Az 500. MPL csomagautomatáját és a 100. partneri együttműködését ünnepelte a Magyar Posta

Szimbolikusan egyazon napon helyezte üzembe dr. Balczó Barnabás elnök-vezérigazgató a Magyar Posta az 500. MPL csomagautomatáját a budapesti Etele plázában és nyitotta meg kapuit a vállalat 100. új típusú postapartnere Csökölyön. A társaság e két fontos lépéssel ünnepelte a szolgáltatás lefedettség bővítését célzó programját. Összességében – a postákat, mobilpostákat és a folyamatosan bővülő postapartner hálózatot együttvéve - már 3200 helyen szolgálja ki ügyfeleit a Posta.

2023. október 11.

A Magyar Posta az ország legnagyobb postai szolgáltatási és csomaglogisztikai vállalataként arra törekszik, hogy az ország minden pontján 21. századi színvonalú és ügyfélközpontú szolgáltatást nyújtson a lakossági és üzleti ügyfelek számára egyaránt. Egyúttal célja az is, hogy teljesítse azt az elvárást, hogy gazdaságosan, fenntartható módon működjön, megtartva a versenyképességét.

Az 500. MPL csomagautomatát dr. Balczó Barnabás a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át a budapesti Etele plázában, egyúttal bejelentette, hogy a társaság a jövő év végéig további 150 automatát telepít országszerte, amelynek harmadát a Posta még az idén tervezi üzembe helyezni. A csomagautomata látványvilága merőben eltér a megszokottól: A Magyar Posta „Csinosíts csomagautomatát!” elnevezésű design-tervező versenyének egyik döntős pályaműve életnagyságú matricaként díszíti az újonnan beüzemelt csomagautomatát.

Az automaták népszerűsége töretlen, így a Magyar Posta számára stratégiai fontosságú a csomagautomata-hálózat további bővítése. Az automaták elsősorban áruházak, benzinkutak és tömegközlekedési csomópontok közelében találhatók meg, de az üzletláncokkal és nagylétszámú foglalkoztatókkal közös együttműködéseknek köszönhetően bevásárlóközpontok és gyártóegységek közvetlen közelébe is kerültek csomagautomaták, melyek 0 – 24 órában állnak az ügyfelek rendelkezésére csomagjaikat feladni és átvenni.

A szolgáltatás-bővítés következő állomásaként még ugyanezen napon ünnepélyesen megnyitotta kapuit a Posta 100. új típusú postapartnere a Kaposvár közelében található Csököly település önkormányzatának épületében. A sikeres pályázat eredményeként az önkormányzat bővített termékportfólióval biztosítja a partneri szolgáltatóhely üzemeltetését az önkormányzat épületében. A közel 1000 fős Somogy vármegyei település postáján korábban naponta átlagosan 50 ügyfél vette igénybe a postai szolgáltatásokat, ám a program eddigi tapasztalatai szerint a szám nőni fog, mivel az új helyszínen mostantól a korábbinál hosszabb nyitvatartással érhetők el az említett szolgáltatások.

Az új partneri modell a Magyar Posta 2023-as sikerprogramjának mondható: a februártól elérhető új partneri együttműködés meghirdetése óta a társaság már 210 partnerrel kötött szerződést, amelyek kétharmada jellemzően 1500 főnél kisebb települések önkormányzata, egyharmada pedig helyi vállalkozás, így például élelmiszerboltok, gyógyszertárak, egyéb vállalkozások.

A Magyar Posta új partneri programjában elsősorban a kistelepülések lakossága számára teremt lehetőséget, hogy a postai szolgáltatásokat továbbra is helyben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben és több szolgáltatással egyidejűleg vehessék igénybe. A programra olyan jelentkezők megkeresését várja a Posta, melyek hosszú távú együttműködésben gondolkodnak.

Nemzetközi viszonylatban számos országban működnek hasonló formában postai szolgáltatók. A tapasztalatok szerint ez az üzemeltetési forma mind a lakosság, mind a partner vállalkozások számára hatékony és eredményes, hiszen a postai szolgáltatás a meglévő vállalkozói vagy szolgáltatói tevékenységgel párhuzamosan nyújtható, ennek köszönhetően pedig növekszik az ügyfélkör és az árbevétel.

2023. október 15-től pedig - az Országos Foglalkoztatási Alap Nonprofit Kft.-vel történő együttműködésben - már vissza nem térítendő munkahelyteremtő támogatást is igényelhetnek a Magyar Posta új típusú postapartnerei 6 hónapra, melynek összege munkavállalónként havonta 125 000,- Ft.

A partneri programra való jelentkezés lehetősége folyamatos nyitva áll. A társaság a program keretein belül továbbra is várja a lehetséges partnerek jelentkezését.

A partneri programról, bővebb információt honlapunkon talál:
https://www.posta.hu/partneri_program

Magyar Posta Zrt.