ujdonsagok_fejleckep

 

2016 Archívum

A képen a budapesti víz világtalálkozó 2016 kisív látható

BUDAPESTI VÍZ VILÁGTALÁLKOZÓ • 2016

2016. november 21.

A Magyar Posta alkalmi bélyegkisív kibocsátásával köszönti a 2016. november 28-30. között megrendezésre kerülő Budapesti Víz Világtalálkozót. A kisíven látható grafikai kompozíció részeként Laczkó Anita tervezőművész egy vízből kiemelkedő, különleges, vízcseppek alkotta madár motívumát varázsolja elénk. Ezzel a kompozíció a vízre, mint életadó forrásra utal. Az ívszélen megtalálható az esemény logója és a világtalálkozó honlapjához vezető QR-kód is. Az alkalmi boríték fő motívuma a világtalálkozó logója és szlogenje. Az alkalmi bélyegzőben a vízcseppek alkotta virágmotívumot hullámvonalra rendezett felirat egészíti ki. Az újdonságot 80.000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta, és november 21-től kapható az elsőnapi postákon valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a karácsony 2016 kisív látható

KARÁCSONY 2016

2016. november 8.

A Magyar Posta hagyományai szerint forgalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a karácsonyt. Az ünnepi jókívánságok postára adásához ezúttal Belföld értékjelzésű öntapadós bélyeg jelenik meg. A bélyegek ötven bélyegképet tartalmazó ívekben, és aranyszínű festékkel nyomtatott, öt bélyegképes speciális kisívben készültek. A bélyegképen karácsonyi téli hangulatot idéző grafikai kompozíció látható, szív alakú vonalban korcsolyázó párral. Az újdonságot Nádi Boglárka grafikusművész tervezte, a Pátria Nyomda Zrt. gyártotta. November 8-tól kapható az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a országok, városok kisív látható

ORSZÁGOK, VÁROSOK

2016. november 8.

Országok, városok elnevezéssel bocsátja forgalomba a Magyar Posta legújabb bélyegkisívét. Az egyedi ábrázolásmóddal készített bélyegen az Európai Unió tagországainak látványosságai, jellegzetességei jelennek meg. A kavalkád hangulatú grafikai kompozícióban a valóság keveredik a fikcióval, Vidák Zsolt tervezőművészre jellemző kivitelezésben, montázsszerű megjelenítéssel. Az újdonságot 95.000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. gyártotta. November 8-tól kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a viselettörténet i. kisív látható

VISELETTÖRTÉNET I.

2016. november 8.

Korok viseleteinek bemutatása céljával, Viselettörténet elnevezéssel a Magyar Posta új alkalmi bélyegkisív-sorozat kibocsátását kezdi meg. Az első kisív címletein II. Lajos király és Mária királyné menyegzői öltözete kerül bemutatásra a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményéből. Az újdonságot Weisenburger István grafikusművész tervei alapján 80.000 példányban a Pénzjegynyomda Zrt. gyártotta. November 8-tól kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója blokk láthatóN/A

AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 60. ÉVFORDULÓJA

2016. október 21.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kibocsátásával köszönti az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóját. A bélyegblokk érdekessége, hogy színvilágával és a középen található kör alakú perforált bélyegképpel az 1956-os forradalom és szabadságharc közismert jelképét, a lyukas zászlót idézi fel. A blokk bélyegképén az ’56-os események egyik hőse és egyben áldozata, Szeles Erika Kornélia (1941–56), míg keretrajzán a forradalom eseményeiről, ismert és ismeretlen, elhunyt vagy még ma is élő hősökről készített fotók alkotta montázs látható. Az újdonságot Elekes Attila grafikusművész tervei alapján 90.000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta. Október 21-től kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a innovációs megoldások 2016: sender! - személyes képeslap egy kattintással! bélyeg látható

INNOVÁCIÓS MEGOLDÁSOK 2016: SENDER! - SZEMÉLYES KÉPESLAP EGY KATTINTÁSSAL!

2016. október 7.

A Magyar Posta szelvényes forgalmi bélyegen népszerűsíti a 2016-ban bevezetett, SENDER! elnevezésű e-képeslap szolgáltatását. Az Üzenet bélyegem IV. – Belföld35 forgalmi bélyeghez kapcsolódó szelvényen a szolgáltatást ismertető grafikai montázs, valamint annak logója látható. A bélyegszelvény, a boríték és a bélyegző Csorba Gergely, a bélyegkép pedig Benedek Imre tervezőművész tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült. Az újdonság október 7-től vásárolható meg a készlet függvényében az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a 100 éve született simonyi károly bélyeg látható

100 ÉVE SZÜLETETT SIMONYI KÁROLY

2016. október 5.

A Magyar Posta Simonyi Károly mérnök, fizikus, kiemelkedő tudós-tanár születésének 100. évfordulója tiszteletére alkalmi bélyeget bocsát forgalomba. A bélyegképen Simonyi Károly portréjának grafikai átirata, a háttérben pedig munkásságára utaló grafikai kompozíció látható, melynek része az általa épített, első magyar magfizikai részecskegyorsító. Az újdonságot Vidák Zsolt grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda gyártotta. Október 5-től vásárolható meg a készlet függvényében az elsőnapi postákon valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a 100 éves az arató-parlament című bélyegsorozat bélyegsor látható

100 ÉVES AZ ARATÓ-PARLAMENT CÍMŰ BÉLYEGSOROZAT

2016. október 3.

A Magyar Posta szelvényes forgalmi bélyegen örökíti meg a bélyeggyűjtők köreiben klasszikusnak számító Arató–Parlament című bélyegsorozat kibocsátásának 100. évfordulóját. Az Üzenet bélyegem IV. – Belföld35 forgalmi bélyeghez kapcsolódó szelvényen az Arató–Parlament bélyegsorozat 4 és 15 filléres Arató, valamint 10 koronás Parlament címletei alkotta montázs látható. Az újdonságot Benedek Imre grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda gyártotta. Október 3-tól vásárolható meg a készlet függvényében az elsőnapi postákon valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a az év fája 2016: mezei szil bélyeg látható

AZ ÉV FÁJA 2016: MEZEI SZIL

2016. szeptember 8.

A Magyar Posta alkalmi bélyegen örökíti meg az egyik legsokoldalúbban felhasználható fafajunk, a hajdanán szent faként is tisztelt mezei szilt (Ulmus minor), mely az Országos Erdészeti Egyesület szavazásán a 2016-os év fafaja lett. Az újdonságot Elekes Attila grafikusművész tervei alapján 350.000 példányban a Pénzjegynyomda gyártotta. Szeptember 8-tól kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A képen a a hősök tiszteletére – szigetvár, 1566 - magyar-török közös bélyegkiadás blokk látható

A HŐSÖK TISZTELETÉRE – SZIGETVÁR, 1566 - MAGYAR-TÖRÖK KÖZÖS BÉLYEGKIADÁS

2016. szeptember 5.

Magyarország és Törökország közös bélyegkibocsátással állít emléket Szigetvár ostromának 450. évfordulója alkalmából. A két bélyeget tartalmazó blokk Elekes Attila munkája, amit az ANY Biztonsági Nyomda 50.000 példányban nyomtatott ki. A kiadvány szeptember 5-től vásárolható meg a készletek függvényében az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából is megrendelhető.

A képen a szigetvár ostromának 450. évfordulója - magyar-horvát közös bélyegkiadás blokk látható

SZIGETVÁR OSTROMÁNAK 450. ÉVFORDULÓJA - MAGYAR-HORVÁT KÖZÖS BÉLYEGKIADÁS

2016. szeptember 5.

Magyarország és Horvátország közös bélyegkibocsátással állít emléket Szigetvár ostromának 450. évfordulója alkalmából. A két bélyeget tartalmazó blokk Elekes Attila munkája, amit az ANY Biztonsági Nyomda 50.000 példányban nyomtatott ki. A kiadvány szeptember 5-től vásárolható meg a készletek függvényében az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából is megrendelhető.

A képen a magyar szentek és boldogok iv. - boldog iv. károly király és zita királyné koronázásának 100. évfordulója - szett látható

MAGYAR SZENTEK ÉS BOLDOGOK IV. - BOLDOG IV. KÁROLY KIRÁLY ÉS ZITA KIRÁLYNÉ KORONÁZÁSÁNAK 100. ÉVFORDULÓJA - SZETT

2016. augusztus 17.

A Magyar Posta folytatja a magyar szentek és boldogok témakör bélyegképen történő feldolgozását. A Magyar Szentek és Boldogok IV. alkalmi bélyegblokk Boldog IV. Károly apostoli király és Zita királyné koronázásának 100. évfordulóját köszönti.

A képen a magyar szentek és boldogok iv. - boldog iv. károly király és zita királyné koronázásának 100. évfordulója - speciális blokk blokk látható

MAGYAR SZENTEK ÉS BOLDOGOK IV. - BOLDOG IV. KÁROLY KIRÁLY ÉS ZITA KIRÁLYNÉ KORONÁZÁSÁNAK 100. ÉVFORDULÓJA - SPECIÁLIS BLOKK

2016. augusztus 17.

A Magyar Posta folytatja a magyar szentek és boldogok témakör bélyegképen történő feldolgozását. A Magyar Szentek és Boldogok IV. alkalmi bélyegblokk Boldog IV. Károly apostoli király és Zita királyné koronázásának 100. évfordulóját köszönti.

A képen a magyar szentek és boldogok iv. - boldog iv. károly király és zita királyné koronázásának 100. évfordulója - blokk blokk látható

MAGYAR SZENTEK ÉS BOLDOGOK IV. - BOLDOG IV. KÁROLY KIRÁLY ÉS ZITA KIRÁLYNÉ KORONÁZÁSÁNAK 100. ÉVFORDULÓJA - BLOKK

2016. augusztus 17.

A Magyar Posta folytatja a magyar szentek és boldogok témakör bélyegképen történő feldolgozását. A Magyar Szentek és Boldogok IV. alkalmi bélyegblokk Boldog IV. Károly apostoli király és Zita királyné koronázásának 100. évfordulóját köszönti.

A képen a 150 éves a pesti állatkert blokk látható

150 ÉVES A PESTI ÁLLATKERT

2016. augusztus 9.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kibocsátásával köszönti a Fővárosi Állat- és Növénykert megnyitásának százötvenedik évfordulóját.

A képen a állatkölykök ii. kisív látható

ÁLLATKÖLYKÖK II.

2016. augusztus 9.

A Magyar Posta Állatkölykök II. elnevezéssel alkalmi bélyegkisívet bocsát ki a Fővárosi Állat- és Növénykert tizenkét ifjú lakójáról.

A képen a jeszenszky jános - külföldi kiadványok  látható

JESZENSZKY JÁNOS - KÜLFÖLDI KIADVÁNYOK

2016 augusztus 1.

A 450 éve született Jeszenszky János közös kiadás külföldi filatéliai kiadványai.

A képen a in memoriam kolonics györgy  látható

IN MEMORIAM KOLONICS GYÖRGY

2016. július 28.

A Magyar Posta emlékív kibocsátásával emlékezik a magyar kenusport legeredményesebb versenyzőjére, Kolonics Györgyre, a tragikusan hirtelen és fiatalon elhunyt olimpiai bajnok kenusra.

A képen a 150 éve indult a pesti menetrendszerinti közforgalmi lóvasút bélyeg látható

150 ÉVE INDULT A PESTI MENETRENDSZERINTI KÖZFORGALMI LÓVASÚT

2016. július 8.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával örökíti meg a pesti menetrendszerinti közforgalmi lóvasút indulásának százötvenedik évfordulóját.

A képen a 50 éve állt forgalomba az első m40-es mozdony magyarországon bélyeg látható

50 ÉVE ÁLLT FORGALOMBA AZ ELSŐ M40-ES MOZDONY MAGYARORSZÁGON

2016. július 8.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával örökíti meg az első M40 sorozatú dízel-villamos mozdony magyarországi üzembeállásának ötvenedik évfordulóját.

A képen a xxxi. nyári olimpiai játékok, rio de janeiro bélyeg látható

XXXI. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK, RIO DE JANEIRO

2016. július 7.

A Magyar Posta bélyegkibocsátással köszönti a sportvilág legnagyobb eseményét, a XXXI. Nyári Olimpiai Játékokat.

A képen a ifjúságért 2016: tűzoltóság kisív látható

IFJÚSÁGÉRT 2016: TŰZOLTÓSÁG

2016. június 22.

2016-ban az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására megjelenő feláras bélyegkisív témája a tűzoltóság.

A képen a 450 éve született jeszenszky (jessenius) jános bélyeg látható

450 ÉVE SZÜLETETT JESZENSZKY (JESSENIUS) JÁNOS

2016. június 22.

Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia közös szelvényes bélyeg kibocsátásával emlékezik meg nagyjeszeni Jeszenszky János születésének 450. évfordulójáról.

A képen a országház v. - homlokzat kisív látható

ORSZÁGHÁZ V. - HOMLOKZAT

2016. június 8.

A magyar Országház a világ egyik legszebb középülete. Különleges építészeti megoldásait 2012 óta új filatéliai sorozat dolgozza fel és mutatja be. A sorozat részeként 2016-ban megjelenő, nyolc bélyegképet tartalmazó alkalmi kisív az épület homlokzatát, vagyis külső részleteit örökíti meg.

A képen a földtani kincseink bélyegsor látható

FÖLDTANI KINCSEINK

2016. június 8.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokkot és kétcímletű bélyegsorozatot bocsát ki földtani kincseink témakörben.

A képen a xv. labdarúgó-európa-bajnokság, franciaország bélyeg látható

XV. LABDARÚGÓ-EURÓPA-BAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG

2016. június 3.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság eseményét.

A képen a magyar múzeumok kincsei bélyeg látható

MAGYAR MÚZEUMOK KINCSEI

2016. június 3.

A Magyar Posta alkalmi bélyegeken mutatja be hazánk múzeumainak gyűjteményeit.

N/A képen a 25 éves az ökumenikus segélyszervezet bélyeg láthatóA

25 ÉVES AZ ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET

2016. május 17.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti az Ökumenikus Segélyszervezet alapításának 25. évfordulóját.

A képen a 89. bélyegnap: szombathely bélyegsor látható

89. BÉLYEGNAP: SZOMBATHELY

2016. május 6.

A Magyar Posta kétcímletű alkalmi bélyegsorozat és feláras bélyegblokk kibocsátásával köszönti a bélyeggyűjtők legnagyobb ünnepét a bélyegnapot, melynek idei eseményeire 2016. május 6-8. között Szombathelyen kerül sor.

A képen a europa 2016 think green - gondolkodj zölden! bélyeg látható

EUROPA 2016 THINK GREEN - GONDOLKODJ ZÖLDEN!

2016. május 6.

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete évente kínál lehetőséget tagjainak arra, hogy közös témakörben úgynevezett EUROPA bélyeget bocsássanak ki. A tagországok 2016-ban azonos grafikával adják ki bélyegüket Think Green (Gondolkodj zölden!) címmel.

A képen a ötéves magyarország alaptörvénye - bélyegblokk felülnyomás blokk látható

ÖTÉVES MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE - BÉLYEGBLOKK FELÜLNYOMÁS

2016. április 25.

A Magyar Posta Magyarország Alaptörvénye aláírásának ötödik évfordulója tiszteletére, a 2011-ben kibocsátott Magyarország Új Alaptörvénye című bélyegblokk fekete sorszámozású alap-, és piros sorszámozású kristályos változatát 4000-4000 példányban „Ötéves Magyarország Alaptörvénye”, „2016. április 25.” szövegezésű felülnyomással bocsátja ki.

A képen a széchenyi istván bélyeg látható

SZÉCHENYI ISTVÁN

2016. április 8.

A Magyar Posta Zrt. alkalmi bélyeget bocsát forgalomba Széchenyi István születésének 225. évfordulója tiszteletére.

A képen a szent márton-év bélyeg látható

SZENT MÁRTON-ÉV

2016. március 18.

2016-ban ünnepeljük Szent Márton születésének 1700. évfordulóját, amelynek tiszteletére a Magyar Posta Zrt. alkalmi bélyeget bocsát ki.

A képen a 100 éve született simándy józsef bélyeg látható

100 ÉVE SZÜLETETT SIMÁNDY JÓZSEF

2016. március 4.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti Simándy József Kossuth-díjas operaénekes, főiskolai tanár, érdemes és kiváló művész születésének 100. évfordulóját.

A képen a húsvét 2016 bélyeg látható

HÚSVÉT 2016

2016. március 4.

A Magyar Posta Zrt. hagyományaihoz híven forgalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a Húsvétot.

A képen a kínai horoszkóp: 2016 a majom éve kisív látható

KÍNAI HOROSZKÓP: 2016 A MAJOM ÉVE

2016. február 8.

2016, a kínai horoszkóp szerint a Majom éve, melyet a Magyar Posta bélyegkisíven örökít meg.

A képen a 150 éve született tömörkény istván bélyeg látható

150 ÉVE SZÜLETETT TÖMÖRKÉNY ISTVÁN

2016. január 22.

Tömörkény István bélyegA Magyar Posta, a Magyar Kultúra Napján alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti Tömörkény István író, múzeum- és könyvtárigazgató születésének 150. évfordulóját.

A képen a üdvözlettel 2016 bélyegsor látható

ÜDVÖZLETTEL 2016

2016. január 22.

Az 1999-ben, majd 2002-ben már kiadott „Üdvözlettel” elnevezésű ún. „EURÓPÁBA” és „EURÓPÁN KÍVÜLRE” feliratú értékjelzéssel kibocsátott két címletű forgalmi bélyegsorozat.