MINDEN ISKOLÁBA IDŐBEN MEGÉRKEZTEK A TANKÖNYVEK

Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn megkezdődhessen a tanév az iskolákban, a tankönyvek határidőre megérkeztek az intézményekbe. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. megbízásából a Magyar Posta és a Kello összesen 13 millió tankönyvet szállított 4091 iskolába.

2019. augusztus 31.

Augusztus elején megkezdődött és a vállalt határidőre befejeződött a tankönyvek kiszállítása országszerte. Az iskolák a megjelölt időben vehették át a raklapokra csomagolt könyveket, így mindegyik intézmény felkészülten fogadhatja a tanítási év első napján a diákokat.

A Könyvtárellátó Nonprofit kft. idén is a Magyar Postát bízta meg a tankönyvek kiszállításával. A két vállalat már februárban megkezdte a tankönyvek szállítására való felkészülést, ez alapján történt ütemezett módon a csomagolás és a szállítás.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója, Tőczik Zsolt elmondta: az idén megrendelt tankönyv mennyiség 570 ezer darabbal haladta meg a tavalyit, ami azonban nem jelentett gondot a szállítás tekintetében sem, köszönhetően a KELLO és a Magyar Posta évekre visszanyúló hatékony szakmai együttműködésének” Tőczik Zsolt szerint az iskolák felé nyújtott szolgáltatás minősége évről évre javul, aminek alapja mind a KELLO, mind pedig a Magyar Posta oldalán a folyamatos logisztikai és informatikai fejlesztések megvalósítása
.
A Magyar Posta szóvivője, Panulin Ildikó azt mondta: „a szállítást a tervek szerinti 20 munkanap alatt, a megadott határidőre befejeztük. A kollégák naponta átlagosan közel 200 iskolába mentek el, ahol tételesen, hiánytalanul átadták a könyveket.„

A tankönyvszállítás első, legnagyobb szakasza augusztus 30-ig lezárult, a pótlólagos kiküldések szeptember közepétől várhatók, amikor az iskolák által leadott pótrendelések kiszállításában működik közre a Magyar Posta a KELLO útmutatása alapján.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások