Múzeumok éjszakája a Postamúzeumban és a Bélyegmúzeumban

Kiemelt helyszíne a Múzeumok éjszakájának idén a Postamúzeum. Az országos rendezvény egyik dedikált célja, hogy a kisebb, kevésbé ismert intézmények gazdag kulturális kínálatára is felhívja a figyelmet.

2019. június 21.

Országszerte és Budapesten is számos kiállítás és kreatív foglalkozás csalogatja a látogatókat, különleges kiállításokkal, a Múzeumok éjszakájára meghirdetett programokkal.
A Benczúr-Házban lévő Postamúzeumban Dolhai Attila nyitja meg a Múzeumok Éjszakáját. Ezt követően pedig Virtuózok Kamaraegyüttes hangversenye szórakoztatja az érdeklődőket. Lesz még rendhagyó tárlatvezetés meghívott vendégekkel: Dr. Széplaki György irodalomtörténész a fogatolt járműveket mutatja majd be, Dr. Horváth László mérnök- Puskás kutató – pedig az ismeretlen Puskás Tivadar címmel tart rendhagyó tárlatvezetést és előadást a vendégeknek. A kiállítóteremben egyenruhagyűjteményeket és elektromos postai járműveket is megcsodálhatnak az érdeklődők. A múzeum éjjeli kreatív műhelyében megtanulható a többi között a kézműves levélpapír készítése, és grafológus elemzi kézzel írt leveleinket

Világkörüli utazásra hívja a látogatókat a VII. kerületi Hársfa utcában lévő Bélyegmúzeum, amely több millió bélyeget őriz, és 550 ezer van elhelyezve a kiállítótérben. A bélyegeken megjelenő grafikák felelevenítik a föld múltját és jelenét, emlékeztetnek történelmi eseményekre, híres emberekre. A Bélyegmúzeumban az aktuális időszakos kiállítás a „Királynő postája” című tárlat megtekintése mellett a kicsik interaktív krajcárgyűjtő játékban vehetnek részt. A titokszobában a bélyegeken lévő rejtett feliratok tárulnak fel.

Várunk mindenkit szeretettel június 22-én éjjel a Magyar Posta két múzeumában, a Postamúzeumban és a Bélyegmúzeumban.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások