TOVÁBBI TÁJÉKOZTATÁS A CSOMAGFELADÁSI LIMITRŐL

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Magyar Postánál bevezetett csomagfeladási korlátozás a magánszemélyeket nem érinti.

2017. november 10.

A Magyar Posta november 15-től csak a szerződéssel nem rendelkező üzleti partnereinél limitálta két csomagtermék (MPL Üzleti csomag és MPL Netcsomag) esetében a feladási mennyiséget, magánszemélyeknél nem, így ez a változtatás az egyetemes postai szolgáltatást (MPL Postacsomag, Belföldi EMS Gyorsposta) nem érinti.

Azaz ha valaki a családjának akar feladni küldeményt, akár többet is, azt továbbra is változatlan feltételek mellett, a megszokott módon tudja megtenni az egyetemes postai szolgáltatás keretében.

A rendelkezés a vállalkozásoknak csupán egy szűk körét érinti, azokat, akik sok csomagot adnak fel, de nem szerződnek egyetlen futárszolgálattal sem, vagy a jelenlegi szállító partnerük nem vállalja a többletküldeményük elvitelét. Természetesen egyetemes postacsomagként továbbra is feladhatnak 5-nél többet naponta ezek a cégek, ugyanakkor felhívjuk a figyelmet, hogy a Posta az egyetemes postai csomagra 2-3 napos kézbesítési időt vállal.

Az egyetemes szolgáltatás részeként biztosított egyszerű postacsomagot tehát továbbra is fel lehet adni korlátozás nélkül. Az is kijelenthető, hogy a változtatás magánszemélyeket nem érinti, egyrészt mivel magánszemély egyszerre sok csomagot általában nem ad fel, másrészt, ha mégis szeretne, akkor azt sima postai csomagként minden további nélkül megteheti. A változtatás a magánszemélyeket nem érinti.

A témában kiadott korábbi közleményt itt érheti el.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások