Ferenc pápa magyarországi látogatásának tiszteletére a Magyar Posta tematikus személyes bélyeget bocsát forgalomba

A Magyar Posta bélyegkiadásainak célja, hogy értéket közvetítsen és ezeket az értékeket minden magyar ember számára elérhetővé, hozzáférhetővé tegye. A Szentatya látogatása nagyon fontos esemény nemcsak a katolikusoknak, hanem minden magyarnak határon innen és túl, ezért döntött úgy a vállalat, hogy tematikus személyes bélyeget ad ki az esemény tiszteletére.

2023. április 28.

A Magyarországi Apostoli Nunciatúra 2023. február 27-i közleményében jelentette be, hogy Ferenc pápa, elfogadva az állami és egyházi hatóságok meghívását, apostoli látogatást tesz Magyarországon 2023. április 28. és 30. között. A látogatás jelmondata: Krisztus a jövőnk. Ez a mottó olvasható a hat bélyegből álló tematikus személyes bélyegív címletein is.

A bélyegújdonságon Ferenc Pápa fotója látható, mely a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia engedélyével kerülhetett a címletekre.

Ferenc_pápa-700x990

A szelvényes bélyegív a nagy érdeklődésre tekintettel az eredetéig tervezett 3000 példány helyett 5000 példányban készül és 2023. április 27-től a készletek függvényében megvásárolható a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából. A limitált példányszámra való tekintettel az érdeklődőknek a Webshopot ( https://eshop.posta.hu/storefront/belyeg/belyeg/cFT0101--cFT0002--p1.html) illetve személyes vásárlás esetén Budapesten a Filapostát (Budapest 5 posta, Bajcsy-Zsilinszky út 16, 1051) ajánljuk.

A pápa tematikájú bélyegek hazánkban és nemzetközi viszonylatban is igen népszerűek. A pápalátogatások alkalmával a Magyar Posta már hagyományosan bélyeget bocsát ki az alkalomhoz illően.

Ferenc pápa első alkalommal 2021. szeptember 12-én, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséjére látogatott Budapestre. Ennek az eseménynek a tiszteletére a Magyar Posta Zrt. alkalmi bélyegblokkot adott ki. 2020-ban pedig Szent II. János Pál pápa születésének 100. évfordulóját köszöntötte a vállalat alkalmi bélyegblokk kibocsátásával.2014-ben két bélyegképet tartalmazó alkalmi bélyegblokkon emlékezett meg a Posta XXIII. János pápa és II. János Pál pápa szentté avatásáról, míg 2005-ben szintén alkalmi bélyegblokk kibocsátásával emlékeztünk II. János Pál pápára. 1991-ben II. János Pál pápa magyarországi látogatása kapcsán szintén adott ki alkalmi bélyeget a Magyar Posta.

Aki a korábbi kibocsátásásokból szeretne vásárolni, azoknak javasoljuk felkeresni Budapesten a Filapostát, vagy a Magyar Posta webshopján érdemes böngészni. Filaposta: https://www.posta.hu/belyeg/belyeggyujtoknek/filaposta

Magyar Posta Zrt.