Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását a rászorulóknak az Ökumenikus Segélyszervezet

A 1353-as adományvonalat hívó adományozóknak köszönhetően és a Magyar Posta segítségével érkeznek a csomagok a rászoruló családokhoz.

2019. augusztus 27.

IMG_5430_700x467px

Az Iskolakezdés együtt! segélyakció vége felé közeledve gőzerővel zajlik az új, minőségi tanszerekből álló csomagok összeállítása és megkezdődött az adományok kiszállítása is. A munkatársak és önkéntesek folyamatosan dolgoznak, hogy a segítség a szervezet országos intézményhálózata és a Magyar Posta segítségével mind az 1000 gyerekhez eljusson az első becsengetés előtt. Bár napról napra gyűlik a pénz a 1353-ra érkező 250 forintos hívásokból, még mindig sok adományra van szükség, hogy teljesüljön a Segélyszervezet augusztus közepén meghirdetett célkitűzése.

Megkezdődött a tanszercsomagok kipostázása is, mely alkalomból egy rászoruló családnak postásautóval vitték el az adományt. Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: nagy öröm, hogy idén is sokan álltak már a segélyakció mellé és most, a kampány hajrájában is várják a hívásokat. A 1353-as adományvonalat tárcsázó és a segélyszervezet honlapján adományozók mellett a kommunikációs igazgató köszönetet mondott az egész évben tartó adománygyűjtésben és az Iskolakezdés együtt! segélyakció logisztikájában is segítséget nyújtó Magyar Posta Zrt.-nek. Gáncs Kristóf hozzátette: Ha így folytatódik az összefogás, akkor tanévkezdésig idén is mind az 1000 csomag eljut a magyarországi gyerekekhez, a Segélyszervezet intézményeibe, a segélykérő családok otthonába.

A csomagok összeállításában önkéntesekkel, az adományok célba juttatásában pedig logisztikával segítő Magyar Posta Zrt. képviseletében Panulin Ildikó, a vállalat szóvivője azt mondta: „Minden évben jó érzés egy ilyen nagyszerű ügy mögé állni. A Magyar Posta számára egyszerre jelent kötelességet és követendő hagyományt az „Iskolakezdés együtt!” kampányban való részvétel. Abban segítünk, amiben tudunk: kiszállításban és az adományok egész éves gyűjtésében. Bízunk abban, hogy hozzájárulásunk értékes segítséget jelent az Ökumenikus Segélyszervezetnek és a rászorulóknak egyaránt.”

A tanszercsomagok mai összeállításában és a rászoruló családhoz való eljuttatásában Wolf Kati énekesnő, a kampány arca és Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó is segített önkéntesként. A közismert önkéntesek együtt buzdítva összefogásra azt kérték, hogy aki teheti, hívja a 1353-as adományvonalat vagy adományozzon a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon.

IMG_5598_700x467px
Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások