ujdonsagok_fejleckep

 

2017 ARCHÍVUM

A képen a 300 éve alapították a budapesti piarista gimnáziumot bélyeg látható

300 ÉVE ALAPÍTOTTÁK A BUDAPESTI PIARISTA GIMNÁZIUMOT

2017. november 15.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a budapesti Piarista Gimnázium alapításának 300 éves évfordulóját. A bélyeg Horváth Nóra grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 200 000 példányban. Az újdonság november 15-től kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a karácsony 2017 bélyeg látható

karácsony 2017

2017. november 3.

A Magyar Posta a 2017-es karácsonyi ünnepeket forgalmi bélyeg kiadásával köszönti. Az újdonságot Nádi Boglárka grafikusművész tervezte, a Pátria Nyomda Zrt. gyártotta. A kiadványok november 3-tól kaphatók az elsőnapi postákon, a Filapostán, és megrendelhetők a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a 90. bélyegnap bélyegsor látható

90. bélyegnap

2017. november 3.

A Magyar Posta kétcímletű alkalmi bélyegsorozat és feláras bélyegblokk kibocsátásával köszönti a hazai bélyeggyűjtők legnagyobb ünnepét, a Bélyegnapot, mely eseménysorozatra 2017. november 3. és 5. között a budapesti Stefánia Palotában kerül sor. A kétcímletű bélyegsor, a bélyegblokk és az első napi borítékok november 3-tól vásárolhatók meg az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából is megrendelhetők.

A képen a saját bélyegem: 150 éves a magyar posta bélyeg látható

saját bélyegem: 150 éves a magyar posta

2017. október 9.

A Magyar Posta Saját bélyegem: 150 éves a Magyar Posta elnevezésű, értékjelzés nélküli promóciós forgalmi bélyeget jelentet meg az évforduló tiszteletére készült jubileumi logóval, ami Belföld felirattal, értékjelzés nélkül, 2017. október 9-én került forgalomba. Az újdonság Benedek Imre és Garamszegi Nikolett grafikusművészek tervei alapján a Pénzjegynyomdában készült, és a megjelenés időpontjától kezdve megvásárolható az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a 100 éve született szabó magda bélyeg látható

100 ÉVE SZÜLETETT SZABÓ MAGDA

2017. október 5.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik meg Szabó Magda írónő (1917-2007) születésének 100. évfordulójáról. A bélyeg Elekes Attila grafikusművész tervei szerint 200 000 példányban készült az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben, 2017. október 5-től vásárolható meg az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

A képen a magyar szentek és boldogok v. - speciális változat és bélyegszett látható

MAGYAR SZENTEK ÉS BOLDOGOK V. - SPECIÁLIS VÁLTOZAT ÉS BÉLYEGSZETT

2017. október 5.

A Magyar Szentek és Boldogok V. bélyegkisív speciális változatban és limitált példányszámú, szintén sorszámozott feketenyomatként is megjelenik. A Benedek Imre grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült kiadványok megvásárolhatók az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából is megrendelhetők.

A képen a 50 éve kapta meg albert flórián az aranylabdát bélyeg látható

50 éve kapta meg Albert Flórián az Aranylabdát

2017. szeptember 15.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik meg arról az örömteli eseményről, hogy Albert Flórián (1941-2011) 50 éve kapta meg az Aranylabdát. A bélyeg Baticz Barnabás grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 200 000 példányban. Az újdonság szeptember 15-től kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a magyarországi zsinagógák v. bélyegsor látható

Magyarországi zsinagógák V.

2017. szeptember 5.

A Magyar Posta 2017-ben folytatja a magyarországi zsinagógákat bemutató bélyegsorozat kiadását. A két címletből álló bélyegsoron a győri és a pécsi zsinagóga oltára és belső részletei szerepelnek, az alkalmi borítékokon jellegzetes díszítő elemek láthatók. A két címletből álló alkalmi bélyegsorozatot Nagy Péter bélyegtervező grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta. Az újdonság 2017. szeptember 5-től vásárolható meg az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a saját bélyegem látható

Saját bélyegem

2017. szeptember 1.

A Magyar Posta 2017-ben új személyes bélyeget bocsát forgalomba Saját bélyegem elnevezéssel. A megújult formátumú, A5-ös méretű bélyegív 6 darab Belföld feliratú értékjelzés nélküli bélyeget tartalmaz. A bélyegek promóciós változata a megjelenés időpontjától kezdve elérhető az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, és szintén megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a veterán autók kisív látható

veterán autók

2017. szeptember 1.

Az egykor népszerű, ma már inkább ritkaság számba menő veterán autókról bocsát ki bélyeget a Magyar Posta. A bélyegkisív Weisenburger István grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt.-ben 60 000 példányban készült. Az újdonság szeptember 1-től kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

A képen a magyar szentek és boldogok v. kisív látható

magyar szentek és boldogok v.

2017. szeptember 1.

A Magyar Posta 2017-ben is folytatja a magyar szentek és boldogok bemutatását. A Magyar Szentek és Boldogok V. bélyegkisív Szent Margitra, Szent Kingára és Boldog Jolántára emlékezik. A Benedek Imre grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült kiadvány 2017. szeptember 1-től vásárolható meg az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a magyarország-ausztria közös bélyegkibocsátás kisív látható

magyarország-ausztria közös bélyegkibocsátás

2017. augusztus 25.

A Magyar Posta az első magyar bélyegkibocsátás 150. évfordulójáról magyar–osztrák közös kibocsátású alkalmi bélyegkisívvel is megemlékezik. A kisív Anita Kern grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomdában készült 60 000 példányban. A kisív augusztus 25-től kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

A képen a szent lászló-emlékév bélyeg látható

SZENT LÁSZLÓ-EMLÉKÉV

2017. augusztus 15.

A Magyar Posta szelvényes forgalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a Szent László-emlékévet. Az Üzenet bélyegem IV. – Belföld35 forgalmi bélyeghez kapcsolódó szelvényen az emlékév emblémája látható. A bélyeg Benedek Imre, a kapcsolódó szelvény Gábor Tamás tervei alapján a Pénzjegynyomdában készült 175 000 példányban. Az újdonság augusztus 15-től kapható az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a ifjúságért 2017: 200 éve született arany jános kisív látható

IFJÚSÁGÉRT 2017: 200 ÉVE SZÜLETETT ARANY JÁNOS

2017. július 10.

A Magyar Posta 2017-ben is folytatja az immáron több évtizedes hagyománnyá vált ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására megjelenő feláras bélyegek kiadását. Az idei év témája – kapcsolódva az Arany János-emlékévhez – Arany János születésének 200. évfordulója. A négy bélyegképet tartalmazó kisív két címletéhez kapcsolódó felár összegét, összesen 150 Ft-ot a Magyar Posta az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására fordítja. A bélyegkisívet Gilicze Gergő grafikusművész tervei szerint 30 000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. gyártotta, és július 10-től kapható az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a magyarország állatvilága: baglyok bélyegsor látható

Magyarország állatvilága: baglYOK

2017. július 3.

A Magyar Posta a gyűjtők körében immáron klasszikusnak számító témát folytat legújabb bélyegcímletein: a Magyarországon honos, védett madarak közül öt bagolyfajt mutatunk be. A bélyegek Székely Kálmán grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készültek. A bélyegsor 200 000 példányban, a bélyegblokk 60 000 példányban jelent meg, és július 3-tól kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

A képen a 150 éves a magyar bélyegkibocsátás kisív látható

150 ÉVES A MAGYAR BÉLYEGKIBOCSÁTÁS

2017. június 1.

A Magyar Posta alkalmi bélyegkisív kiadásával köszönti az első magyar bélyeg kibocsátásának 150. évfordulóját. A kisív Elekes Attila grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült 39 000 példányban. Az újdonság június 1-től kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

A képen a 300 éve született mária terézia blokk látható

300 ÉVE SZÜLETETT MÁRIA TERÉZIA

2017. május 12.

Ausztria, Horvátország, Magyarország, Szlovénia és Ukrajna közös alkalmi bélyegblokk kibocsátásával emlékezik meg Mária Terézia születésének 300. évfordulójáról. A bélyeget Svetlana Milijaševič szlovén képzőművész tervezte és 60.000 példányban készült az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben. A bélyegblokk 2017. május 12-től vásárolható meg az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

A képen a europa2017: kastélyok bélyeg látható

EUROPA2017: KASTÉLYOK

2017. május 5.

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesületének (PostEurop) tagjai évente bocsátanak ki azonos témában bélyeget, amivel a posták együttműködésének hangsúlyozása mellett a filatélia fontosságát is bemutatják. A bélyegek megjelentetésével a tagországok felhívják a figyelmet a közös európai történelmi és kulturális gyökerekre és a jövőbeli közös célokra. Az „EUROPA bélyeg” az egyik legnépszerűbb gyűjtési téma, és a hivatalos logóval ellátott kiadványok a legkeresettebb bélyegújdonságok között találhatók. Az újdonság május 5-től kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

A képen a 150 éve született iványi grünwald béla kisív látható

150 ÉVE SZÜLETETT IVÁNYI GRÜNWALD BÉLA

2017. május 5.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti Iványi Grünwald Béla festőművész születésének 150. évfordulóját. Az újdonság négy bélyegképet tartalmazó kisív formátumban, Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült 60 000 példányban. Május 5-től kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

A képen a postatörténet 2017 bélyegsor látható

POSTATÖRTÉNET 2017

2017. május 4.

A Magyar Posta postatörténeti bélyegsorozat kibocsátásával kezdi el forgalmi bélyegeinek megújítását. 2017-ben hat címletet jelentet meg. Az 5, 10, 30, 100, 200 és 300 Ft-os névértékű bélyegeket tartalmazó öntapadós sorozat Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján a Pátria Nyomda Zrt.-ben készül, a forgalmi igények szerinti példányszámban. Az újdonságok 2017. május 4-től kaphatók az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhetők a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

A képen a 150 éves a magyar posta kisív látható

150 ÉVES A MAGYAR POSTA

2017. május 4.

A Magyar Posta hatcímletű alkalmi bélyegkisív kibocsátásával köszönti az önálló magyar postaigazgatás létrejöttének 150. évfordulóját. A hat bélyeget tartalmazó kisív 60.000 példányban, Domé Eszter grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült. Az újdonság 2017. május 4-től kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

A képen a 500 éves a reformáció bélyegsor látható

500 ÉVES A REFORMÁCIÓ

2017. április 20.

A Magyar Posta kétcímletű alkalmi bélyegsor és bélyegblokk kibocsátásával köszönti a reformáció 500 éves évfordulóját. A sor 200 000, a fekete sorszámmal ellátott blokk 60 000 példányban Benedek Imre grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült. Az újdonság április 20-tól kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

A képen a vizes világbajnokság budapest-balatonfüred 2017 bélyeg látható

VIZES VILÁGBAJNoKSÁG Budapest-balatonfüred 2017

2017. április 5.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a Budapesten és Balatonfüreden megrendezendő 2017-es vizes világbajnokságot. A bélyeg Graphasel Design Studio és Tatai Tibor grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült 200 000 példányban. Az újdonság április 5-től kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

A képen a kodály zoltán-emlékév bélyeg látható

Kodály Zoltán-emlékév

2017. április 3.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a Kodály Zoltán- emlékévet. A bélyeg ifj. Szunyoghy András grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült 240 000 példányban. Az újdonság április 3-tól kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

A képen a 100 éves a lions clubok nemzetközi szövetsége kisív látható

100 éves a Lions Clubok Nemzetközi Szövetsége

2017. április 3.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a Lions Clubok Nemzetközi Szövetsége alapításának 100. évfordulóját. A bélyegkisív Kara György grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült 50 000 példányban. Az újdonság április 3-tól kapható az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a húsvét 2017 bélyeg látható

HÚSVÉT 2017

2017. március 6.

A Magyar Posta hagyományai szerint forgalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a kereszténység legnagyobb ünnepét, a húsvétot. A bélyegképen és az alkalmi borítékon Szekeres Erzsébet képző- és textilművész, Krisztus síri leple c. alkotása, illetve annak részlete található. A filatéliai kiadványok Tóth László grafikusművész tervei szerint, öntapadós bélyegként a Pátria Nyomda Zrt.-ben készültek. Az újdonság március 6-tól kapható az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a 100 éve született fábri zoltán kisív látható

100 ÉVE SZÜLETETT

FÁBRI ZOLTÁN

2017. március 6.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti Fábri Zoltán születésének 100. évfordulóját. A bélyegkisív Orosz István, Kossuth-díjas grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült 60.000 példányban. Az újdonság március 6-tól kapható az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a 450 éve született claudio monteverdi kisív látható

450 ÉVE SZÜLETETT CLAUDIO MONTEVERDI

2017. március 6.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a neves zeneszerző, Claudio Monteverdi születésének 450. évfordulóját. A bélyegkisív Orosz István, Kossuth-díjas grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült 60.000 példányban. Az újdonság március 6-tól kapható az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a 550 éve érkezett magyarországra regiomontanus bélyeg látható

550 ÉVE ÉRKEZETT MAGYARORSZÁGRA REGIOMONTANUS

2017. február 3.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti Regiomontanus Magyarországra jövetelének 550. évfordulóját. A bélyeg Kara György grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 200.000 példányban. Az újdonság február 3-tól kapható az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a a gulág-gupvi áldozatainak emlékére bélyeg látható

A GULÁG-GUPVI ÁLDOZATAINAK EMLÉKÉRE

2017. február 1.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik meg a GULÁG-GUPVI áldozatairól. A szimbolikus megfogalmazású emlékbélyeg ifj. Szunyoghy András grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült 200.000 példányban. Az újdonság február 1-jétől kapható az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a kínai horoszkóp: 2017, a kakas éve kisív látható

KÍNAI HOROSZKÓP: 2017, A KAKAS ÉVE

2017. január 27.

A kínai horoszkóp szerint a 2017. január 28. és 2018. február 15. közötti időszak a Kakas éve, melyet a Magyar Posta bélyegkisíven örökít meg. A kétféle bélyegkép főmotívuma a kakas figurája. A kompozíciót dombornyomás és aranyfólia teszi különlegesebbé. A kisív Petényi Tibor Zoltán grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült 70.000 példányban. Az újdonság január 27-től kapható az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.