Újabb depót kaptak a postások, most Tatabányán

Elkészült a tatabányai Logisztikai Parkban a Magyar Posta új logisztikai üzeme. Ebből az üzemcsarnokból történik a környék mintegy 50 településének csomaglogisztikai ellátása.

2022. március 04.

Az új telephely építését tavaly márciusban kezdte meg a kivitelező NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. a Tatabánya Ipari Parkban. Az új depó pedig egy év alatt elkészült, és birtokba is vehette a Magyar Posta.

Juhász Roland az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár az eseményen kiemelte: „A kormány számára kiemelten fontos a postai szolgáltatások korszerűsítése, a modernizáció az innovatív megoldások. A tatabányai depó megépítésével a térség tovább erősödhet gazdaságilag, munkahelyeket teremt az itt élők számára és a szolgáltatási színvonal emelkedését is elősegíti.

Posta-log

A zöldmezős beruházással megépült üzem csarnoka mintegy 3200 négyzetméter, ehhez 8700 négyzetméter külső terület tartozik, amely a járművek közlekedésére, parkolására szolgál. A csarnoképületet a postai elvárásoknak megfelelően épült, 6-6 darab szintes- és dokkolókapuval, hogy csomagok rakodása a gépjárművekbe könnyebb legyen. Valamint egy darab extra szintbeli kapu is helyett kapott, amely a kamionok rakodását segíti majd. A depóban mintegy 80 postai munkatárs dolgozik majd.

A Tatabányai Logisztikai Üzem évente mintegy 1,5 millió csomagot kezel. Az üzem teljes ellátási vonzáskörzetébe megközelítőleg 52 település tartozik, ami több mint 100.000 címhelyet jelent.

Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója a depótáadó ünnepségen azt mondta: „A Magyar Posta történetében egyedülálló MPL+ program a postai logisztikai infrastruktúra teljes átalakítását és modernizációját tűzte ki célul. Országszerte már több új vagy felújított depókat adtunk át, amelyek egy részét már automatizált csomagszortírozó berendezéssel is elláttunk. A beruházások az elmúlt két évben a járvány ellenére sem álltak le, a megadott határidőre elkészültek, amire mindannyian büszkék lehetünk. Tatabányán a fejlesztés következő állomása egy automata csomagszortírozó szállítópálya telepítése, amely még az idén várható.

A depóépítések és felújítások a Magyar Posta MPL+ programjának keretében történik. A fejlesztési program 2019 és 2023 között mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát és működést. A program célja, hogy a Magyar Posta hatékony és minőségi logisztikai szolgáltatást tudjon nyújtani a partnereinek és ügyfeleinek.

A Tatabányai Logisztikai Üzem építésének pillanatképeit megnézheti itt.

Magyar Posta Zrt.