Ütemezetten zajlik a tankönyvszállítás

Folyamatosan és az ütemtervnek megfelelően végzi a Magyar Posta a tankönyvek kiszállítását az iskolákba, miután a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Zrt. az idei évben is a Postát bízta meg a feladattal. Naponta 200 iskolába juttatja el a tankönyveket a Magyar Posta ezekben a hetekben. Az intézményekhez 20 munkanap alatt, összesen 13 millió tankönyvet szállítanak a munkatársak.

2019. augusztus 6.

A Magyar Posta országosan, egyidőben, több helyen végzi a szállítást, a postai logisztikai hálózat adottságait kihasználva. Az iskolákba előre egyeztetett időpontban érkeznek a könyvek, a kézbesítés várható időpontját kétórás időintervallumban adta meg a Posta az intézményeknek. A könyvek szállítása augusztus 1 –jén kezdődött és 20 munkanapon át fog tartani.
Összesen 4091 intézménybe, tehát az ország minden iskolájába, összesen mintegy 13 millió darab tankönyvet visznek a Posta járművei, a könyvek súlya több mint 4500 tonna.
A vállalat már februárban megkezdte a tankönyvek szállítására való felkészülést. A Tankönyvellátóval egyeztetve, elhelyezkedéstől, útvonaltól, tankönyvmennyiségtől függően szállítási ütemterv készült, ez alapján történik folyamatosan augusztusban a tankönyvek szállítása.
Az augusztus végi kiszállítást követően, várhatóan szeptember közepétől kezdődik az addig leadott iskolai pótrendelések teljesítése.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások