Június 2-ig lehet beváltani a rezsiutalványokat a postákon
- Sajtóközlemény

Hamarosan lejár a rezsiutalványok beváltásának határideje. A Magyar Posta a pünkösdi ünnepi hétvégére való tekintettel május 31-e helyett június 2-ig fogadja el az utalványokat, azok felhasználhatók gáz- és villanyszámlák kifizetésekor a kibővített időpontig.

2020. május 26.

Mindössze egy hét maradt a rezsiutalványok beváltására, érdemes ellenőrizni, hogy van-e még fel nem használt utalvány. A tavaly szeptemberben kézbesített utalványok túlnyomó többségét már felhasználták a jogosultak. Az adatok szerint az összes kézbesített mennyiség több mint 95 százalékát váltották be, mintegy 22 milliárd forint értékben.
A veszélyhelyzet miatt jelenleg csak a postákon lehetséges az utalványok beváltása. A pünkösdi ünnepi hétvégére való tekintettel május 31-e helyett június 2-ig elfogadják a postákon az utalványokat. A posták többsége 18 óráig van nyitva, kistelepüléseken korábban zárnak, a nagyvárosokban a kiemelt posták 20 óráig várják az ügyfeleket.
A Magyar Posta mintegy 2,6 millió jogosultnak kézbesített megközelítőleg 7,6 millió rezsiutalványt, aminek beváltására 2019 szeptemberétől volt lehetőség. Az utalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehetett felhasználni. A befizetésnél az utalvány(ok) összege nem haladhatja meg a csekken szereplő összeget, a különbséget csak készpénzzel lehet kiegészíteni.

Magyar Posta Zrt.