A nyugdíjprémium és nyugdíjkiegészítés idén is a novemberi nyugdíjjal együtt érkezik

 

2019. november 11.

Ebben a hónapban a nyugdíjutalványon szereplő összeg magasabb lesz a megszokottnál, mivel a nyugdíjasok egy utalványon, egyben kapják meg a novemberi nyugdíjat, a nyugdíjprémiumot és a nyugdíjkiegészítést. A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint az utalvány szelvény részén, amelyet a nyugdíjas az összeg kifizetésével egyidejűleg megkap, feltüntetik, hogy az utalvány összege milyen tételekből áll össze.

A Magyar Posta a havonta esedékes nyugellátások kézbesítését mindenkor 12 munkanapra ütemezve végzi, ez novemberben 14-e és 29-e között történik. A pontos kézbesítési napot minden érintett nyugdíjas tudja az éves, személyre szabott nyugdíjkifizetési naptárból. Amennyiben a postás nem találja otthon a címzettet, akkor értesítőt hagy hátra, amelyen szerepel, hogy melyik postán és meddig vehető át a nyugdíj. Átvételkor személyazonosság igazolása szükséges.

Novemberben adják át a 2020. évi, személyre szóló nyugdíjkifizetési naptárakat is a postások. Decemberben pedig - a korábbi évekhez hasonlóan -, karácsony miatt a hónap első felében kézbesíti a Magyar Posta a decemberi nyugellátásokat.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások