Nagyobb logisztikai üzembe költözött a Posta Szolnokon

Új, a korábbinál nagyobb, korszerű üzembe költözött a Magyar Posta Szolnokon. A felújított depóból történik a környék mintegy 80 településének csomaglogisztikai ellátása.

2022. március 17.

Idén már a második depót helyezi üzembe a Magyar Posta, valamint újabb üzemek építését kezdte. Szolnokon barnamezős beruházás keretében tavaly kezdték meg a régi üzemi épület felújítását, átalakítását és az új logisztikai üzem a tervezett 1 év alatt elkészült. A depó a korábbi – belvárosi - telephelyhez képest modernebb és a logisztikai folyamatokat megfelelően támogató módon került kialakításra, a mai csomaglogisztikai követelményeknek megfelelően. Ide kattintva láthatja az új depóról szóló kisfilmet.

Láng Géza, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyért felelős helyettes államtitkár az avató ünnepségen kiemelte: „A magyar állam, mint tulajdonos elvárása, hogy a Magyar Posta csomaglogisztikai szolgáltatása révén hosszú távon a belföldi kiscsomagpiac elsőszámú szolgáltatóvá váljon. E cél eléréséhez szükséges a postai logisztikai infrastruktúra megújítása, és a lehető leghatékonyabb csomagfeldolgozási és kézbesítési folyamatok bevezetése.

szolnoki_depo_700x

A megújult szolnoki üzemcsarnok csaknem 6 ezer négyzetméter, amelynek nagy részén a csomagfeldolgozás zajlik majd. A külső mintegy 16 ezer négyzetméternyi terület a járművek közlekedésére, parkolására szolgál. A csomagkezelés és rakodás megkönnyítésére az üzem két oldalán 10 darab szintes- és egy extra szintbeli kaput építettek be, valamint 8 darab dokkolókapu került kialakításra. A depóban összesen mintegy 140 postai munkatárs dolgozik. A Szolnoki Logisztikai Üzem 2021-ben több mint 1,5 millió csomagot kezelt. Az üzem ellátási körzetébe megközelítőleg 80 település tartozik, ami több mint 370 ezer címhelyet/lakos ellátását jelenti.

Hegmanné Nemes Sára a Magyar Posta Zrt. elnöke a depótáadó ünnepségen azt mondta: „A csomagok száma évek óta dinamikusan nő, és a középtávú előrejelzések szerint az elkövetkezendő néhány évben akár megduplázódhat a jelenlegi mennyiség. A Magyar Posta logisztikai fejlesztési projektje pedig azt célozza, hogy a megújult, korszerű infrastruktúrával a csomagfeldolgozási és -kézbesítési képességet javítsa. A most megteremtett képességekkel a depóink, köztük a szolnoki is, stabilan megállja majd a helyét a versenypiacon.

A Magyar Posta MPL+ programja 2019 és 2023 között mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát és működést: új depóhálózat kialakításával, az üzemek gépesítésével és informatikai megoldások beépítésével. A program célja, hogy a Magyar Posta hatékony és minőségi logisztikai szolgáltatást tudjon nyújtani a partnereinek és ügyfeleinek.

Magyar Posta Zrt.