Az új haditechnikai eszközök már bélyegblokkon is láthatók

A Magyar Posta hat címletű alkalmi bélyegblokk kibocsátásával örökíti meg a Magyar Honvédség jelenlegi haditechnikai eszközeit a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program kapcsán.

2019. május 8.

A hős katonák és helytállásuk, a haza védelme, haderőfejlesztések, katonai eszközök, járművek tematikája az elmúlt 150 év során gyakran megjelent különböző bélyegeken. Az I. világháborúban pedig a Posta feláras bélyegek kibocsátásával szervezett gyűjtést és támogatta a hadiözvegyek és árvák megsegítését.

Miért éppen bélyeg? Ez az aprócska papírdarab, amely eredeti funkcióját tekintve a levelek célba juttatását könnyíti meg, annál sokkal többet jelent az értő szemek, különösen a gyűjtők számára. Apró felületeken a világ- mondhatjuk róla, hiszen a bélyegek korokat, embereket, történéseket foglalnak össze, emlékeket hordoznak, idéznek fel.
Ezúttal a Magyar Honvédség új, illetve korábban beszerzett haditechnikai eszközeit jelenítik meg, látványos képekkel informálva a fejlesztésekről a civileket, illetve újabb érdekességet kínálva a filatéria szerelmeseinek. A 2019. május 9-én kibocsátott, sorszámozott bélyegblokk egyes bélyegein – a Honvédelmi Minisztérium által biztosított fotók felhasználásával – légi, szárazföldi és vízi járművek, valamint kézi lőfegyverek láthatók, bemutatva a Magyar Honvédség innovációit, fókuszálva a járművekre.

A bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 60.000 példányban. A bélyegeken, a borítékon és a bélyegzőben egyaránt megjelenik a Program logója, vagy annak egy-egy eleme.
Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu oldalon.

Zrinyi2026_700x

Magyar Posta Zrt. és Honvédelmi Minisztérium

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások