Újabb fejlesztést hajtott végre a Posta, most Miskolcon kaptak nagyobb üzemet a postások

A korábbinál nagyobb, korszerű üzembe költözött a Magyar Posta Miskolcon. Az új depóból történik a megye mintegy 637 ezer lakosának csomaglogisztikai ellátása.

2022. március 24.

Márciusban már a harmadik depót helyezi üzembe a Magyar Posta, ezúttal Miskolcon. Emellett országosan további 6 logisztikai csarnok építését kezdte meg. Miskolcon zöldmezős beruházás keretében épült meg kevesebb, mint egy év alatt az új üzem. Az új depó a korábbi miskolci vasútállomáson működő telephelyhez képest háromszor akkora alapterületű, modernebb és a logisztikai folyamatokat a mai követelményeknek megfelelően támogatja.

dr. Láng Géza, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyért felelős helyettes államtitkár az avató ünnepségen kiemelte: „A postai csomaglogisztikai szolgáltatások korszerűsítését, a logisztikai infrastruktúra megújítását a kormány is kiemelten fontosnak tartja, hiszen a magyar állam, mint tulajdonos elvárása, hogy a Magyar Posta szolgáltatóként és munkahelyként is XXI. századi követelményeknek megfelelve, versenyképes vállalatként érjen el sikereket a kiscsomaglogisztikai piacon.

 

miskolci_depo_700x

A megújult miskolci üzemcsarnok tágas, alapterülete több mint 5 ezer négyzetméter. A külső, mintegy 12 ezer négyzetméternyi burkolt terület kényelmes megoldást jelent a szállító- és kézbesítő járművek számára. A csomagkezelés és -rakodás megkönnyítésére az üzem két oldalán 8 darab szintes-, egy extra szintbeli kaput, valamint 7 darab dokkolókaput építettek be. A depóban több mint 200 postai munkatárs dolgozik majd. A Miskolci Logisztikai Üzemben 2020-ben és 2021-ben is közel 2 millió csomagot dolgoztak fel. Az üzem ellátási körzetébe megközelítőleg 358 település tartozik, ami több mint 637 ezer címhely ellátását jelenti.

Schamschula György a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója a depótáadó ünnepségen azt mondta: „A csomagok számának növekedésével párhuzamosan egyre nehezebb volt a régi infrastruktúrában a csomagszortírozást megoldani, különösen az év végi csúcsszezonban, ezért számunkra rendkívül fontos a logisztikai depóink megújítása. Büszke vagyok arra, hogy a járvány ellenére a 19 vidéki depóból már 10 megépült és további 6 építése folyamatban van. Célunk az, hogy a megújult logisztikai hálózattal hatékonyabban és jobb minőségben tudjunk szolgáltatni, amihez támogatást nyújt majd a depók gépesítése is, már 3 depóban automata üzemel.

A Magyar Posta MPL+ programja 2019 és 2023 között mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát és működést: az új depóhálózat kialakításával, majd gépesítésével, valamint informatikai megoldások beépítésével. A megújított hálózat 19 vidéki és 4 fővárosi depóból áll majd.

qrkod-355x355

A QR kód beolvasásával a Miskolci Logisztikai Depó építéséről nézhet meg egy kisfilmet.

Magyar Posta Zrt.