VÍRUSOS LEVELET TERJESZTENEK A MAGYAR POSTA NEVÉBEN

Vigyázat: a számítógépen, mobileszközön tárolt felhasználói adatok kerülnek veszélybe, ha megnyitja a káros email mellékletét

2020. október 16.

Megtévesztő, a Magyar Posta arculati elemeit használó, veszélyes email terjed – erről érkezett több bejelentés a Magyar Postához. A hamis emailben, amely általában valamilyen küldeményazonosítót is tartalmaz, küldemény átvételéhez kérik egy mellékelt dokumentum megnyitását és nyomtatását.

A melléklet azonban kártékony kódot tartalmaz, ami átveszi az irányítást a számítógép felett és az áldozat személyes adatait is gyűjti.

Kérjük, hogy ha ilyen gyanús emailt kap, semmiképp ne nyissa meg a mellékletet!

Figyelmeztetjük, hogy a Magyar Posta nem küld emailben szállítási adatokat. Amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldeménye, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat.

A Posta idén a Rendőrséggel indított közös edukációs kampányt az internetes csalások felismerésére. Vállalatunk azóta is számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy mik azok a jelek, amelyeket látva azonnal gyanút foghatnak ügyfeleink. Többek között a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, túl kecsegtető, drága telefon- vagy egyéb nyeremény ígérete mindig megfontoltságra, elővigyázatosságra adhat okot. Javasoljuk, hogy mindig ellenőrizzék a hirdetés vagy értesítés valódiságát és győződjenek meg róla, hogy valóban a cég hivatalos e-mailcíméről érkezett-e az üzenet. Kétség vagy gyanú esetén forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz és kérjenek megerősítést!
A megtévesztő értesítésekről szóló ügyfélbejelentéseket a Magyar Posta komolyan veszi, és a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is.

Magyar Posta Zrt.