Változnak egyes postai díjak május közepétől

Több postai szolgáltatás ára kis mértékben emelkedik, egyes esetekben viszont díjcsökkenés lesz.

2018. május 2.

A lakossági körben leginkább használt nem könyvelt (közönséges) 30 és 50 g-os levél ára nem változik, ahogy az elsőbbségi 30 és 50 g-os leveleké sem, valamint változatlan áron érhető el a levelezőlap és képeslap. Emellett a hivatalos irat feladási ára sem változik, marad 370 forint.

Drágább lesz viszont a normáltól eltérő súlyú, azaz a 100 g-ot elérő vagy azt meghaladó közönséges és elsőbbségi levelet feladni. Az árváltozás érinti még az ajánlott és a tértivevényes levelet, május 16-tól az ajánlott levél feladása 320 forintba kerül majd, a tértivevény többletszolgáltatás pedig 220 forint lesz.

A belföldi csomagszolgáltatások díjaiban is lesznek változások 2018. május 16-tól. Így például az egyetemes szolgálatás alapján biztosított MPL Postacsomag ára minimálisan változik, a leggyakoribb 2 kilogramm alatti súlykategóriában 20 forinttal lesz több, az MPL Üzleti Csomagért pedig - szintén 2 kilogrammig - 50 forinttal kell majd többet fizetni. Nem változik az ár a csomagautomatáknál, marad 889 forint egységesen, csomagmérettől és súlytól függetlenül.

A Magyar Posta módosítja nemzetközi csomagküldési árait is. Az Európai Uniós országokba küldött, 10kg alatti EUROPA+ küldemények díja kis mértékben  növekszik, de pár ország esetén (pl. Románia és Franciaország) 20-35%-kal csökken. Változás az is, hogy az összes szomszédos uniós ország a legolcsóbb zónába kerül.

A díjszabást érintő további részletekről az itt tájékozódhat.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások