Új logisztikai depót épít Kaposváron a Posta

Több százmillió forint értékű beruházással épít új logisztikai depót Kaposváron a Magyar Posta. Az üzemcsarnok átadása tervezetten még az idén nyár végéig megvalósul. A társaság 2022 első felében további 5 depó építését kezdi meg nagyobb városokban.

2022. február 28.

Zöldmezős beruházással építi meg 2022-ben a Magyar Posta új kaposvári logisztikai üzemét. Az új depó bruttó alapterülete 2 800 négyzetméter lesz, mely magában foglalja az üzemcsarnokot, az irodákat és a szociális helyiségeket, emellett 17 000 négyzetméter kiterjedésű lesz a külső burkolt terület. Az üzem a mai modern csomaglogisztikai elvárásoknak megfelelően, a postai igények alapján épül: két oldalán 6 darab dokkoló és 5 darab szintbeli ipari, valamint 1 extra kaput helyeznek el, melyek a kézbesítő járművek, illetve a szállító kamionok kezelését, a csomagok rakodását segítik majd. A depóban közel 100 fő foglalkoztatását tervezi a Posta. Az új épület ideális munkakörülményeket biztosít a dolgozók számára. A beruházás értéke több százmillió forint.

DSC_0674

Kaposváron, illetve Somogy megyében is évről-évre emelkedik a kézbesített csomagok száma. 2021-ben csaknem 200 ezer darab csomagot kézbesítettek a munkatársak a depó vonzáskörzetéhez tartozó településeken, míg egy évvel korábban, 2020-ban 193 ezer csomagküldeményt. A beruházás célja, hogy a folyamatosan növekvő mennyiség megfelelő minőségben történő feldolgozásához és kézbesítéséhez megteremtse a korábbiaknál modernebb, tágasabb és gépesített üzemi körülményeket. A depó ellátási körzete Somogy megye 183 települése, azaz az üzem nagyjából 230 ezer embert szolgál majd ki.
A kaposvári logisztikai üzembe hamarosan automata csomagszortírozó rendszert is telepít a vállalat, amely gyorsabbá teszi a beérkező csomagok feldolgozását, és ezáltal a kézbesítését is.

Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzemeltetési igazgatója az alapkőletételi ünnepségen azt mondta: „A társaság elkötelezett abban, hogy egy koncentrált, hatékonyan működő csomaglogisztikai infrastruktúrát építsen ki országszerte. Ezt a nagy volumenű fejlesztést az online vásárlás és ezzel együtt a kiscsomag-piac dinamikus növekedése indokolja. A Posta célja, hogy a korszerű munkakörülmények megteremtése mellett, a lakosság igényeinek megfelelő, minőségi szolgáltatást nyújtson gyors és hatékony csomagfeldolgozással, valamint kézbesítéssel.”

A Magyar Posta MPL+ programjának keretében mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát, automatizálja a működést, és informatikai megoldásokat épít be. 2023-ig országosan 23 depóból álló logisztikai hálózatot alakít ki, amely középtávon várhatóan megduplázódó csomagmennyiséget is képes lesz, akár a kiugró időszakokban is rugalmasan kezelni.

Magyar Posta Zrt.