Mozdulj rá! – Környezet- és egészségvédelmi nap a Magyar Postán

Több száz dolgozót mozgatott meg a Magyar Posta június 5-i, a Környezetvédelmi Világnap alkalmából szervezett nyílt napja. A Mozdulj rá! rendezvény Budapesten, Debrecenben és Pécsen volt elérhető a munkatársak számára.

2018. június 12.

A környezet- és egészségvédelmi eseményen a mindennapokban is alkalmazható, környezettudatos és takarékos megoldásokat lehetett megismerni. A reggel munkába érkező munkatársak almát kaptak, az irodákat napközben „torna-kommandó” kereste fel, hogy megmutassák, miként lehet megelőzni az ülő munkavégzés miatt kialakuló problémákat. A lazító gyakorlatok bemutatása az egyik legnépszerűbb program volt a munkatársak körében, a torna-kommandót kiegészítette a tájékoztatás a különböző regenerálódási és szűrési lehetőségekről.

Sokan éltek a lehetőséggel és felkeresték a rendezvényen biztosított ingyenes egészségügyi szűréseket. Az egészségvédelemben a legfontosabb a prevenció. Odafigyeléssel, rendszeres szűrésekkel a betegségek egy része megelőzhető lenne, és így elkerülhetők a megbetegedések fizikai, mentális és anyagi terhei. Ehhez a megelőző szemlélethez kaptak támpontokat, szakmai segítséget a munkavállalók.
A Vöröskereszt és a Magyar Posta kiváló együttműködése több évtizedes múltra tekint vissza. A budapesti központi irodaházban is rendszeresek a véradások, ezért nem meglepő, hogy a június 5-i rendezvényen 74 munkatárs segítette véradással a segélyszervezet munkáját.

A budapesti Központi Irodaházban többek között ÖKO-JÁTÉK csapatverseny színesítette a nap eseményeit. A verseny I. helyezettjei üzemlátogatást is nyertek a Magyar Posta hulladékhasznosító partneréhez, ahol megtekinthetik majd, hogy a postai papírhulladékból – az adatvédelmi előírások szigorú betartásával - alapos darálást követően hogyan lesz hullámkarton vagy például tojástartó. A csapatverseny mellett lazító programként környezet- és egészségvédelmi témájú bélyegkiállítás és elektromos hajtású postai gépjármű bemutató látogatható volt.

A Magyar Posta 2017-es tevékenységéből 2 979 tonna szelektíven gyűjtött hulladék keletkezett, amelynek több mint 88%-át sikerült újrahasznosításra értékesíteni. A szelektíven gyűjtött hulladékok közül a legnagyobb hányadot (97%) a papír és műanyag hulladékok képviselik.

A Magyar Posta a jövőben is törekszik arra, hogy az egészségtudatos munkahelyi kultúra meghonosításával minimalizálja a működési és környezetterhelési kockázatokat, ezzel is hozzájárulva a fenntartható fejlődés biztosításához.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások