Újabb logisztikai nagyberuházások a Postánál

A Magyar Posta Zrt. Magyarország legnagyobb automatizált központi csomagfeldolgozóját építi meg Maglódon, az ügyfelek színvonalasabb ellátása érdekében. A társaság arról is döntött, hogy jelentősen bővíti csomagautomata hálózatát országszerte, a készülékek telepítését hamarosan megkezdi.

2022. június 20.

Óriási, 38 000 négyzetméter alapterületű központi csomagfeldolgozó építése kezdődhet meg júniusban. Az ingatlan rendkívüli méreteit jelzi, hogy több mint 80 dokkolókapuhoz érkezhetnek majd a postai járművek. A tervek szerint 2023 októberére elkészülő ingatlan Magyarország legnagyobb automatizált csomagfeldolgozója lesz, 4 fővárosi és 19 vidéki üzem működését fogja majd össze. Az üzembe automata csomagszortírozó rendszer is telepítésre kerül, beüzemelése a depó nyitásával egyidejűleg történik.

A Magyar Posta 2019-ben kezdte meg logisztikai infrastruktúrájának teljeskörű átalakítását annak érdekében, hogy 21. századi színvonalú szolgáltatást tegyen elérhetővé. 2022 elejéig a tervezett 19 depóból már 10 megépült, további 6 építése pedig folyamatban van.

Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója elmondta: „az elmúlt 3 évben már megépítettünk több mint 100 ezer négyzetméternyi új logisztikai területet, és legalább még egyszer ennyi várható. A korszerű logisztikai hálózattal megteremtettük az alapját annak, hogy a korábbiaknál hatékonyabb, gyorsabb, a piaci igényeket lefedő, minőségi csomagszolgáltatást tudjunk nyújtani a jövőben. Célunk az, hogy a megújult logisztikai hálózatunkkal továbbra is a legjobbak között legyünk ezen a versenypiacon.”

A Magyar Posta Zrt. figyelemmel a lakossági és üzleti igényekre, a logisztikai depóhálózatának fejlesztése mellett a fixponti szolgáltatásainak bővítéséről is döntött, mely alapján még az idén – a karácsonyi csúcsszezont megelőzően – jelentősen bővíti csomagautomata-hálózatát országszerte.

Az új készülékek telepítése várhatóan a nyáron megkezdődik. A készülékeket többségében a fővárosba és Pest megyébe, valamint vidéki nagyvárosokba telepítik, olyan helyekre, amelyek a lakosság számára könnyen megközelíthetőek lesznek, így például benzinkutak, bevásárlóközpontok, kiskereskedelmi egységek közelébe. Az automaták telepítése és beüzemelése várhatóan őszig megtörténik.

A csomagautomata hálózat bővítése is eleme annak a fejlesztéssorozatnak, amely a Magyar Posta logisztikai infrastruktúrájának megújítását és versenyképességének megtartását, fejlesztését célozza. A beruházások célja, hogy – megfelelve a tulajdonosi elvárásoknak – a társaság a lakossági ügyfeleknek és üzleti partnereinek egyaránt a legmodernebb, minőségi szolgáltatásokat tudja nyújtani.


Magyar Posta Zrt.