Van segítség az áldozatok számára – megújította együttműködését az Áldozatsegítő Szolgálattal a Magyar Posta

Az Igazságügyi Minisztérium által életre hívott Áldozatsegítő Központ célja az, hogy felvilágosítást adjon a különböző okokból áldozatokká vált embereknek a jogaikról, kötelezettségeikről, lehetőségeikről, emellett pszichológiai támogatást nyújtson, jogi tanácsot adjon, és szükség esetén ügyvédi segítség igénybevételéhez is hozzásegítse a rászorulókat.

2023. szeptember 12.

ask_alairas-csoportkep-700x400px

dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója, Máger Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, dr. Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Mátrai Károly, az MVM Energetika Zrt. vezérigazgatója, dr. Pafféri Zoltán, a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. elnök-vezérigazgatója

A Magyar Posta szellemiségéhez és mindennapi gyakorlatához közel áll a segítő, támogató magatartás. Társaságunk mintegy 22 ezer dolgozóján és az országszerte működő mintegy 2000 postai szolgáltatóhelyén keresztül az egyik legtöbb ügyfélkapcsolatot bonyolító vállalat. A kézbesítőkkel a lakosok többsége napi szinten találkozik a levelek, csomagok, nyugdíj kézbesítése során, ezért gyakori, hogy a bajba jutott ügyfélen a postás segít, legyen az egy seb ellátása, vagy a mentők kihívása, olykor akár élet mentése.

Tudatosan keressük azokat az együttműködési lehetőségeket, amelyek ügyfeleink és munkatársaink biztonságát szolgálják. Ezért tartottuk fontosnak, hogy megújítsuk együttműködésünket az Igazságügyi Minisztérium által életre hívott Áldozatsegítő Szolgálattal. A jó cél érdekében pedig örömmel bocsátjuk rendelkezésre a vállalati kommunikációs felületeit azért, hogy tájékoztassuk munkatársainkat az Áldozatségitő Központ kínálta pszichológiai, jogi, – krízishelyzetben azonnali – pénzügyi segítség lehetőségéről, és dolgozóinkon keresztül ügyfeleinket is arról, hogy ha baj van, segítség is van.” – hangsúlyozta dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója az ünnepélyes aláíráson.

A most megújított együttműködés keretében az állami vállalatok – a Magyar Posta Zrt., a MÁV Magyar Államvasutak Zrt., az MVM Energetika Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. - azt vállalják, hogy minderről folyamatosan és részletesen tájékoztatják munkavállalóikat és rajtuk keresztük a magyar lakosságot. Az Áldozatsegítő Központról és az igénybe vehető segítségről a www.vansegitseg.im.gov.hu weboldalon, az Áldozatsegítő Központ Facebook-oldalán, valamint a 24 órán át elérhető 06 80 225 225-ös segélyhívó telefonszámon lehet tájékozódni.

Magyar Posta Zrt.