Változás a napilapok kézbesítésében

2021. június 30-ig biztosítja a Magyar Posta a napilap(ok), valamint a napilapot is tartalmazó lapcsomag(ok) terjesztését, ezt követően a lapok kiadója nyújtja ezt a szolgáltatást.

2021. február 25.

A Posta jelenleg országszerte kézbesíti a napilapokat (jelenleg 93 településen külön kézbesítői hálózatot tart fenn a kora reggeli kézbesítéshez). A napilapok példányszámának évek óta tartó csökkenése miatt ez a tevékenység eredményesen nem tartható fenn. Ezért döntött úgy a vállalat, hogy ezt a szolgáltatást kivonja a portfóliójából.

A döntésről minden érintett napilap kiadót külön-külön értesített, megegyezve arról, hogy július 1-ig milyen intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy az előfizetői adatok átadása megtörténjen, és ezzel együtt a napilapok kézbesítésének folyamatossága megmaradjon. A kiadók vállalták, hogy 2021. július 1-től maguk szervezik meg a kézbesítést az előfizetőik számára.

A változásról a Posta február utolsó napjaiban kezdi el levélben értesíteni az előfizetőket, hogy hozzájárulást kérjen előfizetői adataik átadásához. Amennyiben az előfizető nem engedélyezi adatai átadását, és azt a tájékoztató levélben megadottak szerint jelzi, akkor július elsejével megszűnik számára az adott napilap(ok) kézbesítése, és amennyiben még jár vissza előfizetői díj számára, azt a Posta visszautalja. Ha elfogadja az előfizető az adatátadást, akkor a kiküldött ügyféllevélre nem szükséges válaszolni, a Posta automatikusan átadja az előfizetői adatokat és a fennmaradó díjakat a kiadóknak.

A fentiek csak a napilapokat érintik, a magazinok, színeslapok előfizetéses terjesztését, és azok kézbesítését a Posta továbbra is végzi.

Magyar Posta Zrt.