Csomaglogisztikai üzemcsarnokot és benne új, automatizált szállítópályát adott át a Magyar Posta Zalaegerszegen

Több mint hetven új munkahelyet teremtett a Magyar Posta csomaglogisztikai üzeme Zalaegerszegen. A Magyar Posta egyik kiemelt célja, hogy az ország legnagyobb postai szolgáltatási és csomaglogisztikai vállalataként, az általa biztosított szolgáltatások színvonalával megfeleljen az ügyfelek minőség iránti elvárásainak. A beruházás eredményeként a 21. század szempontjainak megfelelő, versenyképes, digitalizált, a modern gazdaság elvárásait is figyelembe vevő üzemcsarnok épült. Az új csarnokba egy modern, automatizált csomagszortírozó gép is került, ami jelentősen gyorsítja a csomagok feldolgozását.

Zalaegerszegi-depo-700x400px

2023. április 18.

„2023-ban 8 vidéki városban építünk ki automatizált csomagfeldolgozási rendszert, közülük az egyik a zalaegerszegi. Itt több mint 2700 négyzetméternyi területen, a most üzembe helyezett digitalizált szállítópálya segítségével gyorsabb a csomagok kezelése, ami az ügyféligények hatékonyabb kiszolgálását eredményezi. Az itt dolgozó 78 munkavállaló pedig korszerű, biztonságos munkakörülmények között végezheti napi feladatait” – hangsúlyozta dr. Horváth Tamás szervezetirányítási vezérigazgató-helyettes.

A depóba telepített halszálka kialakítású szállítópálya „S”-es méretű, óránként akár 2000 darab küldemény feldolgozására is képes, amely során a gép a csomagok hitelesített tömeg- és térfogatmérését, valamint azonosítását és irányítását is elvégzi.

A 14 méter hosszan kinyúló teleszkópos szállítópálya-szalag lehetővé teszi az ömlesztett szállítást, a kamionból történő közvetlen ki- és bepakolást, és segíti a küldemények folyamatos feldolgozását. Az új üzemcsarnok vonzáskörzetébe mintegy 60 posta tartozik és több mint 260 településen lát el csomagkézbesítési feladatokat.

Az üzemcsarnokra 19 kw-os napelem-rendszert is telepítettek, mely igény esetén bővíthető.

„A magyar állam, mint tulajdonos elvárása, hogy a Magyar Posta csomaglogisztikai szolgáltatása révén hosszú távon a belföldi kiscsomagpiac elsőszámú szolgáltatójává váljon. E cél eléréséhez szükséges a postai logisztikai infrastruktúra megújítása, és a lehető leghatékonyabb csomagfeldolgozási és kézbesítési folyamatok bevezetése. Ennek egyik újabb mérföldköve a zalaegerszegi üzemcsarnok és a benne üzembe helyezett szállítópálya” - tette hozzá dr. Láng Géza állami vagyonért és postaügyért felelős helyettes államtitkár.

Magyar Posta Zrt.