Trafikok is postapartnerré válhatnak a legkisebb településeken

Nagy az érdeklődés a Magyar Posta új partneri programja iránt, mely lehetőséget nyújt a kistelepülések lakóinak, hogy a postai szolgáltatásokat más szolgáltatásokkal együtt, egy helyben, egy időben vegyék igénybe. A partnerséghez csatlakozott a Magyar Dohánykiskereskedők Szövetsége (MDKSZ) is, vállalva, hogy tagjai körében népszerűsíti a posta partneri programot, amelynek keretében a dohányüzletek a postai szolgáltatások igénybevételét és a postán elérhető szerencsejáték termékek forgalmazását térben elkülönítve teszik lehetővé - erről írt alá együttműködési megállapodást dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója és Lengyel Antal, az MDKSZ elnöke.

2023. július 14.

Dohanyipari_szerz_700px

A Magyar Posta az ország legnagyobb postai és csomaglogisztikai vállalataként legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy a folyamatosan változó, 21. századi ügyféligényekhez alkalmazkodva szolgáltatásait az ország minden pontján ugyanolyan magas színvonalon biztosítsa a lakossági és az üzleti ügyfelek számára - mindezt úgy, hogy közben gazdaságosan és fenntartható módon működjön a vállalat. Ennek jegyében dolgozta ki a társaság az új partneri programját, lehetőséget teremtve, hogy a postai szolgáltatásokat a kisebb települések lakói is helyben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben és több szolgáltatással egyidejűleg vehessék igénybe, ide értve a szerencsejáték termékek postai forgalmazását is. Azokon az 1500 főnél kisebb lélekszámú településeken, ahol posta üzemel, lehetőség lesz elszeparált helyen trafik üzemeltetésére is.

„Bízunk benne, hogy a partnerség előnyeit az érintett kistelepülések lakói és a helyi trafikosok is mielőbb megtapasztalhatják, hiszen így közelebb visszük a postai szolgáltatásokat, miközben plusz bevételhez juthatnak a partnerségre nyitott trafikok. A postai szolgáltatás ellenértékét a Posta jutalékos rendszerben számolja el minden hónapban. Amennyiben a jutalékok összege nem éri el a mindenkori minimálbért, akkor ezt az összeget fizeti ki az alaptevékenységre. Ezen felül a bővített szolgáltatási portfólió után, a forgalom függvényében a kifizetett jutalék növekedhet. Vagyis a szolgáltatásért – függetlenül attól, milyen intenzitással veszik igénybe a lakosok – minimum havi 232 000 Ft + Áfa összeget fizet a Magyar Posta minden szerződött partnere számára.” - nyilatkozta dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója az ünnepélyes aláíráson.

„A Magyar Postával kötött megállapodásnak köszönhetően a legkisebb lélekszámú települések lakói is könnyebben intézhetik postai ügyeiket, miközben a trafikosok forgalma is növekedhet azzal, hogy a postai szolgáltatások nyújtása, valamint a postán forgalmazott szerencsejáték termékek után is bevételhez jutnak. Az érintett trafikokban a postai szolgáltatások igénybevételéhez és a postán elérhető szerencsejáték termékek vásárlásához külön helyiséget biztosítanak a partnerek. Ez az együttműködés a Postával élénkíti a helyi gazdaságot, ami elemi érdeke ezeknek a településeknek. Jelenleg az igények, lehetőségek feltérképezésénél tartunk, és már most látszik, hogy a dohány-kiskereskedők egy része szívesen csatlakozna hozzá.” – hangsúlyozta az ünnepélyes aláíráson Lengyel Antal, az MDKSZ elnöke.