Új logisztikai depót épít Nagykanizsán a Posta

Több százmillió forint értékű beruházással épít új logisztikai depót Nagykanizsán a Magyar Posta. Az üzemcsarnok építése most kezdődött, átadása még az idén várható.

2022. február 7.

Zöldmezős beruházással építi nagykanizsai logisztikai üzemét a Magyar Posta. Jelenleg az alapozási munkálatok zajlanak. Az új depó bruttó alapterülete 2800 négyzetméter lesz, mely magában foglalja az üzemcsarnokot, az irodákat és a szociális helyiségeket, emellett további 12000 négyzetméter kiterjedésű lesz a külső burkolt terület. Az üzem a mai modern csomaglogisztikai elvárásoknak megfelelően, a postai igények alapján épül: két oldalán 6 darab dokkoló és 5 darab szintbeli ipari, valamint 1 extra kaput helyeznek el, melyek a kézbesítő járművek, illetve a szállító kamionok kezelését, a csomagok rakodását segítik majd. A depóba mintegy 100 fő munkavállaló felvételét és foglalkoztatását tervezi a Posta. Az épület ideális munkakörülményeket biztosít majd számukra. A beruházás értéke több százmillió forint.

Nagykanizsán is évről évre emelkedik a kézbesített csomagok száma. Tavaly mintegy 133 ezer darab csomagot kézbesítettek a munkatársak, egy évvel korábban, 2020-ban pedig 115 ezer küldeményt. A növekvő mennyiség indokolja, hogy a csomagok feldolgozása modern körülmények között történjen, és ehhez szükséges egy logisztikai depó létrehozása. A depó ellátási körzete a Nagykanizsa környéki mintegy 130 település lesz, így ez az üzem csaknem 140 ezer embert szolgál majd ki.

DSC_0528_jo


Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzemeltetési igazgatója az alapkőletételi ünnepségen azt mondta: „A vállalat az elmúlt években számos helyen épített logisztikai depót, amelyek vegyesen zöld, illetve barnamezős beruházások, és tavaly már megkezdtük ezen depók gépesítését is. A postai logisztikai infrastruktúra ilyen nagy volumenű fejlesztését az online vásárlás dinamikus növekedése indokolja. A Posta célja, hogy a korszerű munkakörülmények megteremtése mellett minőségi szolgáltatást nyújtson gyors és hatékony csomagfeldolgozással, valamint kézbesítéssel.

A Magyar Posta MPL+ programjának keretében 2023-ig mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát, automatizálja a működést, és informatikai megoldásokat épít be. A fejlesztés célja, hogy az évről-évre töretlenül növekvő csomagmennyiséget a Posta a kiugró időszakokban is rugalmasan kezelni képes, hatékony, az ügyfelek igényeit kiszolgáló logisztikai szolgáltatást tudjon nyújtani.

Magyar Posta Zrt.