A rezsiutalványok több mint háromnegyedét beváltották már a nyugdíjasok

Karácsonyig a nyugdíjasok felhasználták a szeptemberben kézbesített rezsiutalványok zömét. Az ünnepig a postákon az utalványok több mint háromnegyedét váltották be, az így felhasznált rezsiutalványok összértéke meghaladta a 17,2 milliárd forintot.

2019. december 28.

December 20-ig az összesen 7 és fél millió kézbesített rezsiutalvány háromnegyedét már beváltották a postákon a nyugdíjasok. Az utalványokkal kifizetett számlák összértéke meghaladta a 17,2 milliárd forintot.

A postai beváltási statisztikák szerint jellemzően minden hónapban 4-e és11-e között volt a legnagyobb arányú a beváltási arány, hiszen a csekkek befizetési határideje általában erre az időszakra esik. A legtöbb beváltás októberben történt, amikor az összes kézbesített rezsiutalvány egyharmadát használták fel csekkbefizetésnél a nyugdíjasok. A napi maximum is ebben a hónapban volt: október 11-én csaknem 189 000 darab utalványt használtak fel az ügyfelek a csekkek befizetésénél. Az októberi napi átlagos 100 000 darabos beváltási arány, novemberre 62 000-re csökkent, decemberben pedig csak az első héten haladta meg a 40 000 darabot, azt követően karácsonyig alatta maradt. A még fel nem használt rezsiutalványok beváltása március végéig lehetséges.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások