Fokozott fertőtlenítés a postákon

Fokozott fertőtlenítés van a postákon, valamint külön kézfertőtlenítőszert biztosít a munkatársaknak a Magyar Posta.

2020. március 11.

A postákon a takarítások fertőtlenítőszerek fokozottabb használatával történnek. Az ügyfélterekben nyitvatartási időben naponta többször is végeznek fertőtlenítő tisztítást, kiemelten a kilincsek, ügyfélpultok és más közös használatú felületeken.

A Magyar Posta a járványról szóló hírek megjelenése óta folyamatosan tájékoztatja munkatársait a járványveszéllyel illetve a megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. A társaság kézfertőtlenítőt biztosít a kézbesítőknek, valamint a postákon, a logisztikai üzemekben és a nagylétszámú irodaházakban, egyéb postai létesítményekben dolgozó munkatársak számára. A vállalat vezetői kérik a munkavállalóktól, hogy tájékoztassák közvetlen felettesüket, amennyiben fertőzött területen jártak, vagy kapcsolatba kerülhettek fertőzöttekkel.

Március elején döntést hozott arról a Magyar Posta, hogy halasztja vagy törli a nagyobb létszámú rendezvényeit. A munkatársak lemondták vagy halasztották a hivatalos külföldi utazásokat, illetve szakmai programokat is.

A Magyar Posta Zrt. rendelkezik a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kidolgozott útmutatót követő Pandémiás Intézkedési Tervvel. A társaság február vége óta Veszélyhelyzet-kezelési Bizottságot működtet, biztosítva ezzel a folyamatos felkészülést.

A fertőzött területekről érkező küldemények tekintetében az Országos Tisztifőorvos állásfoglalását tartjuk irányadónak, mely szerint „a vírus csak élő sejtekben szaporodik, így például a Kínából érkező csomagok teljesen veszélytelenek”, ezért az alapvető higiénés előírásokon kívül nem indokolt egyéb intézkedés bevezetése.

Magyar Posta Zrt.