. Bélyegnap

2018. június 29.

2018. június 29. és július 1. között Nagykőrös ad otthont a 91. Bélyegnap eseményeinek és a HUNFILA 2018 – 650 ÉVES ARANY JÁNOS VÁROSA NAGYKŐRÖS Nemzeti Bélyegkiállításnak. A Magyar Posta az idei bélyegnapra hagyományosan kétcímletű bélyegsorozatot és feláras bélyegblokkot hoz forgalomba. A felárból befolyó összeget – blokkonként 300 Ft-ot– a Magyar Posta a hazai szervezett bélyeggyűjtés támogatására fordítja. Az újdonságok Baticz Barnabás grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készültek, és június 29-től vásárolhatók meg a kiállítás helyszínén, az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából is megrendelhetők.

A képen a a szent istván csatahajó emlékére blokk látható

A Szent István csatahajó emlékére

2018. június 29.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kibocsátásával emlékezik meg a SZENT ISTVÁN csatahajóról. A sorszámozott blokk Benedek Imre grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 70 000 perforált és 2000 vágott példányban. Az újdonság 2018. június 29-től kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a tájak városok 2018 - sárospatak, sárvár, siófok bélyegsor látható

Tájak városok 2018 - Sárospatak, Sárvár, Siófok

2018. június 1.

A Magyar Posta alkalmibélyeg-sorozatot indít tájak, városok témában. A sorozat első három címletén a várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Sárospatak, Sárvár és Siófok szerepel. A bélyegképek nem csupán egy-egy kiemelt látványosságot mutatnak be, hanem a településeket a grafikai kompozíciónak köszönhetően elhelyezik Magyarország térképén is. A bélyegsor Benedek Imre grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 150 000 példányban. Az újdonság 2018. június 1-től kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a magyar múzeumok kincsei v. - jósa andrás múzeum, nyíregyháza, kékfestő múzeum, pápa bélyegsor látható

Magyar múzeumok kincsei V. - Jósa András Múzeum, Nyíregyháza, Kékfestő Múzeum, Pápa

2018. június 1.

A Magyar Posta folytatja a hazánk múzeumi gyűjteményeit bemutató alkalmi bélyegsorozatát. Az aktuális címleteken a nyíregyházi Jósa András Múzeum és a pápai Kékfestő Múzeum érdekes és látványos kincsei közül válogattunk. A bélyegek négy címletet tartalmazó kisív formátumban jelennek meg. Az újdonságok Baticz Barnabás grafikusművész tervei szerint, a Pénzjegynyomdában készültek. A kiadványok 2018. június 1-jétől kaphatók az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhetők a Magyar Posta internetes áruházában is.

A képen a fifa világbajnokság 2018 bélyeg látható

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018

2018. május 25.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával köszönti a FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018 eseményét. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) jóváhagyásával 100 000 példányban megjelentetett bélyeg Kara Orsolya grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Valamennyi kiadványon (bélyeg, bélyegív, boríték és bélyegző) megtalálható a FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018hivatalos logója. Az újdonság 2018. május 25-én jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a családok éve 2018 blokk látható

Családok éve 2018

2018. május 24.

2018 a Családok éve, amit a Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kiadásával köszönt.
A 60 000 példányban megjelentetett, sorszámozott blokk Baticz Barnabás grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült. A kiadvány 2018. május 24-én jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a europa 2018: hidak kisív látható

Europa 2018: Hidak

2018. május 2.

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesületének (PostEurop) tagjai évente bocsátanak ki azonos témában bélyeget, amivel a tagországok azonos értékeit és a filatélia fontosságát is bemutatják. Az „EUROPA” bélyeg jelenleg is az egyik legnépszerűbb gyűjtési tematika, és a hivatalos logóval ellátott kiadványok a legkeresettebb bélyegújdonságok között találhatók. A tagországok 2018-ra a hidak témakört választották a közös értékek bemutatása céljából. A 2x2 bélyegből álló magyar bélyegkisív Kara György grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt.-ben 70 000 példányban készült. Az újdonság május 2-től kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

A képen a 450 éve tartották meg a tordai országgyűlést bélyeg látható

450 ÉVE TARTOTTÁK MEG A TORDAI ORSZÁGGYŰLÉST

2018. május 2.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával emlékezik meg az 1568. évi tordai országgyűlés által elfogadott vallásügyi törvény kihirdetésének 450. évfordulójáról. A 200 000 példányban megjelentetett alkalmi bélyeg Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült. A kiadvány 2018. május 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a ifjúságért 2018: csillagok között kisív látható

IFJÚSÁGÉRT 2018: CSILLAGOK KÖZÖTT

2018. május 2.

2018-ban az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására megjelenő feláras bélyegkisív témája a világegyetem, amelyen a Tejútrendszer változatos alakzataiból válogatunk. Az újdonság két címletéhez kapcsolódó felár összegét, összesen 150 Ft-ot a Magyar Posta az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására fordítja. A   30 000 példányban megjelentetett kisív Horváth Nóra grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A kiadvány 2018. május 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a az év gyógynövénye 2018: valódi levendula blokk látható

AZ ÉV GYÓGYNÖVÉNYE 2018: VALÓDI LEVENDULA

2018. május 2.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokkot bocsát ki a valódi levenduláról, amelyet 2018-ban a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya az év gyógynövényének választott. A sorszámozott blokk 70 000 példányban, Maros Krisztina grafikusművész tervei szerint, az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A kiadvány 2018. május 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházában is.

A képen a postatörténet ii. bélyegsor látható

Postatörténet II.

2018. május 2.

A Magyar Posta folytatja a 2017-ben megkezdett postatörténeti forgalmi bélyegsorozat kibocsátását, aminek keretében 2018-ban is hat címlet jelenik meg. Az 20, 40, 50, 60, 90 és 500 Ft-os névértékű bélyegeket tartalmazó öntapadós sorozat Baticz Barnabás grafikusművész tervei szerint a Pátria Nyomdában készül, a forgalmi igények szerinti példányszámban. Az újdonság 2018. május 2-től kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházában is.

A képen a cigány hősök 1956 kisív látható

Cigány hősök 1956

2018. április 6.

A Magyar Posta alkalmi bélyegkisív kiadásával fejezi ki tiszteletét 1956 cigány hősei előtt. Az 50 000 példányban megjelentetett kisív Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A kiadvány 2018. április 6-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a viselettörténet ii. bélyegsor látható

Viselettörténet II.

2018. április 3.

A Magyar Posta folytatja a 2016-ban megkezdett Viselettörténet bélyegsorozatát két 17. századi, az Esterházy-kincstárban megőrzött menyegzői ruha bemutatásával. A 60 000 példányban megjelentetett kisív Weisenburger István grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült. A kiadvány 2018. április 3-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a húsvét 2018 bélyeg látható

Húsvét 2018

2018. március 2.

A Magyar Posta forgalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a kereszténység legnagyobb ünnepét, a húsvétot. Az értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyeg Szalma Edit grafikusművész tervei szerint, a Pátria Nyomdában készült. A kiadvány 2018. március 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a 100 éve született ingmar bergman bélyeg látható

100 éve született Ingmar Bergman

2018. március 2.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával köszönti Ingmar Bergman (1918-2007) születésének 100 éves évfordulóját. A bélyeg 200 000 példányban, Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint, az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A kiadvány 2018. március 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházában is.

A képen a bartók béla: a kékszakállú herceg vára blokk látható

Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára

2018. március 2.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk megjelentetésével köszönti Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára operabemutatójának centenáriumát. A 70 000 példányban kibocsátott, sorszámozott blokk Kara György grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A kiadvány 2018. március 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a 100 éve született leonard bernstein bélyeg látható

100 éve született Leonard Bernstein

2018. március 2.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával köszönti Leonard Bernstein születésének 100 éves évfordulóját. A bélyeg 200 000 példányban, Nagy Péter grafikusművész tervei szerint, az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A kiadvány 2018. március 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházában is.

A képen a xxiii. téli olimpiai játékok bélyeg látható

XXIII. Téli Olimpiai Játékok

2018. február 2.

A Magyar Posta a Magyar Olimpiai Bizottsággal történő együttműködés keretében bélyegkiadással köszönti a téli sportok 2018-as legnagyobb eseményét, a XXIII. Téli Olimpiai Játékokat. Az alkalmi bélyeg Héjja Luca és Ördögh László grafikusművészek tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A kiadvány 2018. február 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházában is.

A képen a kínai horoszkóp: 2018, a kutya éve kisív látható

Kínai horoszkóp: 2018, a Kutya éve

2018. február 6.

A kínai horoszkóp szerint a 2018. február 16. és 2019. február 4. közötti időszak a Kutya éve, amelyet a Magyar Posta bélyegkisíven ábrázol. A kétféle bélyegkép főmotívuma az évnek nevet adó kutya figurája. A kisív Székely Kálmán grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült 70 000 példányban. Az újdonság február 6-tól kapható az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a postcrossing bélyeg látható

Postcrossing

2018. február 2.

A Magyar Posta bélyegkibocsátással köszönti a Postcrossing közösséget. Az alkalmi bélyeg 240 000 példányban, Vidák Zsolt grafikusművész tervei szerint, a Pénzjegynyomdában készült. A bélyeg 2018. február 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházában is.